Anasayfa > Oyun Haberleri > CD Projekt Yöneticileri Cyberpunk 2077 İkramiyelerini Aldılar

CD Projekt Yöneticileri Cyberpunk 2077 İkramiyelerini Aldılar

Cyberpunk 2077 oyununun problemli çıkışı CD Projekt Red’deki çalışanların, özellikle de yöneticilerin ikramiyelerini almasına engel olmadı.

Cyberpunk 2077‘nin iyi bir çıkışa sahip olmaması artık genel kültür denebilecek bir konu haline geldi. Özellikle eski nesil konsolların oyunu kaldıramamasından dolayı CD Projekt oyunculara koşulsuz iade seçeneği sunmuş, Sony ise oyunu PlayStation Store‘dan tamamen kaldırmıştı. CD Projekt, yaşanan bu olaydan itibaren pek çok kez özür dileyerek oyunu düzeltene kadar çalışacaklarına söz vermişti.

Cyberpunk-2077-Metro

Karşılıksız Beklenti

Sadece ön siparişlerden 13.7 milyon kopya satan CD Projekt, geçtiğimiz yılda yaklaşık 300 milyon dolar kâr etti. Analistlerin yanı sıra oyunun yapımcıları da bundan daha iyi rakamlar görmeyi bekliyorlardı. Bloomberg‘de yayınlanan bir rapora göre oyunun yapım kadrosundaki bazı çalışanlar aldıkları ikramiye miktarından daha iyisini bekliyorlardı. İddialarına göre eğer oyun daha stabil çıkarılacağı bir tarihe ertelenseydi istedikleri miktardan fazlasını bile rahatça alabilirlerdi. Oyunun kötü çıkışı ve çalışanların bu durumuna rağmen şirketin yöneticileri yine de yüklü miktarda ikramiye almayı başardılar.

Cyberpunk Manzara

Gelir Eşitsizliği

Bloomberg raporuna göre giriş seviye Cyberpunk 2077 geliştiricileri kişi başına 5 bin ila 9 bin dolar arasında ikramiye alırken daha tecrübeli geliştiriciler 20 bin dolara varan ikramiye aldılar. Diğer yandan şirketin başındaki beş yönetici üye toplam 28 milyon dolarlık ikramiye aldılar. Tüm yönetici üyelerin yaklaşık yüzde otuzluk bir hisseye sahip olduğunu varsayarsak, aldıkları ikramiye miktarı hisselerin getirdiği gelirin yanında çok sönük kalıyor. Alınan bir bilgiye göre çalışanlardan biri, test departmanı gibi düşük maaşlı bölümlerin tekrar düşünülmesi ve maaşlarının artırılması için çaba göstermiş fakat görüldüğü üzere ikramiyelerin farkı hala dağlar kadar.

Cyberpunk 2077: Bir Potansiyeli Kaybetmek

Cyberpunk 2077 İnceleme

Eğer CD Projekt bu kadar acele etmeyip sürekli değişen çıkış tarihleri vermek yerine oyunun tam olarak bitmesini bekleselerdi şu ankinden daha çok satışa ulaşmış ve çalışanlarına daha çok gelir getirmiş olacaktı. Düşük maaşlı çalışanlarını düşündüğümüzde bu gelir farkı, aldıkları ikramiyeye büyük oranda etki edecekti. Bu nedenle Cyberpunk 2077 sadece oyuncular için değil, geliştiriciler için de hayal kırıklığı yaratan, potansiyeli harcanmış bir oyun oldu.

Hakkında Bekircan Kırçiçek

21 yaşında ve oyun yelpazesi geniş, tür ayırt etmeksizin oynayıp deneyimlemeye çalışan, keyfine oynayan bir yabancı dil öğrencisi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir