Anasayfa > Blog > Call of Duty Xbox Game Pass Kütüphanesine Gelir mi?

Call of Duty Xbox Game Pass Kütüphanesine Gelir mi?

Call of Duty Xbox Game Pass kütüphanesine eklenecek mi? Oyuncular dev FPS serisinin Microsoft’un satın alımından sonra Game Pass kütüphanesine eklenmesini bekliyor.

Microsoft’un Activision Blizzard firmasını 68.7 milyar dolara satın almasıyla beraber oyun dünyasında tarihi bir ana imza atıldı. Teknoloji devi bu satın alımla beraber devasa bir marka külliyatını da bünyesine kattı. Geliştiricisi ve yayıncısı için adeta para basan Call of Duty ise geleceği en çok merak edilen oyunlardan biri oldu.

Activision Blizzard çatısı altında her yıl çıkış yapan oyunların geleceği merak ediliyor. Popüler oyun serisi Microsoft’un 25 milyon kullanıcıyı aşan platformuna katılacak mı?

Call of Duty Xbox Game Pass Üzerinde Sunulabilir

Call of Duty serisi Game Pass kütüphanesine eklenecek mi diye merak eden oyuncuların umutları boşa çıkmayacak gibi görünüyor. 68 milyar dolarlık satın alımdan sonra Call of Duty de birçok ActiBlizz oyununu Microsoft’un oyun hizmetinde göreceğimizi düşünüyoruz.

Satın alım ve resmi transfer sürecinin ise 2023’te sona ereceği tahmin ediliyor. Dolayısıyla 2023 öncesine kadar herhangi bir Call of Duty oyununu Game Pass üzerinde beklememekte fayda var.

Diğer yandan Xbox geçtiğimiz süreçte her yıl yeni bir COD oyunun duyurulmayacağını açıklamıştı. Her sene istisnaya uğramadan yeni halkasını kazanan seri daha farklı bir sürece giriyor. Serinin son birkaç halkasının “para tuzağı” olduğunu düşünen oyuncuların büyük bir kısmı ise bu kararın seriye yarar sağlayacağını düşünüyor.

Oyunlar Xbox’a Özel Olmayacak

Gündeme bomba gibi düşen satın alımdan sonra Xbox patronundan açıklama geldi. “Activision Blizzard oyunlarını Xbox Game Pass üzerinde sunmak için heyecanlanıyoruz” diyen Phil Spencer, özel oyunlar hakkında da konuştu.

Tek bir platforma özel oyun konsepti oyun dünyasında istediğimiz bir şey değil. Gelecek yıllarda çıkış yapacak oyunları çoklu platform temeliyle planlıyoruz” dedi. Spencer bu açıklamasıyla PlayStation sahiplerinin içine su serpse de oyun dünyası serinin abonelik hizmetine eklenmesini bekliyor.

Henüz resmi bir açıklama gelmese de oyunların Microsoft’un milyonlarca kullanıcının tercih ettiği platformda yer alacağına kesin gözüyle bakılyıor. Serinin bir sonraki halkasının doğrudan oyun platformu üzerinde çıkış yapma ihtimali de hiç zayıf değil.

Hakkında Kerem Doğan Karakoç

Kerem İstanbul Üniversitesi'nde edebiyat okuyor ve dört yılı aşkın bir süredir internetin çeşitli köşelerinde yazarlık yapıyor. Boş zamanında da tekrar tekrar Blade Runner izliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir