Anasayfa > Blog > Demo Ne Demek, Ücretsiz Demo Nedir?

Demo Ne Demek, Ücretsiz Demo Nedir?

Bilişim teknolojilerinde en sık duyduğumuz kavramlar arasında yer alan demo ne demek ve ücretsiz demo nedir? Buyurun açıklayalım.

Demo, kullanıcı adaylarını satın almaya teşvik eden bir deneme sürümüdür. Yazılım ve video oyunlarında karşımıza çıkan demolarda geliştiriciler potansiyellerini ve programların genel hatlarını sergilerler. Deneme sürümü ana sürümün bir özeti değil, giriş aşaması olarak düşünülmelidir. Geçmişte pek çok programlama ve dijital oyun dergisinin demo diskleri ve CD’leri gönderdiğini görmüştük. Ancak bu kültür gün gün ortadan kalktı.

Coop Ne Demek?

Günümüzde bağımsız geliştiricilerin yine bir pazarlama stratejisi olarak ücretsiz deneme versiyonu yayınları yaptıklarını görmekteyiz. Oyunların Steam, Epic Games ve diğer satış sayfalarını ziyaret ettiğimizde ‘Ücretsiz Demo İndir’ ibaresiyle buton görüyorsak, geliştiriciler bizlere deneme yapmamız için şans tanıyorlar diyebiliriz.

Bu bağlamda bu içerikleri gerçek hayattan örneklememiz gerekirse, araba mağazalarındaki deneme sürüşü sistemiyle aralarında bir benzerlik bulabiliriz. Elbette iki sürümde de firmaların bizleri tavlamak için bir şeyleri olduklarından daha dolu göstermeye çalışacağını unutmayalım. Umarız yazımız kavramla daha yakından tanışmanız için yeterli olabilmiştir. Şirketlerin daha çok kullanıcı deneyimine önem verdikleri bir gelecekte görüşmek dileğiyle. Keyifli oyunlar oynamanızı ve yaratıcı yazılımlar kullanmanızı dileriz. Kalın sağlıcakla.

Hakkında Eran Küçük

Hikaye > Grafik sempatizanı bir yönetmen. Marmara Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu ve hayali kendi oyunlarını yapabilmek. Savebutonu adresinde çeşitli konularda imtiyazı var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir