Anasayfa > Blog > Dark Souls Rehberi – Cursed Etkisi Nasıl Kaldırılır?

Dark Souls Rehberi – Cursed Etkisi Nasıl Kaldırılır?

Keder dolu topraklarda zorlukları göğüslediğimiz Dark Souls curse mekaniği ile canımıza okuyor. Dark Souls cursed kaldırma nasıl yapılır?

Oyuncunun canını yarıya düşüren ve ölüp tekrar doğduktan sonra dahi etkisini kaybetmeyen lanet, zaten halihazırda zor olan Dark Souls’u çok daha yorucu bir hale getirebiliyor. Lanetin kaldırılmaması halinde oyuncunun bonfire ateşlerini harlaması ya da tekrar insanlığa dönmesine de mümkün olmuyor.

Tek iyi yanı New Londo Ruins’te bulunan hayaletlere vurabilmek olan lanetlenme durumu ancak Purging Stone sayesinde ortadan kaldırılabiliyor. Taşı nasıl elde edebileceğinize ve lanetlenme olasılığını nasıl düşürebileceğinize dair yöntemleri derledik.

Dark Souls Cursed Kaldırma Yöntemleri

dark souls curse kaldırma

Yarıya inen canınızı eski hale getirmek ve laneti kaldırmak için Purging Stone adındaki eşyaya ihtiyacınız var. Bu eşyayı Bell Gargoyle yaratıklarını öldürdükten sonra tanıştığınız Oswald of Carim‘den satın alabilirsiniz. Oswald çan kulesinin merdivenlerinin hemen karşısında yer alıyor ve bu eşyaları 3000 ruh karşılığında satıyor.

Laneti kaldırmak için uygulayabileceğiniz diğer yöntemleri listeledik.

  • New Londo Ruins‘de yaşayan kırmızı kıyafetli Ingward 1 insanlık karşılığında laneti kaldırıyor. Fakat kendisine ulaşmanın bir hayli zor olduğunu belirtelim.
  • The Depths ile Firelink Shire arasında bulunan ve Undead Burg‘un aşağısındaki merdivende görebileceğiniz undead tüccar da Purging Stone satışa sunuyor. Fakat eşyanın burada fiyatının 6000 ruh olduğunu not etmekte fayda var.
  • Snuggly de bir adet Cracked Red Eye Orb karşılığında iki adet Purging Stone veriyor.

Dark Souls Rehberi: Lanetlenmemek İçin Neler Yapabilirsiniz?

Bu can sıkıcı durumu olabildiğince az yaşamak ve lanetlenme ihtimalini zayıflatmak için uygulayabileceğiniz birtakım yöntemler var. Dark Souls birbirinden ilginç zorluklar sunduğu gibi bunları hafifletecek yollar da sunuyor.

  • New Londo Ruins’de elde edebileceğiniz Cursebite Ring lanet eşiğinizi büyük oranda artıracaktır. Bloodshield‘ın da aynı etkiye sahip olduğunu belirtelim.
  • Ingward’ın yakınlarında bulunan Rare Ring of Sacrifice ise bir kereliğe mahsus lanetlenmenizi engeller.
  • Dingy, Antiquated ve Paladin zırh setleri de lanet eşiğini büyük oranda artıracaktır.
  • Greatshield of Artorias ve Sanctus kalkanları laneti %100 azaltacaktır.

Cursebite Ring nasıl alınır diye merak ediyorsanız aşağıdaki üç dakikalık videoya göz atabilirsiniz.

Hakkında Kerem Doğan Karakoç

Kerem İstanbul Üniversitesi'nde edebiyat okuyor ve dört yılı aşkın bir süredir internetin çeşitli köşelerinde yazarlık yapıyor. Boş zamanında da tekrar tekrar Blade Runner izliyor.

Bir Yorum

  1. Çok teşekkürler açıklayıcı yazınız için kaç gündür bununla uğraşıyordum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir