Anasayfa > Listeler > Breaking Bad Doğru İzleme Sırası Nasıl Olmalı?

Breaking Bad Doğru İzleme Sırası Nasıl Olmalı?

Tarihin en efsane kültlerinden birisi bize farklı projeler bıraktı ve akıllarda Breaking Bad izleme sırası ile ilgili sorular doğurdu. Gelin şimdi size izleme sırasını paylaşalım.

Her geçen gün daha da yıllanan bu yapım öyle güçlü bir senaryoya sahipti. Hal bu olunca birbirinden harika çeşitli spin-off içerikleri de peşinden getirdi. Ancak kronolojik olarak da ortalık karıştı elbette. Ee, yapım halen milyonlar tarafından izleniyor. Yeni izleyicilerse olay örgüsünü daha doğru kavrayabilmek istiyorlar. Biz de işte tam bunun için bilgilendirici bir içerik derlemek istedik.

Spin-Off Ne Demek?

Yapımları izlemenin iki yolu bulunuyor. Birisinde çıkış ve yayınlanış tarihlerinden yola çıkabilirsiniz. Diğerindeyse olayları anlatış sırasını kronolojik olarak ele alabilirsiniz. İki yol da gayet mantıklı elbette. Tercih size kalmış. Fakat ben bugün sıfırdan izleyecek olsaydım da yayınlanış tarihlerini baz alırdım onu da not olarak paylaşarak listelemeye başlayayım.

Breaking Bad Çıkış Tarihine Göre İzleme Sırası

İçerikler basit bir sırayla yayınlanmış durumda. Ancak eğer aklınız karışırsa korkmayın, yazımıza tekrar göz atarak yolunuzu bulabilirsiniz. Gelin başlık başlık yayınlanış sıralarını belirleyelim.

Breaking Bad – Tüm Sezonlar (2008 – 2013)

Breaking Bad doğru izleme sırası

Efsane dizi, kendisinden sonra gelecek diğer yapımlara da öncülük etti. Dolayısıyla ilk yayına giren yapım da o oldu. Eğer yayınlanış sıralarını baz alarak izleyecekseniz, önce ana diziyi izlemeniz gerekecek. İlk sezonu aksiyon bağımlıları için göze biraz durağan gelebilir. Ancak dizinin aksiyon değil, gerilim ve dram türlerinde bir yapım olarak ağır bastığını unutmayın.

Better Call Saul – İlk 4 Sezon (2016 – 2018)

Better Call Saul ilk dört sezon

Dizinin sevilen avukatı ‘Saul‘ nasıl oldu da kötülerin yavuz savunucusu haline geldi? İşte bu karakteri ve hikayesini konu alan yapım, ana diziden üç yıl sonra yayına girdi. Adı tarihe en az ana dizi kadar sağlam harflerle kazındı o da bir gerçek tabii. Ancak şunu da belirtelim ki BCS çok daha durağan bir iş. Eğer BrBa sizi drama yönüyle bunalttıysa, bu diziye sık sık ara vereceğinizi söylemeliyim.

El Camino: A Breaking Bad Movie (2019)

jessie pinkman el camino

Jessie Pinkman‘e ne oldu? Bu soru hepimizin aklında ana dizinin ardından ciddi bir yer edindi değil mi? Merak etmeyin, usta senaristler bu soruyu da cevapsız bırakmıyor. 2019’da vizyona giren El Camino: A Breaking Bad Movie bize Pinkman’ın başına gelenleri çok güzel bir biçimde aktarıyor. Aksiyon dozu da hiç fena değil ve ana yapımı sevenler için harika bir spin-off diyebiliriz.

Better Call Saul – Son 2 Sezon (2020 – 2022)

bcs son 2 sezon

Saul’ün hikayesinin Walter White‘a doğru emin adımlarla ilerleyişini konu alan son iki sezon da listemizin son maddesi. Tek kelimeyle efsane! Müthiş bir seyir keyfi vererek bu hikayeyi tamamlamak da zaten bu ekibe yakışırdı. Gelecekte bizi farklı yan karakterlerin, farklı hikayeleri de bekliyor mudur dersiniz? Kim bilir. Her karakterin özene bezene yazıldığı bu evrende her şey mümkün.

Breaking Bad İzleme Sırası (Olaylar Kronolojisiyle)

Tabii ki size olaylardan bahsedip tat kaçırmayacağız. Sürprizlerin kıymetinin farkındayız. Bize güvenin ve olay kronolojisine göre izlemek istiyorsanız aşağıdaki listeyi takip edin.

  1. Better Call Saul
  2. Breaking Bad
  3. El Camino: A Breaking Bad Movie

Bu listede olay örgüsünün anlatımdan kaynaklı olarak değişebildiğini söyleyelim. Ancak her bölümde, bir diğerinin başka bir parçasını izlemek sizi yormasın istedik. Bu nedenle en doğru akış yukarıda yer alıyor diyebiliriz.

Senaristlere olan övgümüz boşuna değil. Walter White’ın lakabı olan ‘Heisenberg’ oldukça mantıklı sebeplerle seçilmiş. Bu konudaki içeriğimiz de aşağıda. Seveceğinize eminiz!

Heisenberg Ne Demek?

Yorumlarda evrende görmek istediğiniz başka bir karakter ya da yan hikaye varsa bizimle paylaşabilirsiniz. Şimdiden iyi seyirler!

Hakkında Eran Küçük

Hikaye > Grafik sempatizanı bir yönetmen. Marmara Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu ve hayali kendi oyunlarını yapabilmek. Savebutonu adresinde çeşitli konularda imtiyazı var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir