Anasayfa > Blog > Epic Games vs Steam – Epic’in Neyi Eksik?

Epic Games vs Steam – Epic’in Neyi Eksik?

Son zamanlarda iyice alevlenen Epic Games vs Steam rekabetinde tahtı ele geçirmeye çalışan Epic Games’in eksik yönlerini irdeledik.

Epic Games Store, Fortnite’ın yükselişinin ardından verdiği bedava oyunlar, ardından büyük indirimler ve GTA V’in bedava verilmesi gibi kampanyalarla adeta fişek gibi oturdu oyuncuların yüreğine. Bazı oyuncular tarafından en az Steam kadar tercih edilmeye başlanan platformun en önemli özelliklerinden bir tanesi daha önce PC platformunda bulamadığımız oyunları biz oyuncuların beğenisine sunması ve bunu nispeten ucuz fiyatlarla yapması. Verdiği bedava oyunlar, güzel oyunları güzel fiyatlardan satması, geçtiğimiz aylarda büyük indirim etkinliğinde GTA V, Borderlands gibi büyük oyunları ücretsiz dağıtmasıyla Epic Games iyice yükselmişti. Peki Epic’in Steam’i geçebilmesi veya Steam’e yetişebilmesi için yapması gerekenler neler?

Epic Games vs Steam

Epic Games her ne kadar oyunculara “az para, çok oyun” mantığıyla güzel bir hizmet sunsa da Steam’deki birçok özellikten yoksun.

Sosyal Platform

Steam’i Steam yapan özelliklerden biri de bu olsa gerek. Epic’te de insanları arkadaş ekleyebiliyorsunuz, fakat Steam’deki kadar interaktif bir sosyal ağ özelliği bulamıyorsunuz. Profil düzenleme, incelemeler, topluluk pazarı, başarımlar, oyuncu içerikleri gibi birçok sosyal özellik içeren Steam’in bu özelliği, aktif oyuncuları kendine çeken bir unsur. Epic Games’in başarımları eklemeye başlamasına rağmen bu konuda şimdilik eksik olduğunu görebiliyoruz.

Sepet Sistemi

Neredeyse online alışveriş yapabildiğimiz her yerde karşımıza çıkan sepet sistemini Epic Games’te çok arıyoruz. Steam’deki gibi birçok oyunu sepete atıp tek seferde almak yerine istediğimiz oyunları tek tek almakla uğraşıyoruz. Bunun sebebinin Epic’in kullandığı 60 TL’lik indirim kuponu olduğu aşikar, fakat belli regülasyonlarla platformun kârı azaltılmadan oyunculara çok daha rahat bir alışveriş sistemi sunulabilir.

Oyun Sayısı

Büyük oyunlar konusunda Epic Games’in çok güzel bir çıkış yaptığını kabul etmek lazım. Birçok AAA oyunu barındıran ve indirimlerle Steam’den de daha ucuz fiyatlarla oyunculara sunabilen platform, indirimlerin kapsamına gelince Steam’in çok gerisinde kalıyor. Epic Games kullanan bir oyuncu, almak istediği oyunları şu ana kadar almış oluyor ve indirimde kendisine bağımsız, küçük bir oyun bulmakta zorlanıyor. Epic Games daha fazla oyun sunmaya başlayınca bu sorunun çözülebileceği kanaatindeyim.

Sonuç?

Her iki platform da bolca kullanılıyor ve ikisinin rekabeti doğal olarak oyunculara yarıyor. Bu yazıda herhangi birini savunmamakla beraber çok güzel bir çıkış yapıp Steam’e erişmeye çalışan Epic Games’in yapması gereken yenilikleri belirttik. Konuyla ilgili fikirlerinizi yorumlar kısmından bizlerle belirtebilirsiniz, herkese iyi oyunlar diliyoruz 🙂

Hakkında Efe Eren Genç

Boğaziçi Dilbilim öğrencisi, orada burada yazıp çeviriyor, kendince bir şeyler deniyor.

Bir Yorum

  1. Epic Games’in ayağı yok!

    Şaka bir yana Epic Games kısa bir sürede Steam gibi bir platforma rakip olmaya başladı. Özellikle GTA V i bedava dağıtması ile, “Platform ne?” “Korsan indiriyom sjsjsjsj” “Ya ne boş yaptın klanıma geliyosan gel mobile daha iyi” diyen kesimlere bile ulaşabildi. Bu bence büyük bir başarı. Fakat yeterli mi kesinlikle hayır.
    Arayüz konusunda çok eksiği var. Özellikle oyun içi arayüz. Dahası dediğiniz gibi sosyal platform özelliğini eklemesi lazım. Millet yine oyun alırken Steam’deki incelemelere bakıp karar vermesin. Oyuncular kendi profillerini özelleştirip bununla mutlu olabilsin.
    Umarım bu ve bunun gibi önemli şeyleri yakında eklemeyi başarır ve ortaya tatlı bir rekabet çıkar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir