Anasayfa > Blog > Elden Ring Nerede Geçiyor? – Elden Ring Haritası

Elden Ring Nerede Geçiyor? – Elden Ring Haritası

FromSoftware imzalı aksiyon RPG oyunu Elden Ring nerede geçiyor? Oyunun haritası ve resmettiği diyara dair bilmeniz gerekenleri listeledik.

Oyun dünyasının dizginlenemeyen bir heyecanla beklediği RPG oyunu nihayet çıkış yaptı. FromSoftware tarafından geliştirilen yapım Dark Souls serisinin elementlerini açık dünya bileşenleriyle harmanlıyor. Milyonlarca oyuncudan geçer not alan Elden Ring’in geliştirme sürecinde dünyaca ünlü fantastik edebiyat yazarı George R.R. Martin de yer aldı. Peki sevilen yapım nerede geçiyor?

Elden Ring At Çağırma – Torrent Nasıl Çağrılır?

Oyunun, oyuncuları davet ettiği büyüleyici dünyanın adı nedir?

Elden Ring Nerede Geçiyor?

  • Elden Ring The Lands Between adlı bir dünyada geçiyor. Kraliçe Marika tarafından yönetilen devasa diyar her biri farklı bir yarı tanrı tarafından yönetilen altı bölgeden oluşuyor. Adını George R.R. Martin’den alan The Lands Between, gücünü ortasında bulunan devasa ağaç Erdtree ve Elden Ring’den alıyor. Oyunun geçtiği dünyayı Türkçeye “Aradaki Diyarlar” olarak çevirmek mümkün.

Fantastik edebiyat üstadı George R.R. Martin, Game of Thrones dizinin uyarlandığı Buz ve Ateşin Şarkısı serisini edebiyata kazandırdı. Ünlü yazar, oyunun mitosunu oluşturma sürecinde geliştirici Hidetaka Miyazaki ile güçlerini birleştirdi. Ünlü yazar böylece The Lands Between dünyasının da isim babası oldu.

Erdtree Nedir?

elden ring

Erdtree, The Lands Between’de birçok yerden görülebilen altın sarısı rengindeki devasa ağaçtır. Gücünü Elden Ring’den alan Erdtree, Norse mitolojisindeki Ygdrassil ile benzerlikler taşıyor. Ağacın ismindeki Erd ise Eski İngilizce dilinde doğa, yeryüzü ve toprak gibi anlamlarını karşılayan eard kelimesiyle benzerlik gösteriyor. Oyuna dair birçok forumda ise Erdtree’nin Dünya Ağacı olarak anlaşılabileceği belirtilirken Altın Ağaç ismi de oyunun İspanyol çevirisinde karşımıza çıkıyor.

Elden Ring Ashes of War Rehberi

Aradaki Topraklar’da keşfedilecek onlarca farklı mistik mekan bulunuyor. Kıyı mağaraları, asker kampları, yer altı şehirleri ve devasa kaleler oyunun resmettiği diyarda keşfedilmeyi bekliyor. Neredeyse her yerden görülebilen devasa Erdtree’nin altında yeni bir serüvene başlayabilirsiniz. Daha önce bir Dark Souls oyunu oynamadıysanız Elden Ring’in sizi zorlayabileceğini belirtelim. Yazıda yer alan kırmızı butonlardan rehber içeriklerimize göz atabilirsiniz. Bir Tarnished olarak diyarın efendisi olmaya giden yola hazırlıklı başlayabilirsiniz.

Hakkında Kerem Doğan Karakoç

Kerem İstanbul Üniversitesi'nde edebiyat okuyor ve dört yılı aşkın bir süredir internetin çeşitli köşelerinde yazarlık yapıyor. Boş zamanında da tekrar tekrar Blade Runner izliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir