Anasayfa > Blog > Discord Bas-Konuş ve Mikrofon Ayarları – Doğru Tuş Hangisi?

Discord Bas-Konuş ve Mikrofon Ayarları – Doğru Tuş Hangisi?

Discord uygulamasında bulunan bas-konuş ayarları ve bu özelliği kullanmak için en ideal tuşun hangisi olduğu konusunda bazı bilgiler verdik.

Discord, temel olarak oyuncular için üretilmiş bir sesli konuşma uygulaması. Discord’da bulunan sunucular ve bu sunucuların içerisindeki birçok farklı özellikler, botlar gibi unsurlar sayesinde oyuncular dışında insanlar da gayet rahat bir şekilde sosyalleşebiliyor. Discord’un kullanıcı sayısı da bu sayede günden güne artmakta. Siz de Discord kullanıyorsanız ve bas-konuş ayarları konusunda sorun yaşıyorsanız yapmanız gerekenleri ve diğer ayarların anlamlarını anlattık.

Discord Ses ve Mikrofon Ayarları

Discord Bas-Konuş Ayarları

Discord’da bas-konuş ayarı kullanınca sesiniz sadece atadığınız tuşa basarken karşı tarafa gidiyor. Özellik, bu sebepten dolayı gürültülü bir ortamda bulunanlar için ideal ses kullanım yöntemi oluyor. Diğer yöntem olan “Ses Etkinliği”nden ise yazımızın devamında bahsedeceğiz.

Discord Bas-Konuş Nasıl Kullanılır?

  • Uygulamada isminizin ve profil fotoğrafınızın sağ tarafında bulunan “Kullanıcı Ayarları” butonuna tıklayın.
  • Sol taraftaki sekmelerden “Ses ve Görüntü” seçeneğine tıklayın.
  • Giriş modunuzu “Bas-Konuş” olarak ayarlayın.
  • “Kısayol” yazan yere tıklayın.
  • Bas-konuş tuşu olarak kullanmak istediğiniz tuşa tıklayın.

Bunları yapmanızın ardından ayarladığınız tuşa basarken Discord’daki sesiniz karşı tarafa gidecektir. Mikrofonunuzun siz tuşa basmazken alacağı sesler konusunda endişelenmenize gerek kalmaz. Tuşu kullanmanızın biraz ardından sesinizin gitmesini istiyorsanız sağ taraftan gecikme miktarını da seçebiliyorsunuz.

discord bas konuş

Peki bas-konuş ayarı için en rahat tuş hangisi?

Discord İdeal Bas-Konuş Tuşu

Kullanacağınız ses aktifleştirme tuşunu konuşma esnasında yaptığınız işe ve rahatlığınıza göre seçmeniz en mantıklısı.

Oynadığınız oyunda kullanmıyorsanız V tuşunu, oyun oynamıyorsanız boşluk tuşunu, uğraşmak istemiyorsanız fare makronuzu tercih edebilirsiniz. Ben şahsen sol baş parmağıma denk getirdiğim C tuşunu bas-konuş tuşu olarak kullanıyorum, siz de dilediğiniz tuşu deneyerek bulabilirsiniz.

Discord Ses Etkinliği Nedir?

Sesinizi başka bir şekilde alan bu yöntem sayesinde arka sesleri mümkün olduğunca eleyerek bas-konuş kullanmanıza gerek kalmadan arkadaşlarınızla konuşabiliyorsunuz. Ses Etkinliği’ne tıklamanızın ardından sağa veya sola kaydırdığınız çubuk sayesinde hassasiyetinizi ayarlayabiliyorsunuz. Eğer arka sesi engellemenizin herhangi bir yolu yoksa veya mikrofonunuz kötüyse bas-konuş kullanmak şart oluyor.

discord ses etkinliği

Seçeneği ne kadar sağa kaydırırsanız sesinizin gitmesi o kadar zorlaşır, ne kadar sola kaydırırsanız o kadar kolaylaşır. Çubuk tamamen sol taraftaysa mikrofonunuzun aldığı her ses karşı tarafa gidecektir, bu sebeple arka sesler de rahatsızlık yaratacaktır.

Ses etkinliği yöntemindeki ideal ayarı otomatik seçim yaparak bulabilir, ya da siz konuştukça ekranda gözüken ses seviyenize göre ayarlayabilirsiniz. Çubuğu ses seviyenizin biraz soluna koyarak en optimal seviyeyi elde edebilirsiniz.

Yardıma ihtiyacınız olan herhangi bir nokta varsa yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz. İyi eğlenceler.

Hakkında Efe Eren Genç

Boğaziçi Dilbilim öğrencisi, orada burada yazıp çeviriyor, kendince bir şeyler deniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir