Anasayfa > Listeler > Unreal Engine İle Yapılmış En İyi Oyunlar

Unreal Engine İle Yapılmış En İyi Oyunlar

Oyun motorlarını güçlü kılan yönler arasında onlarla yapılan projeler de var ve Unreal Engine oyunları gerçekten göz dolduruyor!

Epic Games’in sahibi olduğu Unreal Engine oyun motoru 1998’de çıkış yapan Unreal oyunundan beri hayatımızda. Yıllardır oyun dünyası adım adım gelişirken büyük bir paya sahip olan bu oyun motoru ile hangi oyunlar yapıldı dersiniz? Gelin Unreal Engine ile geliştirilmiş en iyi oyunlara bir göz atalım. 

Unreal Engine Oyun Motorunun Kısa Tarihi 

Unreal Engine oyun motoru yukarıda da bahsettiğimiz gibi epey uzunca bir süredir hayatımızda. Bu motorun kullanıldığı ilk oyun olan Unreal hem oyun motorunun gücünü bizlere gösteriyor, bu motorla neler yapabileceğimizi gözler önüne seriyor, hem de belki de farkında dahi olmadan oyun dünyasını kökünden değiştiriyordu. 1998 yılındaki çıkışının ardından Unreal Engine oyun motorunu 2001 yılında Unreal Engine 2, 2005 yılında ise Unreal Engine 3 izledi.

Belki Unreal Engine Oyunları listemize kendi oyununu sokmak isteyecek kadar büyük hayalleriniz vardır? İşte aşağıdaki içerik size bu konuda yardımcı olabilir.

Unreal Engine 4 Sistem Gereksinimleri

Takvimler 2015 yılını gösterdiğinde ise Unreal Engine ve elbette bizlere ek olarak oyun geliştiriciler için oldukça büyük bir kırılma yaşadık. 2015 yılında çıkış yapan Unreal Engine 4 oyun motoru tamamen ücretsiz olarak yayınlandı. Bu zamana dek hâlihazırda zaten gücü ve kimi yönlerden kolaylığı ile bilinen oyun motorunun popülaritesi daha da arttı. Epic Games Unreal Engine 4 için farklı bir gelir modeli izleyerek üç ayda bir, 3.000 dolardan fazla gelir elde eden oyunlardan gelirlerinin %5’ini talep ederek farklı bir yol izlemeye karar verdi. Bu yeni sistem ile birlikte, oyun motorunun da ücretsiz olması bağımsız geliştiricilerin de önünü açtı. Böylesine güçlü ve popüler bir oyun motoruna hiçbir ücret ödemeden erişebilen bağımsız geliştiriciler tüm güç ve yaratıcılıklarını sergileme imkanı buldular. Bu tarihten sonra bağımsız oyunların yükselişe geçmesindeki en büyük etmenlerden biri de elbette bu oldu.

Motoru indirmek isterseniz, Epic Games programı üzerinden indirebilirsiniz. Henüz bilgisayarınızda yüklü değilse, buradan siteye erişebilirsiniz.

En İyi Unreal Engine 4 Oyunları 

Unreal Engine 4 ile birlikte çok daha geniş kitlelere yayılan bu oyun motoru ile geliştirilen en iyi oyunlardan bazılarına listemizde de yer verdi. Gelin Unreal Engine 4 ile geliştirilmiş en iyi oyunlara bir göz atarken bir yandan da bu motorun ne denli güçlü olduğunu bir kez daha hatırlayalım. 

ABZU 

Oyuncuyu maviliklerin huzurlu kollarına atan, bizlere şiddetten uzak müthiş bir keşif hissi ve manzaralar sunan bağımsız yapım ABZU’nun arkasında Unreal Engine 4’ün gücü var. Ginat Squid adlı bağımsız geliştirici ekip tarafından yapılan ve 2016 yılında oyuncularla buluşan ABZU fena olmayan bir satış rakamına ulaştı. Bu noktada Unreal Engine 4’ün ücretsiz olarak sunulması ile birlikte bağımsız yapımların yükselişine nasıl yardımcı olduğunun da canlı bir kanıtını görüyoruz demek yanlış olmaz. 

Abzu Unreal

ARK: Survival Evolved 

Studio Wildcard tarafından geliştirilmiş olan yapım bizleri dinozorlar, insan öncesi çağlardan gelen müthiş canavarlar ve canlılarla dolu bir dünyaya götürüyor. Hayatta kalma mekaniklerinin yanında bu antik canavarlarla savaşırken son teknolojinin gücünden de yaralandığımız ARK: Survival Evolved çok oyunculu bir oynanış sunuyor ve bize Unreal Engine 4’ün gücüyle oluşturulmuş devasa dünyasında keşif hissiyatını sonuna dek yaşatıyor. 

ARK Survival Evolved

A Way Out 

Bu oyunu unutmak ne mümkün… It Takes Two ile yılın oyunu ödülünü de kapmış olan Joseph Fares’ın bundan önceki oyunu, kalfalık eseri diyebileceğimiz yapımı A Way Out da tıpkı It Takes Two gibi iki kişi ile oynanan bir oyundu. İki kafadarın hapisten kaçıp adalet ve intikam peşinde koştuğu yapım hikayesi ile olduğu kadar bulmacaları ve elbette ki oynanışı ile de aklımıza kazınmıştı. Bu noktada Joseph Fares’ın ödül mıknatısı oyunu It Takes Two’nun da Unreal Engine 4 ile geliştirildiğinden bahsetmeden geçmek olmaz tabii. It Takes Two da kesinlikle Unreal Engine oyunları listemizdeki iyi oyunlar arasında yer almayı sonuna dek hak ediyor. Hem biz kimiz ki ödül mıknatısı bu oyunu listemizin dışında bırakalım?

a way out

Batman Arkham Serisi 

“Gelmiş geçmiş en iyi süper kahraman oyunu nedir?” diye sorsak pek çok kişiden alacağımız yanıt muhakkak Batman Arkham serisinin bir oyunu olur. Her biri birer başyapıt, süper kahraman oyunu nasıl olmalıdır dersi veren serinin arkasında da Unreal Engine 4 oyun motoru var. Yılların eskitemediği serinin herhangi bir yapımını yeniden oynayacak olursanız Arkham sokaklarında dolaşırken bu bilgi aklınızın bir köşesinde dursun ve Unreal Engine 4’e yeniden aşık olun… 

batman arkham unreal

Biomutant 

İlk duyurulduğu 2017 yılında grafikleri ve akıcı oynanışı ile aklımızı alan Biomutant İsveçli geliştirici ekip Experiment 101 tarafından oyunculara sunuldu. Bağımsız geliştiricilerin ellerinden çıkan oyun 2021 yılında karşımıza çıktığında beklentileri tam manasıyla karşıladığını söyleyemeyiz. Zira oyunun Metacritic ortalaması 66 seviyelerinde. Ancak takdir edersiniz ki oyunun dünyası ve görselliği bazıları büyük olsa da kalan ufak hataları affettirecek seviyedeydi. 

Biomutant

Conan Exiles 

Bu oyunla içimizdeki barbarı serbest bırakıyoruz! Devasa dünyası ile oyuncuyu ilk andan itibaren kendine çekmeyi başaran Conan Exiles bizleri kadim güçlerin hüküm sürdüğü bir evrene davet ediyor. Oyuncunun yapabileceklerinin ucu bucağı olmayan yapım sandbox yapısı ile dikkat çekerken ister tek, istenirse de çok oyunculu oynanışa izin veriyor. 

Conan Exiles

Days Gone 

Her şey olur da zombiler olmadan olur mu hiç? PlayStation özel oyunu olarak 2019’da çıkış yapan ve ardından 2021 yılında PC oyuncularının da beğenisine sunulan Days Gone da zombi kıyametinin tam göbeğine adım atıyor, sadık dostumuz motosikletimiz ile zombi sürülerinin korkulu rüyası olurken bir yandan da hayatta kalmaya çalışıyoruz. 

Days Gone unreal

Fortnite 

Hemen yazının başlangıcını hatırlayın, Unreal Engine oyun motorunun sahibinden bahsetmiştik. Evet, aklınıza gelen isim doğru. Unreal Engine’in sahibi olan Epic Games denince akla gelen ilk oyun da şu sıralar Fortnite’tan başkası değil! Battle royale türünün en popüler oyunlarından olan, Epic Games’in adeta para basma makinası haline gelmiş Fortnite’ın o cıvıl cıvıl grafiklerinin arkasında da Unreal Engine var. Unreal Engine 4 ile geliştirilen ve çıkış yapan Fortnite yakın bir zamanda Unreal Engine 5’in gücünü arkasına almayı başardı. Bu motorun maharetlerine yakından bakmak isterseniz kendinizi Fortnite’ın kollarına bırakabilirsiniz. 

Fortnite Unreal

PUBG: Battlegrounds 

İşte her şeyi başlattı diyebileceğimiz o oyun! Battle royale türünü deyim yerindeyse hayatlarımızın tam orta yerine mıh gibi çakan PlayerUnknow’s Battleground, veya sonrada değiştirdiği ismiyle PUBG: Battlegrounds hepimizi ekranın başına kilitleyip 100 kişilik adadan sağ kurtulan son isim olmak için çabalamamızı sağladı. Sonrasında çok başarılı bir mobil oyun da dahil olmak üzere pek çok yan ürüne sahip olan PUBG: Battlegrounds bağımsız bir yapım olarak başladığı yolculuğunda Unreal Engine 4’ü kullandı. 

PUBG unreal

Hellblade: Senua’s Sacrifice 

Ninja Theory ekibinin ellerinden çıkan ve 2017 yılında oyuncularla buluşmuş olan Hellblade: Senua’s Sacrifice tam manasıyla bir görsel şölendi. Geliştirici ekibin AAA standartlarında geliştirdiği oyun fiyatı ise yüzlerimizi güldürmüştü. AAA görselliğinde bir oyunu daha kısa oynanış süresi ile dengeleyerek daha uygun bir fiyattan satışa sunan ekip böylece oyun dünyasında yeni bir yöntem deneyerek öncülerden olmuştu. Sevilen yapımın devam oyunu da Senua’s Saga: Hellblade 2 adıyla yoldayken bu oyunun ise Unreal Engine 5 ile geliştirildiğini de söylemeden geçmeyelim. 

Senua's Sacrifice

Octopath Traveler Serisi 

İkinci oyununa 24 Şubat’ta kavuşacağımız (veya yazıyı okuduğunuz tarih itibariyle kavuştuğumuz) Octopath Traveler serisi ilk bakışta stilize grafikleri ile dikkat çekiyor. Bizlere sekiz kişilik bir maceracı ekibin kontrolünü veren oyun sıra tabanlı bir dövüş sistemine sahip. JRPG türünün son yıllardaki en sevilen serilerinden olan Octopath Traveler aynı zamanda Unreal Engine’in farklı janrlarda da ne kadar başarılı olduğunun kanıtı. 

octopath traveler

Vampyr 

Takvimler 1918’i gösterirken ortalığa kaos ve korku hakim. Ölümcül bir salgının pençesinde kıvranan Londra’nın ise bundan çok daha büyük bir derdi var, sokaklarda kol gezen bir vampir! 2018 yılında çıkış yapan ve bu zamana dek oyun dünyasında sayısız kez işlenmiş olan vampir mitlerini bambaşka bir şekilde ele alan Vampyr Unreal Engine ile geliştirilmiş en iyi oyunlar arasında. 

Vampyr ue unreal engine oyunları

We Happy Few  

Bir mutluluk hapına kimi zaman hangimizin ihtiyacı olmuyor ki? Aldığımız anda renklerin canlanacağı, etrafın şenleneceği bir hap fikri kulağa her ne kadar müthiş geliyor olsa da We Happy Few gösteriyor ki gerçek bundan uç derecede farklı olabilir. Orwell’in 1984’ünden fırlamış gibi bir distopyanın kucağına düştüğümüz We Happy Few yarattığı dünya ile dikkat çekiyor. Bunu ise hikayesi ile bir üst noktaya taşıyor. 

we happy few

Final Fantasy 7 Remake 

Son yıllarda deyim yerindeyse bir remake ve remaster furyası aldı başını gidiyor. Final Fantasy 7 Remake ise “remake nasıl yapılı” dersi veriyor desek yeridir. Köklü serinin en sevilen oyunlarından birini alıp günümüz teknolojisinin her nimetinden faydalanarak müthiş bir biçimde oyuncularla buluşturan yapımın arkasında da Unreal Engine 4 var. 

Final Fantasy 7 Remake unreal engine oyunları

Borderlands Serisi 

Bu serinin mizahı da, görselliği de, karakterleri de, her şeyi kendine has! İlk oyunu ile 2009 yılında oyuncuların karşısına çıkmış olan serinin bu yapımında Unreal Engine 3 bizleri selamlıyordu. İlk oyunun ardından 3 yıl sonra, 2012 yılında çıkan oyunda da aynı motoru kullanan seri 2019 yılında çıkış yapan Borderlands 3 ile birlikte Unreal Engine 4’ün teknolojisinden faydalanmaya başladı. 

Borderlands 2

 Star Wars Jedi: Fallen Order 

Star Wars gibi güçlü bir seriden yıllardır dişe dokunur bir oyun göremedikten sonra adeta imdadımıza yetişen Star Wars Jedi: Fallen Order ile 2019 yılında tanışmıştık. Sevilen stüdyo Respawn Entertainment tarafından geliştirilen oyun hem oyuncular hem de oyun dünyasının saygın kuruluşları tarafından ortalama üstü puanlara layık görülmüştü. 

Fallen Order

Sea of Thieves 

Skull and Bones erteleme üstüne erteleme haberleri ile boğuşadursun, biz korsan olup engin denizlerde tayfamız ile yelken açmanın keyfine bu oyunla çoktan vardık bile! İster tek, ister çok oyunculu olarak deneyimleyebileceğiniz oyun 2018 yılında çıkış yaptı ve “Gittikçe Gelişen Oyun” dalında bir de BAFTA kucakladı. Bu oyunun arkasında da Unreal Engine 4 var. 

Sea of Thieves unreal engine oyunları

Unreal Engine 5 Devrimi

Tüm bu harika oyunların ardından takvimler 13 Mayıs 2020’yi gösterirken Epic Games karşımıza bu kez de Unreal Engine 5 ile çıktı. Oldukça etkileyici bir video eşliğinde tanıtılan bu yeni oyun motoru öylesine güçlü ki sinema sektöründe dahi kendisinden faydalanılıyor. Tanıtım videosunda ve daha sonrasında yayınlanan The Matrix Awakens gibi teknoloji demosu sayılabilecek oyunlar da motorun gücünü, sunduğu gerçekten neredeyse ayırt edilemeyecek görselliği ve motorun detay seviyesini gözler önüne seriyor. Duyurulmasının üzerinden henüz pek de fazla zaman geçmemişken geliştiriciler de bu yeni oyun motoru ile pek çok ağız sulandıran proje için kolları sıvadılar. Gelin Unreal Engine 5 ile geliştirilen oyunlara bir bakalım ve gelecek için birlikte heyecan duyalım.

Unreal Engine 5 Oyunları

Motor henüz genç bir motor ve kendisiyle yapılabilecek büyük projeleri görmek için çok az şansımız oldu. Fakat ona güvenip yola çıkan oyunlardan bazılarını biliyoruz! İşte bazı Unreal Engine 5 oyunları:

The Day Before 

Yapım süreci yılan hikayesine dönen The Day Before daha ilk duyuru fragmanıyla dahi bizleri kendine aşık etmeyi başarmıştı. Yansımaların neredeyse gerçekmiş gibi göründüğü, üstelik aksiyonu da hiç fena durmayan The Day Before bizleri bir zombi istilası ile mahvolmuş medeniyetin son kalesi olan insanoğlunun verdiği mücadelenin tam ortasına atacak. Şimdilik 10 Kasım 2023’e ertelenmiş olan oyun ile umuyoruz ki o tarihte buluşabiliriz. 

the day before

Black Myth: Wukong 

Ne yalan söyleyelim, bu oyunu da ilk gördüğümüzden beri epey heyecanlıyız. Son yıllarda oyun dünyasında ciddi bir atılım içine giren Çin’den gelen oyunumuzun arkasında adını sanını pek duymadığımız Game Science ekibi var. Çin mitolojisinin maymun kralını kontrol edeceğimiz, şekil değiştirme gibi doğaüstü yeteneklere de sahip olacağımız oyundan gelen her video bizleri yapıma karşı biraz daha heyecanlandırıyor. Oyunun çıkış tarihi net olarak belirtilmemiş olsa da gelen bilgiler 2024 yılını işaret ediyor. 

black myth wukong

ARK 2 

Listemizde de yer verdiğimiz üzere ilk oyunu Unreal Engine 4 ile geliştirilmiş olan ARK: Survival Evolved nihayet bir devam oyununa kavuşuyor. Üstelik bu kez oyunun kadrosunda pek yakından tanıdığımız ünlü bir isim de var. Hızlı ve Öfkeli serinin başrolü Vin Diesel bu oyunda da karşımıza çıkacak ve kendisi oyun evreninde hayli önemli bir karakteri canlandıracak. Oyun herhangi bir erteleme ile karşılaşmaması halinde bu yıl içerisinde karşımızda olacak. 

Ark 2

Yeni The Witcher Oyunu 

Adını sanını henüz bilmesek de bu oyun için hype trenine binmiş gidiyoruz! Rivialı Geralt’a veda edip bambaşka bir cadı avcısı ile maceradan maceraya koşacağımız, Kurt Okulu madalyonlarımızı bir kenara bırakıp Vaşak Okulu madalyonlarımızı boynumuza geçireceğimiz yeni The Witcher oyunu hakkında elimizdeki bilgiler şimdilik çok sınırlı ancak bildiğimiz şeylerden en önemlilerinden biri de oyunun Unreal Engine 5 ile geliştirilmekte olduğu. 

geralt meme face thumps up

Silent Hill 2 Remake 

Korku oyularının efsanesi geri dönüyor! Son yıllarda adlarını başarılı korku oyunları ile andığımız Bloober Team’e emanet edilen proje bizleri yıllar sonra Silent Hill’in o uğursuz topraklarına yeniden atacak. Oyun için şimdiden gözlerimiz yollarda olsa da henüz geçtiğimiz yılın sonlarında duyurulmuş olan projeden bir çıkış tarihi gelmiş değil. 

silent hill 2 remake unreal engine oyunları

Senua’s Saga: Hellblade 2 

Ninja Theory tarafından farklı bir metot denenerek geliştirilen ve çok da başarılı olan oyun devam yapımına kavuşarak bir seri olmaya hazıralnıyor. İlk oyunda kullanılmış olan Unreal Engine 4 ise yerini Senua’s Saga: Hellblade 2 ile birlikte Unreal Engine 5’e bırakıyor. İlk oyunun şahane görselliğinin üstüne Ninja Theory bu oyunda nasıl bir iş ortaya koyacak hep birlikte göreceğiz. 

hellblade 2

S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobly 

Bu oyunun başına gelmeyen kalmadı desek yeridir. Ha çıktı ha çıkacak derken Rusya’nın Ukrayna’yı işgali ile geliştirici ekibinin bir kısmı bizzat savaşa katılmak zorunda kalan S.T.A.L.K.E.R. 2’nin geliştirme süreci de haliyle sekteye uğradı. Ancak GSC Game World hala zorlu koşullar altında da olsa oyunu geliştirmeye devam ediyor. İlk oyun ve yan ürünlerinin ardından bizleri tekrar The Zone’a götürecek olan S.T.A.L.K.E.R. 2’nin bu yıl içinde çıkış yapmasını bekliyor, daha ziyade umut ediyoruz. 

stalker 2 ue 5

Yeni Tomb Raider Oyunu 

Oyun dünyasının en dişli kadını bu kez Unreal Engine 5’i de arkasına alarak (umuyoruz ki) gümbür gümbür geliyor. Hakkında henüz detaylı bilgilere sahip olmadığımız yeni Tomb Raider oyunu için önümüzde hala uzunca bir zaman var gibi gözüküyor. Projeye dair bildiğimiz şeyler arasında Lara’nın 2013’te başlayan üçlemedeki acemi halini atlatıp tanıdığımız o güçlü kadın olacağı ve projenin Unreal Engine 5 ile geliştirildiği var. 

lara croft thumbs up

Abondoned 

Ahh Abondoned… Son yıllarda ortalığı bu kadar kaosa sürüklemiş başka bir oyun olduğunu hiç sanmıyoruz. Hideo Kojima imzalı bir Silent Hill olacağı konuşulan Abondoned hakkında geliştirici stüdyonun başındaki isim Türk asıllı Hasan Kahraman’ın yaptığı videolu açıklama dahi umutlu hayranları ikna etmeye yetmemişti. Altından nasıl bir şeyler çıkacağını tam kestiremediğimiz, Unreal Engine 5 ile geliştirilen Abondoned çıkışı ile birlikte oyuncuları mutlu edebilecek mi hep birlikte göreceğiz. 

abondoned ue 5

Unreal Engine Oyunları listemiz ilginizi çektiyse, oyun serilerine ilgili olabilirsiniz. O zaman buyrun!

Tarihin En İyi Serileri

Hakkında Beril Özge Danacı

5 yaşında Tomb Raider oynayan annemi gördüğümde bir aydınlanma yaşadım. Annem hala o güne lanet ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir