Anasayfa > Oyun Haberleri > Cyberpunk 2077’nin Ertelenme Sebebi Belli Oldu

Cyberpunk 2077’nin Ertelenme Sebebi Belli Oldu

Altın statüsüne ulaşmasına rağmen üçüncü ertelenmesiyle oyuncuların sabrını zorlayan Cyberpunk 2077’nin ertelenme sebebi belli oldu.

Geçtiğimiz haftalarda çıkışa hazır anlamına gelen altın statüsüne ulaşmasına rağmen Cyberpunk 2077 hiç beklenmeyen bir haberle karşımıza çıkmıştı. Bu yılın nisan ayında oynamayı beklediğimiz oyun üst üste iki ertelemeyle 19 Kasım’a kadar ertelenmiş, üstüne iki gün önce oyunun yeni çıkış tarihi 10 Aralık olarak açıklanmıştı. Bu ertelemenin üzerine oyunun geliştiricileri ölüm tehditleri bile almaya başlamıştı.

Cyberpunk 2077 Geliştiricileri Ölüm Tehditleri Alıyor!

Cyberpunk 2077 Neden Ertelendi?

“Daha fazla erteleme olmayacak” sözlerine rağmen aralık ayına ertelenen Cyberpunk 2077’nin ertelenme sebebi belli oldu. Oyunun geliştiricisi CD Projekt Red’in yöneticisi Adam Kiciński, ertelemenin ardından yaptığı basın toplantısında gecikmenin sebebini bildirdi. Kiciński, uzun zamandır beklenen oyunun PC ve yeni nesil versiyonlarında bir sorun olmadığını, fakat şimdiki nesil konsollarda (PS4, Xbox One) hâlâ bazı rötuşlara ihtiyacı olduğunu açıkladı. Oyunu 19 Kasım’da da çıkarabilmelerinin mümkün olduğunu fakat tam olarak tatmin olmaları için bu üç haftalık ertelemenin işlerine yarayacağını belirten CD Projekt Red’in eş CEO’su, gecikmeden dolayı özür dileyerek son işlemlerin düşündüklerinden daha uzun süreceğini söyledi.

cyberpunk-2077

Cyberpunk 2077’nin Tekrar Ertelenme Sebebi

Uzun zamandır beklenen Cyberpunk 2077’nin tekrar ertelenme sebebi olarak şimdiki nesil konsollardaki problemler gösteriliyor.

“Öncelikle bütün yönetim kurulu adına sözümüzde duramadığımız ve güveninizi kırdığımız için sizlerden özür dilemek istiyorum. Son yapılacak işlemler için gereken süreyi hafife aldık.”

“Oyun PC için hazır ve yeni nesil konsollarda da gayet iyi çalışıyor, söylenen tarihte bu platformlarda çıkışını yapabilirdi. Fakat oyun mevcut platformlar için Sony ve Microsoft tarafından onay alsa da böylesine devasa ve kompleks bir oyunun son optimizasyon işlemlerini yapmak biraz ek zaman istiyor.”

cyberpunk 2077

Kiciński, açıklamanın ardından yapılan soru cevap etkinliğinde “oyunun PC için hazır” olduğunu söyleyip 19 Kasım’a yetiştirebileceklerini belirtmişti, fakat bu ekstra üç haftanın birçok şeyi tam anlamıyla düzeltebileceğini açıkladı. 2016’dan beri geliştirilmekte olan bir oyun için üç haftanın fazla bir şey ifade etmeyeceği gibi gözüktüğünü belirten isim, bu süre zarfının şimdiki nesil konsollarda oluşan teknik problemlere ilaç gibi geleceğini söyledi.

Cyberpunk 2077’yi 10 Aralık’ta mevcut ve şimdiki nesil konsollarda, PC’de ve Google Stadia üzerinden oynayabilirsiniz. Sizce oyun çıkışını başarılı bir şekilde yapabilecek mi? Cyberpunk 2077, üzerindeki bütün beklentileri karşılayabilecek mi? Düşüncelerinizi bizlerle belirtmekten çekinmeyin, herkese iyi oyunlar!

Detroit’in Connor Karakteri, Cyberpunk 2077’de Bir Otomat Oluyor!

Hakkında Efe Eren Genç

Boğaziçi Dilbilim öğrencisi, orada burada yazıp çeviriyor, kendince bir şeyler deniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir