Anasayfa > Espor Haberleri > ESL CS:GO 2020 Turnuvası Köln Ayağı Başlıyor

ESL CS:GO 2020 Turnuvası Köln Ayağı Başlıyor

ESL ONE CS:GO 2020 e-spor dünyasının en çok beklenen turnuvalarından birisi. Tüm dünyada yüz binlerce izleyiciye ulaşan turnuvanın Köln ayağı ise 28-29-30 Ağustos tarihlerinde gerçekleşecek. 2014 yılından beri bir e-spor geleneğine dönüşen ESL CS:GO 6. senesini kutluyor. Bu sene koronavirüs gölgesinde gerçekleşecek etkinlik her seneki gibi dev bir stadyumda değil ne yazık ki online platformlarda gerçekleşecek.

Bunun yanında Türkiye’de yayın hayatına başladığından beri değişik içeriklerle izleyicisini eğlendirmeyi amaçlayan DMAX e-spor alanında da var olduğunu gösterdi ve bu turnuvayı canlı yayınlama kararı aldı. E-spor’un varlığının yayıncı kuruluşlar tarafından fark edilmesi açısından bu çok önemli bir adım.

ESL CS:GO 2020

Bu sene sistemini değiştiren ESL, turnuvayı online olarak izleyicilere sunmanın yöntemlerini aradı. ESL ekibi sitelerinde yaptıkları açıklamada dünyadaki kriz durumunun farkında olduklarını ancak hayranları eğlenceden koparmamanın yollarını araştırdıklarını belirtiyor.

CS:GO: ESL One Cologne 2020
ESL turnuvaları on binlerce seyirciyi stadyumlara dolduruyor, yüz binlerce seyirci ise maçları ekrandan takip ediyordu.

Araştırmalar sonucu ekip, turnuvayı 4 farklı bölgeye ayırıp lig sistemiyle oynatma ve her bölgenin kendi şampiyonunu seçme kararı almış. Bölgeler Avrupa, Asya, Okyanusya ve Kuzey Amerika’dan oluşuyor. Her bölgenin kazananı bölgeye özel belirlenen ödülün sahibi olacak. Bu ödül Avrupa birincisine 325.000 Dolar iken Kuzey Amerika birincisine 135.000 Dolar. Okyanusya ve Asya birincileri ise 20.000’er Dolar’dan yararlanacak.

ESL 2020
ESL ONE 2020 bölgesel gruplar bu şekilde oluştu.

Avrupa bölgesinde Astralis, NaVi, fnatic, G2, FazeClan gibi köklü ekipler var. Kuzey Amerika bölgesi ise Cloud9 , Team Liquid gibi ekiplere sahip. Asya’da Tyloo ve Invictus ekipleri dikkat çekerken Okyanusya’da Renegades iddialı gözüküyor.

Liglerin arından play-off aşamasına geçildi ve her takım 28 Ağustos’ta başlayacak finallerde yarışabilmek için büyük çaba veriyor. Şu an oynanan play-off maçları ve sıralamalar için Avrupa, Asya, Okyanusya, Kuzey Amerika linklerine tıklayabilirsiniz. Play-off maçlarının ardından finallerde yarışmak üzere takımlar üst tura çıkacak. Çeyrek finaller ve sonrası 28 Ağustos itibariyle televizyonda canlı yayınlanacak.

Maçlar nasıl izlenir?

Çeyrek final ve yarı final  28-29 Ağustos’ta Türkiye saatiyle 15:55 ve 19:25’te, final ise 30 Ağustos Pazar günü saat 19.25’te gerçekleşecek.

Türk televizyonculuk tarihinde alışık olmadığımız bir yayıncılık anlayışı benimseyen DMAX turnuvanın finallerini canlı olarak izleyicilerle buluşturuyor. Kimi kanalların e-spor dünyasının farkına varmaya başlaması ve bu alanda izleyicilerine dokunmak istemesi oldukça umut verici. Kimi spor programlarında artık e-spor haberlerine de yer verilirken DMAX gibi kanallar da büyük turnuvaları canlı yayınlayarak e-spor kitlesine hitap ediyor.

Maçları internet üzerinden izlemek isteyen oyun severler ESL Twitch hesabı veya DMAX internet canlı yayınını takip edebilir.

Daha fazla e-spor haberi için:

 

Hakkında Atabek Batuhan BİLGİÇ

Oyunlar, diziler, filmler ve müzikle hayatını renklendiren indie sever bir insan. İstinye Üniversitesi Elektrik Elektronik 4. Sınıf öğrencisi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir