Anasayfa > Blog > Bir Ödev Olarak Yüzüklerin Efendisi: Kralın Dönüşü Eleştirisi

Bir Ödev Olarak Yüzüklerin Efendisi: Kralın Dönüşü Eleştirisi

Eleştirel bir gözle bakarsak Yüzüklerin Efendisi: Kralın Dönüşü bizlere neler anlatır? Buyurun bir okul ödeviyle öğrenelim.

Yazıya geçmeden önce, Marmara Üniversitesi, Radyo, Televizyon ve Sinema son sınıf öğrencisi olduğumu söyleyeyim. Dönem derslerimden birisiyse Film Eleştirisi. Yusuf Ziya Gökçek isimli hocamız bu dönemin vize sınavında notlarımızı vermek için bir film listesi dağıttı ve içerisinden bizim seçtiğimiz bir filmi ‘özgün’ gözlerle incelememizi ve eleştirmemizi istedi. Ben de çocukluğumdan itibaren hayranı olduğum Yüzüklerin Efendisi: Kralın dönüşü filmini listede buldum ve seçtim. Ödevi siteye de indirilebilir içerik olarak yükleyerek sergilemek istedim. Belki akademik ödevlere meraklı olan ya da “Arkadaş bu RTS öğrencileri acaba nasıl ödevler hazırlıyor?” diye merak edenler vardır.

Ayrıca ben görmedim ancak ödevle benzer eleştirilerin bu filme yönlendirildiğini gördüyseniz size ödevin asıl amacı olan ‘özgün’ metin okuyor olma hissini veremediğim için özür dilerim. Malum hem edebi olarak, hem de film olarak sık sık eleştirilmiş ve okunması yapılmış bir içerik söz konusu. Benle aynı hisleri uyandırdığı birilerinin daha olması hiç şaşırtıcı olmaz.

Aşağıdaki buton yardımıyla PDF linkine ulaşabilirsiniz.

PDF’e Ulaşın

Hakkında Eran Küçük

Hikaye > Grafik sempatizanı bir yönetmen. Marmara Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu ve hayali kendi oyunlarını yapabilmek. Savebutonu adresinde çeşitli konularda imtiyazı var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir