Anasayfa > Blog > Spin-Off Nedir? Spin-Off Dizi Ne Demek?

Spin-Off Nedir? Spin-Off Dizi Ne Demek?

Video ürünlerinin hayatımızdaki yerinin artmasıyla sık sık duymaya başladığımız Spin-Off nedir ve Spin-Off dizi ne demek?

Bazen izlediğimiz bir yapım bittiğinde hikâyesi tamamlanmış olsa dahi merakımız dinmemiş oluyor. Hatta kimi durumlarda öncesinde ne olduğunu merak edebiliyoruz ve dahası tüm bu merak bazı durumlarda bir karakter için de odaklanabiliyor. Ana hikâyenin bir devamı niteliğinde olmasa da gücünü buradan alan yeni yapımlara Spin-Off denilmekte. Bu kavramı edebiyat ve sinema dünyasında sıklıkla görebiliyoruz ancak özellikle son yıllarda yabancı diziler özelinde de hayatımıza girdiğini kabul etmek lazım.

Mini Dizi Nedir?

Spin-Off Dizi Ne Demek? Örneklerle Anlatım

Özellikle yabancı dizilerde sıklıkla gördüğümüz bu yan yapımlarla ilgili belirtmemiz gereken şeyler var. Nasıl ki bir sinema filmi serisinin devam filimini yan yapım kabul etmiyorsak, bir dizinin yeni sezonu da Spin-Off kategorisinde değerlendirilemez. Kısacası ana senaryodan yola çıksa da devam niteliğinden ziyade ayrı bir yapım olmalı. Aşağıda birkaç başarılı örneği sıralayalım dilerseniz.

  • Better Call Saul: Bir Breaking Bad yan yapımı olan bu dizide, ana senaryodaki sevilen avukat Saul’ün o noktaya nasıl geldiğini gösteren bir hikâye izliyoruz.
  • Heroes: Reburn: Aslı kadar yükseklerde uçamadığından dolayı erkenden biten bir senaryo da Heroes dizinin bu yan yapımında görüldü.
  • House of the Dragon: Sevilen fantastik dizi Game of Thrones için hazırlanan bu Spin-Off’da ise konu başlığı Targaryen Hanesi.

Bu içeriğimizde “Spin-Off Nedir?” sorusunu siz okurlarımız için cevaplandırmaya çalıştık.

Hakkında Eran Küçük

Hikaye > Grafik sempatizanı bir yönetmen. Marmara Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu ve hayali kendi oyunlarını yapabilmek. Savebutonu adresinde çeşitli konularda imtiyazı var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir