Anasayfa > Oyun Haberleri > CD Projekt Red CEO’su Cyberpunk 2077’nin Geleceğine Dair Konuştu

CD Projekt Red CEO’su Cyberpunk 2077’nin Geleceğine Dair Konuştu

Cyberpunk 2077 geliştiricisi CD Projekt Red oyunun geleceğine dair konuştu. Ekip hala oyunu söz verilen noktaya getirmeye çalışıyor.

Polonya merkezli oyun geliştiricisi CD Projekt Red 2021 yılının ilk çeyreğindeki finans raporunu duyurdu. Tahmin edilen miktardan çok daha düşük bir geliri kasasına koyan şirket, yılın ilk çeyreğinde neredeyse %65’lik gelir yaşadı.

Oyun dünyası elbette bu durumun Cyberpunk 2077 adlı kabustan kaynaklandığını biliyor. Oyunculara defalarca söz veren CDPR, yayımladığı güncellemelere rağmen gelir kaybını önleyebilmiş değil. Geçtiğimiz aylarda yaşadığı hack saldırısının yanı sıra hukuki tarafta da batağa düşen şirket, diğer yandan da oyunlarını tekrar PlayStation Store üzerinde satışa çıkarmayı bekliyor.

Cyberpunk 2077 PlayStation Store İçin Hala Onay Bekliyor

CDPR’ın başındaki isim ise Cyberpunk 2077’nin söz verilen noktaya getirilmesi için hala çalıştıklarını belirtti. Adam Kicinski oyunun çıkışından sonra bir video yayımlamış ve “kaliteye olan bağlılığımız” başlığı altında oyunculara bir söz vermişti. Oyunun çıkışından 6 ay sonra CEO sözünü tekrar yeniledi.

Geçtiğimiz şubat ve mart ayında oyun için iki büyük güncelleme paketi yayımlanmış ve yapım performans tarafında nispeten daha stabil bir sürüme kavuşmuştu. Cyberpunk 2077 tüm yamalara ve yeni güncelleme paketlerine rağmen reklamı yapılan oyun olmaktan hala çok uzak diyebiliriz. Oyun deneyimini büyük oranda baltalayan birçok hata henüz tamamen ortadan kaldırılmış değil.

Bununla birlikte yayımlanan her güncelleme birçok hatayı çözerken yerine yenilerini getiriyor. Bu konuda Elon Musk bile oyunun çıkış sonracı sürecine dair bir tweet atmıştı.

Cyberpunk 2077’de yamaların bile yamaları oluyor ama yine de çok iyi bir oyun.

Beklenenden %65 daha az bir gelir elde eden firma önümüzdeki süreçte Cyberpunk 2077 için birçok yeni güncelleme yayımlayacak. Oyunun çok oyunculu modu ise belirsiz bir tarihe dek askıya alınmıştı. Yapımın devam eden süreçteki yeni yönetmeni ise Gabriel Amatangelo oldu.

Cyberpunk 2077’ye Yeni Bir Yönetmen Atandı

Son yılların en çok beklenen oyunu ve aynı zamanda en büyük hayal kırıklığı olan yapım, gelecek yıllarda bizi şaşırtacak bir hale getirilebilir. Oyun dünyası olarak bekleyip göreceğiz.

Hakkında Kerem Doğan Karakoç

Kerem İstanbul Üniversitesi'nde edebiyat okuyor ve dört yılı aşkın bir süredir internetin çeşitli köşelerinde yazarlık yapıyor. Boş zamanında da tekrar tekrar Blade Runner izliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir