Anasayfa > Blog > Cyberpunk 2077 Başlangıç Rehberi – Hayat Yolları

Cyberpunk 2077 Başlangıç Rehberi – Hayat Yolları

Cyberpunk 2077 başlangıç rehberi ile karakter oluşturma sürecine ışık tutuyor ve V için belirleyeceğimiz hayat yollarını özetliyoruz.

CD Projekt Red imzalı Cyberpunk 2077 sekiz yıllık bir geliştirme sürecinden sonra çıkış yaptı. Oyun dünyasının son 10 yılına adeta damga vuran ve heyecanla beklenen yapım, oyuncuları uzak gelecekte bir distopyaya götürüyor.

Night City adındaki distopik bir metropolde geçen RPG-aksiyon türündeki yapım, özellikle RPG türüne pek aşina olmayan oyunlar için uzun bir öğrenme süreci sunuyor. Cyberpunk 2077 rehberi sayesinde oyunun temel yönleri ve V’nin Hayat Yolları hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Cyberpunk 2077 Başlangıç Rehberi

Hayat Yolları

Night City’de serüvenlere atılmadan önce can vereceğimiz ana karakter V’nin biyografisini belirlemeliyiz. Göçebe, Sokak Çocuğu ve Şirketçi olarak üçe ayrılan bu hayat yolları, hem oyuna başlangıç şeklimizi değiştirecek hem de ileride bize farklı avantajlar sunacak.

  • Her hayat yolunun başlangıç şekli ise değişiklik gösteriyor. Göçebe, Sokak Çocuğu ya da Şirketçi hayat yollarının hepsi yarım saatlik farklı başlangıç görevleri ile geliyor.
  • Ana karakter V’nin Jackie Welles karakteri ile tanışma şekli de seçtiği hayat yoluna göre değişebiliyor.
  • Biyografiler diyaloglarda yeni konuşma noktaları açabiliyor. Örneğin Göçebe hayatını seçen biri araçlar hakkındaki konuşmalarda daha fazla hakimiyete sahip oluyor.
  • Diğer taraftan Şirketçi V ise oyundaki resmi diyaloglarda ve şirket çalışanlarıyla konuşurken farklı avantajlar sunuyor.
  • Sokak Çocuğu olarak Night City’de serüvene atılan oyuncular ise çeteler ve sokak kültürü hakkında daha fazla bilgi sahibi oluyor. Bu üç durumda da diyaloglar farklılık gösteriyor ve karakterler ile etkileşimlerimiz bize farklı birikimler kazandırıyor.
  • Her hayat yolu kendine ait yan görevler ile geliyor.

Başta seçeceğiniz hayat yolunun sizi oyun boyunca bir noktaya odaklamayacağını belirtelim. Örneğin oyuna bir Sokak Çocuğu olarak başlayan oyuncular, çeşitli diyalog seçenekleri ve oynanış tarzlarıyla daha sonra bir Şirketçi de olabilir.

Göçebe V

cyberpunk 2077 başlangıç rehberi

  • Tarz: Entropism
  • Yetkin olduğu yönler: Araçlar, mühendislik ile ilgili konuşma noktaları
  • Geldiği yer: The Badlands

Ya da diğer adıyla Nomad V, oyunda bir Night City sakini olmadığımız tek hayat yolunu sunuyor. Bu hayat yolunu seçen oyuncular Night City’ye The Badlands adı verilen topraklardan geliyor.

Göçebeler Night City’nin dışında bulunan farklı klanlardan oluşuyor. Kendi aralarında da ayrılan bu tipler şehirlileri pek sevmediği gibi Night City hakkında geniş bilgiye de sahip değiller. Dolayısıyla Cyberpunk 2077’nin tasvir ettiği metropolü sıfırdan tanımak istiyorsanız Göçebe V’yi tercih etmenizi öneriyoruz.

Böylece Night City adlı bu devasa kenti sıfırdan tanırken karakterinizle daha iyi bağdaşabilirsiniz. Diğer tarafta Cyberpunk 2077 Nomad V’nin arabalar ve mühendislik konusunda daha yetkin olacağını belirtelim. Son olarak bu biyografiye sahip V’nin şirket çalışanları ya da çete üyeleriyle konuşurken daha az bilgili olacağını da ekleyelim.

Sokak Çocuğu V

cyberpunk 2077 başlangıç rehberi

  • Tarz: Kitsch
  • Yetkin olduğu yönler: Sokak kültürü ve çeteler hakkında daha fazla konuşma noktası
  • Geldiği yer: Night City, Watson

Night City’nin suyunu içmiş, distopik metropolün havasını içine çekmiş Sokak Çocuğu V ise kentin en dibinden geliyor. Cyberpunk 2077 Street Kid hayat yolunu seçen oyuncular, çete üyeleri ve sokak kültürünü yakından tanıyor. Dolayısıyla bu tür diyaloglarda kullanabileceğiniz konuşma noktaları da artıyor.

Yaklaşık 20 dakikalık başlangıç görevlerinden sonra Sokak Çocuğu V’nin Night City’deki macerası başlıyor. Oldukça uzun olan bu süreçte karakterinizin sokak kültürü hakkındaki bilgisi, diyaloglarda avantaj sağlamanızı ve daha fazla bilgi edinmenizi sağlıyor.

Örneğin tanınan bir çete lideri hakkında konuştuğunuzda V, bahsi geçen kişi hakkında veriye sahip olabiliyor. Diyaloglarda bu seçeneği seçmeniz durumunda ise yeni konuşma noktaları açılıyor.

Diğer taraftan Göçebeler ve şirket çalışanlarıyla konuşmanın daha zor olabileceğini de belirtelim. Ghetto’dan gelen V, mega şirketlerin resmi diline ya da Göçebelerin kendine has iletişim tarzlarına hakim değil.

Şirketçi V

cyberpunk 2077 başlangıç rehberi

  • Tarz: Neo-kitsch ya da Neo-militarism
  • Yetkin olduğu yönler: Şirketleri ilgilendiren konuşma noktaları, resmi entrikalar ve diplomasi üzerine yetkinlik
  • Geldiği yer: Night City, Lizzie’s Bar

Cyberpunk 2077’nin resmettiği dünyada Arasaka ya da Militech gibi devasa şirketler, ülkeleri yönetecek kadar güçlü otorite merkezleri olarak öne çıkıyor. Mega binaların en tepelerinde bulunan bu prestijli dünya entrika, diplomasi ve çıkar ilişkileriyle dolu.

Şirketçi V ise Night City’deki serüvenine Arasaka Corporations’da başlıyor. Bu hayat yolunu seçen oyuncular, şirketleri ilgilendiren resmi konuşmalarda yüksek yetkinliğe sahip olabiliyor.

Diğer tarafta bu oyuncular Göçebeler ve sokak halkıyla konuşurken daha az bilgi sahibi olabileceğini de belirtelim. Bir mega şirket çalışanı olarak başladığınız serüvende daha sonra tarzınızı ve yaşam stilinizi değiştirmek de elbette mümkün.

Hakkında Kerem Doğan Karakoç

Kerem İstanbul Üniversitesi'nde edebiyat okuyor ve dört yılı aşkın bir süredir internetin çeşitli köşelerinde yazarlık yapıyor. Boş zamanında da tekrar tekrar Blade Runner izliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir