Anasayfa > Blog > Car Trader Simulator İncelemesi

Car Trader Simulator İncelemesi

Car Trader Simulator

Fragmanlarımla beklentimi yükselttin, oynayışınla kendini sevdirdin, ama yine de ufak tefek eksiklerin var be Car Trader Simulator!

7,5

Artık sarı sitede gezmekten sıkılıp kendi oto galerinizi mi açmak istiyorsunuz? Al-yap-sat işine girmek istiyorsunuz ama paranız mı yok? bunların hepsini Car Trader Simulator ile gerçekleştirebilirsiniz!

Piyasaya geçtiğimiz ay çıkış yapan Car Trader Simulator’ı ilk defa duymuş olabilirsiniz. Oyun temelinde çok basit görünüyor. Arabalara açık arttırmada teklif ver, arabayı tamir et, sat, para kazan. Fakat işler beklediğiniz gibi gitmiyor, ve kendinizi hiç beklemediğiniz bir anda daha derin ve detaylı bir oyunun içinde buluveriyorsunuz!

Car Trader Simulator İnceleme

car-trader-simulator

Oyunumuz, arkadaşımızla otomobil hırsızlığı yaparken başlıyor. Galerici amcamızın yanında, arkadaşımızla birlikte hırsızlık yapıyoruz, bir yandan da işi öğreniyoruz. Babasız büyüdüğümüz, zor bir ergenliğin ardından annemizi kaybedince galerici amcamızın yanına yerleşmişiz hesabı. Artık kendi ayaklarımız üzerinde durabilecek duruma gelince de “Old York’a” yani memleketimize geri dönüyoruz, ve bir galerici açıyoruz. Çok basit değil mi?

Basit gibi görünse de, şehirde işler biraz kızışıyor. Tamamen sizin seçimlerinize göre alternatif olaylar sunan hikayede batabiliyor, çıkabiliyor, tutuklanabiliyor, yaralanabiliyor hatta yeri geldiğinde ölebiliyorsunuz bile!

Oyunda hiç lisanslı araç görememek üzücü olsa da, durumu yaratıcı, göndermeli ve tahmin edilebilir isimlerle kurtarmışlar. Örneğin gerçek hayattaki Kia Soul’u alıp, Kim Spirit olarak oyuna eklemişler. Ne kadar başarılı oldukları tartışılır tabi. Arabadan anlamasam, kimi marka/model’i çıkarmak neredeyse imkansızdı benim için. Hatta bazen hiç anlamadıklarım bile oldu!

car-trader-simulator

Oyunda bize yardımcı olması için bazı elemanlar tutabiliyoruz. Bunlar: Şoför, Tamirci ve Hırsız olmak üzere 3 sınıfa, ve 4 seviyeye ayrılıyorlar ve her birine işlerinde yardımcı olacak yeni ekipmanlar alabiliyor, eskilerini satabiliyoruz.

car-trader-simulator

Artılar

+ Sıkmayan gameplay.
+ Güzel yazılmış ve çeşitliliği bol hikaye ögeleri.
+ Gerçekten oyunun akışını değiştirebilme seçeneği.
+ Otomobil çeşitliliği fazla.
+ Yan karakter çeşitliliği fazla.
+ Diyalog çeşitliliği fazla.

Eksiler

– Oyunda konuşmalar sesli değil.
– Arabaların boyalarını değiştirdiğinizde hiç gerçekçi olmuyor.
– Bazı büyük bug’lar var.
– Araçların kazalı halleri ile altlarındaki açıklamalar çoğu zaman uymuyor.
– Müşteriler biraz salak olmuş. Mesela diyelim ki adam siyah, benzinli, dört çeker, manuel bir SUV istiyor, gidip bu adama beyaz, manuel, arkadan itişli, dizel bir sedan araç satıp 5.000 dolar kar elde edebiliyorsunuz.
-Türkçe karakterlerde sıkıntılar var.

Daha fazla oyun incelemesi için buraya tıklayarak inceleme yazılarımıza bakabilir, oyunu satın almak için Steam linkine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Hakkında Özay Yıldız

18 yaşında otomobil tutkunu bir Trakyalıyım. Genelde yarış ve simülasyon oyunlarını takip ederim. En sevdiğim oyun GTA: Online

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir