Anasayfa > Oyun Haberleri > Çevrimiçi BlizzCon 2021 Deneyimi BlizzConline, 19-20 Şubat Tarihlerinde!

Çevrimiçi BlizzCon 2021 Deneyimi BlizzConline, 19-20 Şubat Tarihlerinde!

Blizzard’ın her yıl düzenlediği, bu yıl çevrimiçi olarak yapacağı BlizzCon festivali BlizzConline, 19-20 Şubat 2021 tarihlerinde çevrimiçi gerçekleşecek.

Blizzard Entertainment, her yıl düzenlediği BlizzCon etkinlikleriyle yeni oyunları hakkında bilgiler verip hayranlarını bir araya getiriyordu. 2019’da yapılan Blizzcon, o dönemdeki Hong Kong olayları ve Blizzard’ın Hong Kong’u savunan dünya şampiyonunu susturması sebebiyle protesto edilmişti. 2020 yılında çevrimiçi olarak düzenleneceği açıklanan etkinlik, 2021’de de tıpkı 2019 gibi alışılmadık bir şekilde karşımıza çıkacak.

BlizzCon 2019 – Hong Kong Protestoları

Blizzard, dünyanın içinde bulunduğu durum yüzünden bu sene birleşemeyeceğimizi açıklasa da BlizzCon ruhunu çevrim içi gösteri şeklinde yaşatacak küçük bir etkinlik düzenleyeceğini söyledi. Planlanması gereken hâlâ birçok detay olduğunu, ayrıntıları paylaşmak için biraz zamana ihtiyacı olduğunu söyleyen Blizzard, bu eğlenceye nasıl katılabileceğimize dair bazı noktaları oyunculara açıklama kararı aldı.

blizzconline

BlizzConline Etkinlikleri

Birçok etkinlik içerek BlizzConline’daki bu mini etkinliklere katılmak isterseniz Blizzard’ın başvuru formunu doldurabilirsiniz. Her etkinlik için son başvuru tarihi 4 Ocak olarak belirtilmiş durumda.

Cosplay Yarışması

Dört kategoride yapılacak olan Cosplay Yarışması’na siz de katılabilirsiniz. Aşağıdaki kategorilerden herhangi birinden BlizzConline’a katılmak isterseniz üstteki linki kullanabilirsiniz.

  • En İyi Blizzard Silah ve Zırhı: Savaş bölgelerine yaraşır ekipmanlar hazırlamak için ortaya koyulan üst düzey zanaatkârlık
  • En İyi Blizzard Karakteri: Diablo, Hearthstone, Heroes of the Storm, Overwatch, Warcraft ve StarCraft evrenlerinin sembolleşmiş kahramanlarının ve kötülerinin tasvirlerini bizlere sunma
  • En İyi Modern Tasarım: Köpük ve plastik tarzında malzemelerin yanı sıra 3B baskı, elektronik, teknoloji kullanımı alanlarında sergilenen ustalık
  • En İyi Geleneksel Tasarım: Kumaş, deri, metal ve tahta gibi malzemelerle çalışmada gösterilen ustalık

Cosplay Gösterisi

Düzenli olarak cosplay buluşmalarına katılmayı seviyor musunuz? Yoksa cosplay’e başlamak için doğru fırsatı mı bekliyorsunuz? O halde Cosplay Gösterisi tam size göre! Blizzard evrenlerinden orijinal cosplay’lerin yer aldığı gösteri, yıllanmış cosplay’cilerden bu hobiye daha yeni başlayanlara kadar herkes için erişilebilir halde.

Sanat Yarışması

Hayranların yapacakları sanat çalışmaları BlizzConline’da iple çekiliyor. Blizzard oyunlarının evreninden yapacağınız çizimler, heykerller gibi sanatsal eserlerle yarışmak istiyorsanız başvuru formundan BlizzConline’ın sanat yarışmasına başvurabilirsiniz.

Birinci, ikinci ve üçüncü olan eserlerin sahipleri ödüller kazanacak. Ayrıca dereceye giren çalışmalar, BlizzConline yayını sırasında gösterilecek özel bir bölümde sergilenecek.

Yetenek Gösterisi

Yetenek Gösterisi, Blizzard komünitesinin dünyanın dört bir yanındaki üyelerinin yeteneklerini sergilemesi için bulunmaz bir fırsat. Herkes, özel yeteneklerini tek başlarına veya grup olarak sergilemeye davet ediliyor.

Bu gösteriye katılabilmek için tek yapmanız gereken şarkı söyleyerek, dans ederek veya farklı bir şekilde performansınızı sergilediğiniz videonuzu bizlere göndermek. Ardından BlizzConline yayını esnasında gösterilmek üzere seçilme şansı yakalayacaksınız. Lütfen tüm grup bazlı performanslar için gereken sağlık önlemlerinizi almayı unutmayın.

Katılımınızın azami süresi, dosya boyutu ve formatına dair gereksinimleri ve diğer önemli kriterleri öğrenmek için resmi kuralları okuyabilirsiniz.

Murloc Yürüyüşü

Eğer son yıllarda BlizzCon’a katıldıysanız, yüzlerce insanın murloc kılığında etkinlik salonlarında bir geçit töreni yaptığını görmüş olabilirsiniz. Adeta bir gelenek haline gelen bu olayı onurlandırmak için, sizi BlizzConline’daki sanal Murloc Yürüyüşü’ne katılmaya davet ediyoruz!

Katılımcılardan biri olmak istiyorsanız yapmanız gereken şey bir murloc’ın (ya da sizin zihninizdeki murloc tasvirinin) kılığında girerek yürüdüğünüz veya dans ettiğiniz bir fotoğrafınızı ya da videonuzu (30-60 saniye uzunluğunda ve ideal olarak yatay çekilmiş) bizlere göndermek.

Resmi kurallara buradan ulaşabilir, katılım içinse bu adresi ziyaret edebilirsiniz.

Dijital Hikâye Anlatımı Yarışması

Dijital Hikâye Anlatımı Yarışması, dijital film yapımcısı olmak isteyenleri ve amatör yönetmenleri Blizzard evrenlerini konu alan, hikâye tabanlı kısa videolar hazırlamaya davet ediyor. Tıpkı Sanat Yarışması’nda olduğu gibi, Blizzard’ın son 30 yılından ilham almak isteyebilirsiniz. Bu da destansı bir hikâyeyi kendi bakış açınızla yeniden anlatmak, farklı zamanlar veya evrenlerden karakterleri bir araya getirmek ya da sadece yaratıcılığınızın sizi nereye götüreceğini keşfetmek anlamına gelebilir. Kısa videonuz gerçek dünyadan çekimler, animasyonlar, oyun için görüntüler ya da bunların üçünü birden içerebilir.

Birinci, ikinci ve üçüncü olan eserlerin sahipleri ödüller kazanacak. Ayrıca BlizzConline yayını esnasında tüm dünya hikâyenizi izleme şansı bulacak.

Katılımınızın azami süresi, dosya boyutu ve formatına dair gereksinimleri ve diğer önemli kriterleri öğrenmek için resmi kuralları okuyabilirsiniz. Katılım içinse bu adresi ziyaret edebilirsiniz.

Hakkında Efe Eren Genç

Boğaziçi Dilbilim öğrencisi, orada burada yazıp çeviriyor, kendince bir şeyler deniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir