Anasayfa > Oyun Haberleri > Eski Rockstar Patronu Dan Houser Kendi Stüdyosunu Kurdu

Eski Rockstar Patronu Dan Houser Kendi Stüdyosunu Kurdu

GTA Forum kullanıcıları geçtiğimiz hafta eski Rockstar Games patronlarından Dan Houser tarafından Birleşik Krallık’ta kurulmuş bir stüdyo keşfetti. 

1998’de kardeşi Sam Houser ile birlikte Rockstar Games‘in ortak kuruculuğunu yapan ve 20 yılı aşkın Rockstar kariyerinde GTA, Red Dead Redemption, Max Payne 3, L.A Noire ve daha birçok yapımda baş yapımcı ve başyazar olarak görev alan Dan Houser 2020’nin başlarında firmayla yollarını ayırmıştı. O zamandan beri pek haber alamadığımız tecrübeli ismin sonraki durağının ne olacağı ve kendisini oyun dünyasında yine görüp görmeyeceğimiz sıkça tartışılıyor.

Dün akşam itibariyle Dan Houser’ı tekrar endüstride görmüş bulunuyoruz. Tartışmaların en sık yaşandığı sitelerden gtaforum.com kullanıcılarından deadasdiscoHouser’ın 23 Haziran’da Birleşik Krallık tabanlı şirketlerin kayıtlarını tutan Companies House‘a kendine ait bir stüdyo kayıt ettirdiğini keşfetti. Absurd Ventures in Games Ltd. (Oyun Dünyasında Absürt Girişimler) adı altında kurulan stüdyoda an itibariyle yalnızca Houser‘ın kendisi yapımcı ve kreatif direktör rolü altında bulunuyor.

dan houser yeni stüdyo

Ancak bazı hayranlar Houser‘ın oyun dünyasına dönüşü için henüz umutlanmamak gerektiğini düşünüyor. Şayet deadasdisco’nun keşfinin ardından stüdyonun geçtiğimiz şubat ayında Amerika Birleşik Devletleri’nde de Absurd Ventures LLC (Absürt Girişimler) adı altında tescillendiği öğrenildi. Bu isimlendirme şeklinden dolayı bazı hayranlar stüdyonun oyun yapımı için değil, başka oyunlara yatırım yapmak ve belki de yayıncılıklarını üstlenmek için olabileceğini düşünüyor. Bunun yanında Houser kendi oyunlarını yapmaya başlasa bile kendisinden herhangi bir şey görmemiz için en az birkaç yıl beklememiz gerektiğini de unutmamak gerek, zira 2016’da Rockstar‘dan ayrılan bir diğer yapımcı Leslie Benzies kendi stüdyosu Rocket Boy’u kurarak GTA tarzı bir oyun yapmaya başlayalı birkaç yıl oluyor.

Absurd Ventures’ın amacı ne olursa olsun, stüdyo artık hayranlar tarafından keşfedildiği için Houser’ın ve stüdyosunun her adımının mercek altında inceleneceği şüphesiz.

Hakkında Ali Ergül

nicelikten ziyade nitelik ve özgünlüğe inanan bir oyun meraklısı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir