Anasayfa > Oyun Haberleri > Bethesda, COVID-19 İle Mücadeleye 1 Milyon Dolar Bağışlıyor

Bethesda, COVID-19 İle Mücadeleye 1 Milyon Dolar Bağışlıyor

Bethesda Softworks, koronavirüsle mücadele kapsamında çeşitli kuruluşlara toplamda bir milyon dolar değerinde bağış yapacağını açıkladı.

Dünyanın başına dert olmuş küresel COVID-19 salgınına karşı firmaların aldığı inisiyatifler de son olarak Bethesda tarafından verileceği açıklanan destekle devam ediyor. NVIDIA, Razer gibi birçok firmadan destek çağrıları görmüştük.

İlginizi Çekebilir: Razer, COVID-19 ile mücadeleye 50 milyon dolar yardım yapacak

Bu sefer de The Elder Scrolls serisinin arkasındaki Bethesda Softworks tarafından bir milyon dolarlık bağış yapılacağı Bethesda’nın resmi sitesinden açıklanmış durumda. Bethesda, bağışlarını COVID-19 ile mücadeleyle direkt bağlantısı olan yardım organizasyonlarına yapmak istediğini söyledi. Bir milyon dolarlık yardım, üçe bölünerek kuruluşlarla paylaşılacak.

  • Paranın yarısı, yani beş yüz bin dolar COVID-19’a karşı savaşta direkt rol oynayan sağlıkçılar için ekipman sağlamak gibi önemli işlere imza atan Direct Relief’e bağışlanacak. Direct Relief, birçok farklı bağışın da adresi olan bir kuruluş.
  • 250 bin dolarlık bir kısım ise dünya çapında koronavirüs salgınıyla en ön cepheden savaşanları, aileleri ve çocukları güvende tutanları sonuna kadar destekleyen UNICEF’e bağışlanacak.
  • Son 250 bin dolar ise daha yerel kurumlara bağışlanacak. Bağış yapılacak olan kuruluşlar, Bethesda’nın stüdyoları ve uluslararası ofisleri tarafından seçilecek. Böylece virüsle mücadelede çeşitli yerel yönetimlerin de elindeki koz güçlenecek.

bethesda

Birçok farklı firmanın bu salgınla mücadelede halka yardımcı olması sevindirici bir gelişme. Umarız yardımlar artarak devam eder ve hayatı sekteye uğratan bu virüsün etkisinden bir an önce kurtuluruz.

Bethesda GeForce Now ‘dan Oyunlarını Çekti!

Hakkında Efe Eren Genç

Boğaziçi Dilbilim öğrencisi, orada burada yazıp çeviriyor, kendince bir şeyler deniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir