Anasayfa > Blog > Bitcoin Borsasında Nasıl İşlem Yapılır?

Bitcoin Borsasında Nasıl İşlem Yapılır?

Kripto para yatırımında en çok tercih edilen seçeneklerin başında Bitcoin geliyor. Bitcoin, 2009 yılında Satoshi Nakamoto tarafından geliştirildi ve o günden bu yana milyonlarca kişinin portföyünde yer alıyor. BTC ve altcoin satın almak içinse, Bitcoin borsası en iyi alternatif. Peki bir Bitcoin borsasında nasıl kripto para satın alınabilir? Daha önce kripto para borsasında işlem yapmamış yatırımcılar için, Bitcoin borsasında BTC ve diğer coin’leri satın almak karmaşık gelse de, çok pratik birkaç adımla mümkün.

Kripto para borsasına üye olun

Kripto para yatırımının ilk adımı, bir Bitcoin borsasına giriş yapmak. Bunun için, email ve telefon gibi temel bilgilerin yeterli olduğu bir üyelik süreci gerekiyor. Üyelik tamamlandıktan sonra, yatırım işlemlerine adım atılabilir. Bitcoin borsasına üyelik için aşağıdaki adımların takip edilmesi gerekli:

  • Borsaya üye olurken, kişisel bilgiler girilmeli.
  • Üyelik için bir referans kodu varsa girilmeli, bu kod referans veren kişiye ve hesap sahibine avantaj sağlar.
  • Hesap bilgileri girdikten sonra, bilgiler doğrulanmalı. Doğrulama işleminin ardından, hesap açılmış olacak.

Üyelik onayının tamamlanmasından sonra, bazı borsalarda KYC, yani ‘müşterini tanı’ anlamına gelen know your customer prosedürü uygulanabilir. Kara para aklama gibi konulara karşı devletlerin zorunlu tuttuğu bur durum, yatırımcılar için bazen gizlilik endişeleri yaratabiliyor, nitekim kimlik bilgisi ve fotoğraf paylaşmak bu noktada zorunlu. KYC olmadan işlem yapılabilecek borsalar içinde, Kucoin geliyor. Kucoin borsasında, KYC yapmayan hesapların tek dezavantajı, bir gün içinde 1 Bitcoin’den çok çekim yapamamak. Bu seviye de birçok yatırımcı için yeterli.

Spot, vadeli ve stake işlemi yapın

Borsada üyelik tamamlandıktan sonra, farklı işlem türlerine adım atmak mümkün. Hesabın doğrulama işlemi, 2FA onayı ve opsiyonel olarak da KYC işleminin ardından, işlem yapmak için hesaba fon yatırılmalı. Bunun ardından, farklı işlem türleri yapılabilir. Öncesinde mutlaka BTC Fiyat bilgisini inceleyin.

  • Spot piyasası, nakit piyasasıdır ve satın alınan varlıklar anında hesaba işlenir. Yeni yatırımcılar için en temel yatırım modeli olan spot piyasada Türk lirası ya da USDT gibi varlıklar ile BTC, ETH, AVAX, BTCUSDT satın alınabilir.
  • Vadeli işlemler piyasası, kaldıraçlı piyasa olarak da bilinir. Burada, yatırımcılar teminatlarının 100 katı büyüklüğe kadar işlem yapabilir. Vadeli işlem piyasası, kazanç oranı yüksek bir piyasa olduğu gibi aynı zamanda risk oranı yüksek bir piyasadır. Bu nedenle yatırımcıların dikkatli olması çok önemli.
  • Stake, kripto para piyasasında risksiz bir işlem olarak kabul edilebilir. Yıllık getiri oranı (APR) üzerinden, yatırımcılar ellerindeki coin’i belli bir süreliğine kilitleyerek getiri elde edebilir.

Spot, vadeli ve stake gibi işlemlerde her kripto para borsasının farklı bir deneyimi söz konusu. Yatırımcı için en çok dikkat edilecek konular içinde, coin’lerdeki seçeneklerin yüksek olması ile işlem komisyonlarının düşük olması geliyor. Kucoin borsası, 600’den fazla kripto paranın listelendiği ve yüzde 0,1’lik işlem komisyonunun yer aldığı bir yer olması ile avantajlı olarak ifade edilebilir.

En güvenilir Bitcoin borsası

Hızlı üyelik ve yatırım, birçok borsada mümkün bir durum. Ancak yatırımcılar için kripto para ekosisteminde güven oldukça önemli. 2013 yılından bu yana faaliyet gösteren, en eski borsalardan biri olan Kucoin, en güvenilir borsa dendiğinde akla gelen yerlerden. Geniş yatırım enstrümanları sunan borsa, inşa ettiği yapı ile yatırımcılara güven sağlıyor. Bu stratejinin ilk adımı, borsanın yüksek şifreleme standartları ile, siber güvenlik açısından çok gelişmiş bir koruma kalkanı sunması. Ancak bunun da önemlisi, borsadaki tüm yatırımlar sigortalı.

Kucoin sigorta güvence fonu, borsadaki tüm yatırımların olası tüm risklere karşı korunduğu bir ortam sunuyor. Borsada yaşanabilecek olası bir olumsuz durum, Kucoin’in 150 milyon doların üzerindeki fonu ile korunuyor. Bu da, Kucoin’i bireysel yatırımcının yanı sıra kurumsal yatırımcılar için de cazip hale getiriyor.

200’den fazla ülkede hizmet veren ve yakın zamanda Türkiye’de de lisanslı olarak faaliyetlerine başlayan Kucoin, her yeni üye için 500 USDT’ye varan bonus sunması ile dikkat çekiyor.

Hakkında Mehmet Bozkurt

13 yıldır oyun oynayan Mehmet Bozkurt aynı zamanda yazılım ve oyun geliştirme ile ilgileniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir