Anasayfa > Blog > Warhammer 40,000 Nedir? – Warhammer 40K’ya Giriş

Warhammer 40,000 Nedir? – Warhammer 40K’ya Giriş

Warhammer 40,000 nedir? Savaşın asla bitmediği uzak, kaotik ve karanlık geleceğe hoş geldiniz. İmparator için!

Tam adıyla Warhammer 40,000Games Workshop adlı bir masa üstü oyun şirketi tarafından geliştirildi ve 1987 yılında piyasaya sürüldü. Ülkemizde figür fiyatları dolayısıyla pek rağbet görmeyen oyun, uzak ve karanlık bir gelecekte hiç sona ermeyen ırklar arası mücadeleleri minyatür figürler aracılığıyla masa üstüne taşıyor.

En İyi Warhammer 40,000 Oyunları – 40K Evreni

Figür boyama, koleksiyonculuk ve masa oyunu elementlerini bünyesinde toplayan Warhammer 40,000 yıllar içerisinde çok daha geniş bir evrene ve lore adını verdiğimiz hikayelere sahip oldu.

Warhammer 40K evreninin masa üstü oyunlarını deneyim etmemiş olan kişiler bile oyunun tasvir ettiği karanlık ve kaotik gelecek ile ilgilenmeye başladı. Dolayısıyla Warhammer 40,000 nedir sorusuna daha güncel bir cevap verebilmek adına “Warhammer 40,000 savaş ve kaosla dolu uzak ve karanlık bir geleceğin tasvir edildiği devasa bir evrendir” diyebiliriz.

Warhammer 40K Figürleri

warhammer 40,000 nedir

Warhammer 40.000 farklı paketler içerisinde satılan minyatür figürler ile oynanıyor. Farklı ırklara ait olan askeri birimler kendi içlerinde de çeşitli sınıflara ayrılıyor. Özel kart ve oyun kurallarıyla beraber tutarlı bir sisteme sahip olan oyun her askeri birim için de farklı özellikler sunuyor.

Warhammer 40K figürleri ülkemizde genelde yurtdışından sipariş etme yöntemiyle elde edilse de birim paketlerini yurtdışında pek çok hobi mağazasında bulmak mümkün. Oyuncular aşağıda yer alan ırkların farklı birimlerini satın alıp, boya ekipmanları ile minyatürlerini kişiselleştirebiliyor.

warhammer 40,000 nedir

  • The Imperium of Man
  • Chaos
  • Necrons
  • Aeldari
  • Orks
  • T’au
  • Tyranids

En az iki oyuncuyla oynanan Warhammer 40,000K masa üstü oyununu süresi saatleri alabiliyor.

Warhammer 40K Tarihine Giriş

Oyunun resmettiği evren ise onlarca roman ve kısa hikaye ile yıllardır destekleniyor. Özellikle hayran kitlesinin de evrene sadık kalan bilgilendirici hikayeleri ile Warhammer 40,000’nin oldukça popüler bir kurgu dünya haline geldiğini söylemek mümkün. Evren, teknolojinin çok daha karanlık amaçlara hizmet ettiği bir dünyayı resmederken, bağnazlık, dini sapkınlık, korku ve totaliter anlayışları da içinde barındırıyor.

Korku ve kaosun hükmettiği Warhammer 40,000 evrenindeki öyküler, karanlık bir orta çağda sıklıkla karşılaşabileceğimiz sapkın cahiliyeti bilim kurgu ögeleri ile harmanlıyor. Evrenin bu katmanlı ve karmaşık yapısı ise hayran kitlesinin ilgisini çeken yegane noktalardan biri oldu.

Özellikle Space Marine adı verilen biyolojik olarak geliştirilmiş süper askerler mücadeleleri ile pek çok farklı formatta karşımıza çıkıyor. Warhammer 40,000: Space Marine ve Warhammer 40,000: Dawn of War serisi gibi birçok oyun insanlık uğruna savaşmaktan başka bir şey bilmeyen bu askerlerin heyecan verici hikayelerini konu alıyor.

Warhammer 40K Evreni

Uzak ve karanlık bir gelecekte insanlık yıldızlararası seyahati İmparator sayesinde aşmış ve diğer uzaylı ırklarla tanışmıştır. Fakat The Warp ve birçok uzaylı ırkı, insanlığın galaksi üzerindeki egemenliği için tehdit oluşturmaktadır.

Bünyesinde binlerce yaşamın deneyimini ve insanlığın önde gelenlerin karakteristik özelliklerini taşıyan İmparator, yeryüzü üzerindeki bütün devletleri birleştirerek büyük taarruza başlar. Gayesi ise insan ırkının doğum hakkı olan galaksi egemenliğini elde etmek ve ırkının nihai saadetini sağlamaktır.

Bu uğurda İmparator, kendi genlerini kullanarak oğullarını dünyaya getirir. İnsanlığın Üstadı, biyolojik mühendislikle yaratılan yirmi oğlu ile beraber insan ırkının büyük savaşında ona yardımcı olacak ve süper askerlerden oluşan lejyonları ile galaksiyi fethedecektir.

warhammer 40,000 nedir

“Onlar benim oğullarım olacak ve içlerinde bir olmuş insanlığın umutları yaşayacak. Onlar yalnızca zaferin yakın olduğu mücadelelerde değil, başarılması en zor savaşlarda bile galip gelmeyi bileceklerdir. İşte o karanlık zamanlarda, benim asil oğullarım parlayacaktır.”

Horus’un İhaneti

Warhammer 40,000 evrenindeki İnsanlık İmparatorluğu ya da Imperium of Man, İmparator’un oğullarından birinin ihanetiyle sarsılır. Evrende Horus Heresy olarak adlandırılan bu olay İmparator’un birçok oğlunun ölmesine ya da kaybolmasına neden olurken İmparator’un kendisini de Altın Taht’a mahkum eder. Oğlu Horus, kardeşlerini ya öldürmüş ya da kendi tarafına çekmiştir. Bu süreçte babasına da ölümcül bir yara bırakan hain oğul, kendi ırkına sırt çevirerek Kaos tanrılarına yüzünü dönmüştür.

Warhammer 40,000’nın resmettiği uzak ve karanlık gelecek, bir oğlun babasına ihaneti üzerine sarsılan insan ırkının üzerine bir kabus gibi çöker. Geriye İmparator için verilen sayısız mücadele ve insan ırkının nihai egemenliği için savaşan milyonların karanlık öyküleri kalır…

Hakkında Kerem Doğan Karakoç

Kerem İstanbul Üniversitesi'nde edebiyat okuyor ve dört yılı aşkın bir süredir internetin çeşitli köşelerinde yazarlık yapıyor. Boş zamanında da tekrar tekrar Blade Runner izliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir