Anasayfa > Oyun Haberleri > Cyberpunk 2077’ye Yeni Bir Yönetmen Atandı

Cyberpunk 2077’ye Yeni Bir Yönetmen Atandı

CD Projekt Red’in geçtiğimiz yıl sonunda çıkan ve büyük tartışmalara sebep olan oyunu Cyberpunk 2077 için yeni haberler gelmeye devam ediyor. GamesIndustry tarafından yayınlanan rapora göre CD Projekt Cyberpunk 2077 için oyun yönetmeni koltuğuna yeni bir ismi oturttu.

Geçtiğimiz yılın aralık ayında çıkışını gerçekleştiren Cyberpunk 2077 çıkışı ile oyun dünyasının gündemine oturmuştu. Tartışmalı yapımın yönetmen koltuğunda ise Adam Badowski oturmaktaydı. Badowski aynı zamanda CD Projekt Red’in stüdyo yöneticiliği görevini de üstleniyor. GameIndustry tarafından yayınlanan rapora göre ise Badowski yönetmenlik koltuğunu bırakarak stüdyo yöneticliği görevine odaklanacak. Adam Badowski’nin bıraktığı koltuğa ise Gabriel Amatangelo oturacak. Gabriel Amatangelo şirkete Ocak 2020’de yaratıcı yönetmenlik görevini üstlenmek için katılmıştı. CD Projekt’teki 1.5 yıllık sürecinin öncesinde Amatangelo Dragon Age: Inquisition ek paketleri Trespasser ve Jaws of Hakkon için BioWare’da tasarım yönetmenliği yapmıştı.

Cyberpunk tarafında değişen tek isim Adam Badowski değil. GameIndustry’nin aynı raporuna göre Cyberpunk 2077’nin görevlerinden sorumlu isim Mateusz Tomaszkiewicz’nin de stüdyodan ayrıldığı belirtiliyor.

Bu gelişme CD Projekt’in daha önceden açıkladığı “birden fazla oyuna odaklanma” stratejisinin bir parçası olarak görülüyor. Cyberpunk 2077 çıkışından beri yapılan güncellemelere rağmen hala hem oyuncuların hem de şirketin istediği konuma gelebilmiş değil. Oyun için çıkması planlanan bedava DLC’ler gibi yeniliklerin de oyunun temel sorunlarının çözüldükten sonra gelmesi planlanıyor.

Henüz CD Projekt tarafından resmi bir pozisyon değişikliği duyurusu yapılmamış olsa da hem oyunun hem de şirketin geleceği için böyle adımlar gelmeye devam edecek gibi görünüyor. CD Projekt’in önümüzdeki dönemde odaklanacağı plan için aşağıdaki yazımızı inceleyebilirsiniz.

CD Projekt Cyberpunk 2077’den Önemli Dersler Çıkardı

Hakkında Batuhan Demirbaş

Bir oraya bir buraya taşındığımız bir çocukluk geçirdiğimden 4 yaşımda kendimi kaptırdığım oyun dünyasına olan tutkum sanırım hala artıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir