Anasayfa > Blog > CS:GO EDO Nedir?

CS:GO EDO Nedir?

Oyun içi olarak sürekli bir biçimde gördüğümüz kavramlardan bir diğeri olan CS:GO EDO Nedir? Gelin birlikte öğrenmeye çalışalım.

Counter-Strike: Global Offensive, Valve tarafından piyasaya sürüldüğü ilk günden itibaren rekabetçi oyun sevenlerin ve FPS tutkunlarının favori içeriklerinden birisi olmayı başarmış durumda. Bu nedenle oyunla birlikte yeni pek çok kavramla da tanışmış durumdayız. Bu yazımızda bunlardan birisi olan EDO kavramıyla tanışacağız.

CS:GO Radar Ayarları Nasıl Yapılır?

EDO, En Değerli Oyuncu’nun kısaltılmış bir hâli olarak karşımıza çıkmaktadır ve MVP (Most Valuable Player) kavramının karşılığıdır. Oyuncular çeşitli oyun içi nedenlerle oynadıkları elin MVP’si yani, EDO’su olarak seçilirler. Bunlar rekabetçi liglerde oyuncunun ligleri daha erken atlamalarında etkili olabildiklerinden ve algoritmayı etkileyebildiklerinden ötürü önemli görülmektedir. Aşağıda sizi oynadığınız elin sonunda ‘En Değerli Oyuncu’ yapabilecek çeşitli şartları listeledik. Oyun içerisinde bunlara yönelik hareket edebilirsiniz.

  • Bombayı Kurmak / Çözmek: Oyunda bombayı kurmak ya da karşı takımdayken bombayı çözmek EDO olmayı yanında getirebilmektedir.
  • Rehineleri Kurtarmak: CS:GO çeşitli oyun modlarıyla birlikte haritalara sahip ve bunların bazılarında operasyonlarımızı rehineleri kurtarmak üzerine kuruyoruz. Başarabilirsek MVP kapıyoruz diyebiliriz.
  • Daha Fazla Rakip Öldürmek: Oyunda birden fazla rakip öldürmek bir başarı olmakta, 2 ve üzerinde rakip öldürmeyi başarabilen oyuncular da değerlerini kanıtlamış oluyorlar. Eğer oynadığınız turda bomba çözülmediyse veya patlamadıysa, rehine de kurtarılmadıysa en çok rakip öldüren kişi EDO oluyor.

Not: En Değerli Oyuncu olarak seçilmek için, eli kazanan takımda olmanın bir gereklilik olduğunu da hatırlatalım.

Bu yazımızda “CS:GO EDO Nedir?” sorusuna yanıt vermeye çalıştık. Umarız okurlarımıza yeterince yardımcı olabilmişizdir. İyi vakitler, bol eğlenceler dileriz.

Hakkında Eran Küçük

Hikaye > Grafik sempatizanı bir yönetmen. Marmara Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu ve hayali kendi oyunlarını yapabilmek. Savebutonu adresinde çeşitli konularda imtiyazı var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir