Anasayfa > Oyun Haberleri > Deathloop, En Az Eylül 2022 Tarihine Kadar PS5’e Özel Olacak

Deathloop, En Az Eylül 2022 Tarihine Kadar PS5’e Özel Olacak

Deathloop, 14 Eylül 2022’ye kadar PS5’e özel bir oyun olarak kalacak. State of Play videosunda oyuna dair detaylar ortaya çıktı.

Deathloop geliştiricisi Arkane Studios, yeni FPS oyununu en az bir yıl boyunca PlayStation 5’e özel olacağını duyurdu. Yapım Eylül 2022 tarihinden itibaren PS5 harici platformlara da gelecek. Oynanış fragmanının sonunda yer alan ibarede ise oyunun PC sürümünün geleceği de belirtiliyor. Aynı zamanda Deathloop’un en az 14 Eylül 2022 tarihine kadar diğer konsollara gelmeyeceği ifadesi de yer alıyor.

Geçen yıl haziran ayında yayınlanan fragmanlara dayanarak oyunun süreli olarak bir konsola özel olduğu biliniyordu. Ancak teknoloji devi Microsoft‘un oyun geliştiricisi Arkane Studios‘u satın alması oyunun geleceğine dair soru işaretlerine sebep oldu.

Xbox Oyuncuları Bir Süre Daha Bekleyecek

Microsoft, geliştirici Arkane Studios ve yayıncı Bethesda Softworks ve ana şirketi olan ZeniMax gibi dev isimleri geçtiğimiz yıl 7,5 milyar dolara satın almıştı. Ancak satın almadan önce imzalanan sözleşme neticesinde, Xbox oyuncularının Deathloop oyununun keyfini çıkarabilmeleri için PS5 platformuna eklendikten sonra, tam bir yıl beklemeleri gerekecek.

Sony’nin State of Play yayını öncesinde Twitter’da Xbox CEO’su Phil SpencerArkane Studios ekibinin Deathloop’taki harika çalışmasını herkesin görmesi için heyecanlıyım” dedi.

Deathloop’un 14 Eylül’de Çıkması Planlanıyor

Deathloop’un ilk olarak PlayStation 5‘in lansmanında yayınlanması planlanmıştı. Ancak Arkane Studios, oyunu 21 Mayıs tarihine ertelemeye karar verdi. Geliştirici ekip bu kararının ardından oyunu yeniden erteledi ve çıkış tarihini 14 Eylül 2021’de olarak güncelledi. Yaklaşık bir yıl boyunca yapım sadece PC ve PS5 üzerinde oynanabilir olacak. Karakter temelli FPS oyunu, oyuncuları zaman döngüsündeki savaşçıların mücadelesine davet ediyor.

Hakkında Furkan Akkoyun

8 yıldır internetle haşır neşirim. Oyun oynamayı seven, gündemi takip eden, internette girişimci kavgada çekimser, freelancer iş yapan biriyim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir