Anasayfa > Listeler > En İyi Warhammer 40,000 Oyunları – 40K Evreni

En İyi Warhammer 40,000 Oyunları – 40K Evreni

Warhammer 40,000 oyunları listemiz ile Warhammer evrenini PC ve konsol platformlarına taşıyan yapımları listeledik.

Özünde bir masa üstü savaş oyunu olan Warhammer 40,000; minyatür figürler ve kural kartları aracılığıyla oynanabiliyor. Fakat 1987 yılında Games Workshop tarafından piyasaya sürülen oyun, zaman içerisinde salt bir “masa üstü savaş oyunu” sınırlarını aştı ve farklı platformlarda da kendine yer buldu.

Warhammer 40,000 Nedir? – Warhammer 40K’ya Giriş

Warhammer 40,000’nın tasvir ettiği karanlık ve uzak gelecek, masa oyununu oynama şansı bulamayan kişilerin de ilgisini çekmeyi başardı. Barış ve uzlaşmaya yer olmayan kaotik 40K evreni, dünyanın dört bir tarafında seriye gönülden bağlı birçok hayran kazandı.

Oyunun geliştiricisi Games Workshop, kurgu evrenin video oyun formatında işlenmesi için uzun bir süredir çalışıyor. Geçtiğimiz yıllarda onlarca Warhammer 40,000 oyunu listelerde yerini aldı ve farklı türlerdeki yapımlar serinin hayranlarıyla buluştu. En iyi Warhammer 40,000 oyunları listemizde bu yapımları listeledik.

Space Hulk: Deathwing – Enhanced Edition

  • Nedir?
    • Yakın ve uzak menzilli silahlarla Warhammer 40,000 evrenindeki uzaylılara karşı savaştığımız bir FPS savaş oyunudur.

Space Hulk: Deathwing, tekrar elden geçirilen sürümü ile İmparator’un gazabını FPS oyun formatına taşıyor. Space Hulk olarak görev aldığımız oyunda Tyranid ırkının yaratıklarına karşı sonu gelmez bir savaşa giriyoruz. Flamethrower, kılıç, çekiç, yumruk, ağır Bolter silahlar ve daha birçoğunu kuşanabildiğimiz yapım, bizi savaşçı kardeşlerimizle beraber vahşi bir uzaylı ırkının kovan gemisinde yalnız bırakıyor.

Batlefleet Gothic: Armada Serisi

warhammer 40,000 oyunları

  • Nedir?
    • Warhammer 40,000’da gördüğümüz devasa uzay gemileri ile savaşma şansı sunan bir strateji oyunudur.

Warhammer 40,000 aynı zamanda devasa gemilerin uzay boşluğunda birbirleri ile kıyasıya mücadele etmelerine de sahne oluyor. Imperium’un en güçlü silahları olan gemileri kontrol ediyor, gotik katedralleri andıran tasarımlarıyla uzaylı donanmalarını İmparator adına helak ediyoruz.

Uzay gemisi kontrolü ile stratejik savaş elementlerini sevenler için birebir olan Battlefleet Gothic: Armada serisi, İmparator’un gazabını daha farklı bir türde kuşanmamızı sağlıyor.

Warhammer 40,000: Inquisitor – Martyr

warhammer 40k oyunları

  • Nedir?
    • Karanlık 40K evreninde geçen Diablo benzeri bir aksiyon-RPG’dir.

Inquisitor – Marty adlı yapımda İnsan İmparatorluğu’nun dini dedektifleri olan Inquisitor birimlerinden birine hayat veriyoruz. İmparator adına sapkınlığı kökten yok ettiğimiz oyun Diablo esintilerini içinde barındırırken aksiyon-RPG bölgesinde de sağlam adımlar atıyor. Oyun türün iyi bir örneği olmayı başarırken 40K temasına da sadık kalıyor.

Warhammer 40,000: Mechanicus

warhammer 40,000 oyunları

  • Nedir?
    • Mechanicus adı verilen teknolojik askeri birimlerin XCOM benzeri sıra tabanlı bir şekilde yönetildiği strateji oyunudur.

Warhammer 40,000 evreni dini bağnazlık ile teknolojik sapkınlığı harmanlayan çeşitli birliklere sahip. İnsan İmparatorluğu’nda Adeptus Mechanicus adı verilen bu birim teknorahiplerin karanlık teknolojinin nimetlerini kullanarak İmparator’un düşmanlarını yok etmeye yemin ediyor.

Warhammer 40,000: Mechanicus ise serinin en başarılı oyunlarından biri olarak bu birimlerin kontrolünü bize veriyor. XCOM’a benzer sıra tabanlı yapısı ile iyi bir strateji oyunu olmayı başaran Mechanicus, en iyi Warhammer 40K oyunları listesinde de güçlü bir yer ediniyor.

Warhammer 40,000: Space Marine

warhammer 40k oyunları

  • Nedir?
    • Devasa bir zırha ve çok güçlü silahlara sahip olan bir süper askere hayat verdiğimiz bir TPS, hack-n-slash oyunudur.

40K dendiğinde akla önce İmparator sonra da Space Marine birimleri gelir. Biyolojik olarak geliştirilen bu süper askerler için İmparator’un en sadık takipçileri diyebiliriz. Yüzlerce farklı müfrezeden oluşan Space Marines, Imperium’un galaksi üzerindeki hakimiyetinin en sağlam öncüleri olarak karşımıza çıkar.

Warhammer 40,000: Space Marine oyununda ise Captain Titus adındaki bir askere hayat veriyor ve bir Ultramarine olarak sayısız mücadelelere atılıyoruz. Hack-n-slash türündeki TPS yapım için 40K evreninin en gözde oyunlarından biri olduğunu söylemek mümkün.

Warhammer 40,000: Dawn of War Serisi

  • Nedir?
    • 40K askeri birimlerini yönetme şansı sunan Company of Heroes benzeri bir eş zamanlı strateji oyunudur.

Relic Entertainment tarafından geliştirilen Dawn of War serisi 40K evreninin amansız savaşlarını eş zamanlı strateji unsurlarıyla buluşturuyor. Özellikle serinin en iyisi olan Dawn of War II de RTS türünün en sevilen oyunlarından biri olmayı başarıyor.

Seri Dawn of War III ile hedeflediği başarıyı yakalayamasa da Dawn of War II için strateji ve 40K hayranları için biçilmiş kaftan diyebiliriz.

Bu listede sadece en gözde Warhammer 40,000 oyunlarına yer verdik. Fakat listemizde bulunmayan birçok 40K oyununun olduğunu belirtmekte fayda var. Evrene sağlam bir giriş yapmak için bu içerikte listelediğimiz yapımları deneyim edebilirsiniz.

Hakkında Kerem Doğan Karakoç

Kerem İstanbul Üniversitesi'nde edebiyat okuyor ve dört yılı aşkın bir süredir internetin çeşitli köşelerinde yazarlık yapıyor. Boş zamanında da tekrar tekrar Blade Runner izliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir