Anasayfa > Blog > Heisenberg Ne Demek? Heisenberg Kimdir?

Heisenberg Ne Demek? Heisenberg Kimdir?

Breaking Bad dizisiyle hayatlarımızdaki yerini kazanan Heisenberg ne demek? Kimdir ve neden önemlidir? Gelin sizin için açıklayalım.

Heisenberg ismi ünlü ABD dizisi Breaking Bad ile kendisini popüler kültürde duyurdu. Walter White karakteri, gerçek kimliğini gizlemek istiyordu. Bunun için de kendisine çok yakışacak Heisenberg takma ismini buldu. Walter, çok başarılı bir kimyager olmasına karşın, kariyerini lise devlet lisesinde öğretmenlik yaparak hiç etmişti. Yeni illegal işiyse ona hak ettiği (!) kariyeri verecekti. Lakabıysa elbette dünyanın en önemli bilim insanlarından birisinden gelmeliydi.

Breaking Bad Testi Dizi Bilginizi Sınayacak

Heisenberg İsmi Nereden Geliyor?

Popüler kültürün favori yapımlarından olan Breaking Bad, pek çok göndermeye de ev sahipliği yapıyor. Dize Walter “Heisenberg” White’ın lakabı ünlü bilim insanı Warner Heisenberg’den gelmekte. K. Warner ise ününü ve başarısını belirsizlik ilkesini bulmasından alıyor. Nobel ödülü de bulunan Alman fizikçi K. Warner, Atom fiziğiyle ilgili önemli bilgileri de literatüre kazandırdı.

Popüler Kültürde Heisenberg Ne Demek?

Konu popüler kültür olduğunda Walter karakterinden başka birisi akla gelmiyor. Sernaryo tarihinin en ilginç karakter yolculuklarından birkaçına ev sahipliği yapan Breaking Bad evreninde Walter White ile anılan bir isim Heisenberg. Peki, yazarlar neden bu ismi tercih ettiler dersiniz?

Walter White görünüşü itibariyle Almanları andırmakta. Bununla birlikte ünlü Fizikçi Karl Warner H. de tıpkı Walter White’ın sonradan büründüğü kimliğinde olduğu gibi kel. Tek benzerlik bunlarla da sınırlı değil. Bilim insanı olan K. Warner da kanser ile mücadele etmiş birisi ve böbrek kanseri sonucunda hayatını kaybediyor. Hatırlarsanız dizideki başrolümüz Walter da akciğer kanseri olduğunu dizinin daha en başlarında öğreniyordu ve tüm macerası böyle başlıyordu. Yani senaryo yazarları burada isim seçimleriyle de kendilerini kanıtlamışlar.

Harika diziyi henüz izlemediyseniz ya da sonraki gelen yan yapımlara başlamayı düşünüyorsanız doğru izleme sırası da önemli. Butondan oraya ulaşabilirsiniz. Sonraki yazılarımızda görüşmek üzere, sağlıcakla kalın.

Breaking Bad İzleme Sırası

Hakkında Eran Küçük

Hikaye > Grafik sempatizanı bir yönetmen. Marmara Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu ve hayali kendi oyunlarını yapabilmek. Savebutonu adresinde çeşitli konularda imtiyazı var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir