Anasayfa > Blog > Discord Ses Kaydetme İşlemi, Botlu ve Botsuz

Discord Ses Kaydetme İşlemi, Botlu ve Botsuz

Discord ses kaydetme işlemini botlu ya da botsuz bir şekilde gerçekleştirmek isteyen kullanıcılarımıza aktarmak istedik.

Discord kendi içerisinde ses kaydına olanak sağlayan bir opsiyona sahip değil. Bu nedenle platformda kayıt gerçekleştirmek istediğimiz üçüncü parti yazılımlardan faydalanmamız gerekiyor. Bu noktada sunucumuza basit bir ses kayıt botu kurmak, sunucudaki tüm kullanıcılar için kolaylık olacaktır. Fakat bu şekilde sorunumuzu çözmek istediğimizde, ses odasında bulunan diğer kullanıcıların da kayıt alındığını göreceğini unutmayın. Dolayısıyla istediğiniz çözüm yolu tam olarak bu olmayabilir. Aşağıda alt başlıklar halinde anlatalım ve siz de hangi yolu kullanmak istediğinize karar verin ne dersiniz?

Discord Ses Kaydetme Botu

Bu noktada, biz de sunucumuzda Pawa isimli bottan faydalanıyoruz ve podcast gibi programlarımızın kayıtlarını bu vesileyle alıyoruz. Botun kurulumu da kullanımı da oldukça kolay ve sorunsuz bir şekilde gerçekleştirilebiliyor.

  • Pawa’yı bu bağlantıya tıklayarak sunucunuza davet edin.
  • Botun sunucunuza katılıp katılmadığını kontrol edin.
  • Sesli bir kanala girin.
  • Bir metin kanalına !record yazdığınızda bot kayıt almak için odanıza katılır.
  • Aynı metin kanalına !save yazdığınızda bot kaydı tamamlar, yüklemeyi yapar ve indirmeniz için aynı metin kanalına bir link bırakır.

Discord Sesi Kayıt Alma – Botsuz

Bu noktada oyunseverlerin ve yayıncıların sıklıkla kullandığı OBS gibi programlardan faydalanmamız mümkün. OBS’in ses ayarlarını düzgün bir şekilde ayarladıktan sonra başlatacağımız video kaydı, sunucudaki ses etkinliklerini de toplayacaktır. Ücretsiz bir yazılım olan Open Broadcast Software’ı indirmek için aşağıdaki yazımızı ziyaret edebilirsiniz.

OBS Nedir? Kayıt Ayarları Nelerdir

Hakkında Eran Küçük

Hikaye > Grafik sempatizanı bir yönetmen. Marmara Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu ve hayali kendi oyunlarını yapabilmek. Savebutonu adresinde çeşitli konularda imtiyazı var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir