Anasayfa > Espor Haberleri > EA Apex Legends Şampiyonası İçin Crowdfund Yapacak

EA Apex Legends Şampiyonası İçin Crowdfund Yapacak

EA Apex Legends Şampiyonası için crowdfund yoluna girmeye karar verdi. Diğer yapımcılar için başarı getiren sistem bakalım nasıl çalışacak?

Son yıllarda espor yaygınlaştı hem de espor kulüpleri popülerleşti. Sevdikleri oyunların zirve oynanışlarını izlemekten büyük zevk alan hayranlar, e-spor kulüplerine ve turnuvalara büyük ilgi gösteriyor. Ancak bu turnuvalar şundan 7-8 sene öncesine kadar, oyunun hardcore hayranları tarafından takip edilen ve göreceli olarak küçük etkinliklerdi. Bu durumu değiştiren ise Valve oldu. Dota 2 turnuvasında ilk defa milyonları aşan bir ödül havuzu yaratmayı başaran ve bunun için cebinden beş kuruş çıkmayan Valve, diğer geliştiricilere ve yayıncılara da bu anlamda bir önderlik yapmış oldu.

Valve’in getirdiği tarzda ödül havuzu kurma işlemi aslında bir çeşit crowdfunding. Eskiden turnuva ödülleri, turnuvayı düzenleyenlerin ya da oyun yapımcısının cebinden çıkıyordu. Şimdi ise komüniteye çeşitli ödüller de verilerek bu havuzun oyuncular tarafından oluşturulması sağlanıyor. Dota her sene şampiyonalardan önce compendium çıkarıp çeşitli görevler ve hediyeler verme yoluna giriyor. Bu nedenle oyuncular da direkt bağış da yapmadıkları ve oyuna yeni bir element geldiği bu etkinliklere rağbet ediyor. Daha sonra bu şekilde toplanan paranın bir kısmı şampiyona havuzuna ekleniyor.

EA da, Apex Legends Şampiyonası için benzer bir yola girmeye hazırlanıyor. Oyunun internet sitesinde verilen bilgiye göre, oyun içinde dört tane bundle satışa çıkarılacak. Bu bunde’lar,

  • Mechameleon Bundle
  • Boared to Death Bundle
  • Wild Speed Bundle
  • Silverback Bundle

şeklinde olacak. Bundeların tamamı da, Animal Kingdom Bundle isimli ve diğer tüm paketleri kapsayan bir bundle ile alınabilecek.

EA’nın bu şekilde Apex Legends Şampiyonası için 3 milyon doların üzerinde para toplaması bekleniyor. Ancak bu tip crowdfunding aktivitelerinde, havuzlar her zaman beklentilerin çok üzerine çıkıyor.

 

Hakkında Ezgi Çetin

Ezgi Çetin bağımsız bir oyun geliştirici ve Savebutonu yazarıdır. 29 yaşında ve bir kedi annesidir. En sevdiği oyun Tetris.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir