Anasayfa > Espor Haberleri > ESL One: Road to Rio Kuzey Amerika Şampiyonu Gen.G Oldu!

ESL One: Road to Rio Kuzey Amerika Şampiyonu Gen.G Oldu!

CS:GO’nun sıradaki major turnuvası ESL One: Rio için puan toplanan Road to Rio’nun Kuzey Amerika ayağının şampiyonu Gen.G oldu.

Gen.G, yarı finalde Cloud9’ı aşmasının ardından finalde Liquid’i deviren FURIA ile karşı karşıya kaldı. A grubunun ve B grubunun liderlerini karşı karşıya getiren finali kazanıp 1600 puanın ve 18.000 doların sahibi olan takım Gen.G olurken turnuvanın ikincisi FURIA 13.000 dolar ve 1500 puan kazandı.

Üç maç üzerinden oynanan final serisini 2-1 kazanan şampiyonda dikkat çeken isim Polonyalı BnTeT olurken ikincilikle yetinen FURIA’da yuurih’in final serisinde gösterdiği inanılmaz performans galibiyeti getirmeye yeterli olmadı.

Final serisinin ilk maçının oynandığı harita Train oldu. Train’deki maç 16-6 biterken yuurih’in 20 kill’lik oyunu takımına yetmedi. Şampiyon ekip, haritada kazanarak serinin durumunu 1-0’a getirdi.

Vertigo haritasında oynanan ikinci maç, ilkine göre daha çekişmeli geçti. 16-12 biten maçı kazanan takım FURIA olurken yuurih ve HEN1 adeta performanslarıyla parlayarak galibiyeti Brezilyalı ekibe getirdiler.

Final maçı Inferno’da oynandı. 4-0’lık bir seriyle maça avantajlı başlayan FURIA, final maçının ilk yarısını 9-6 mağlup bitirdi. İkinci yarıda da aldığı ivmeyi devam ettiren şampiyon takım, durumu 11-6’ya kadar getirdi. FURIA’nın bunun ardından gösterdiği performans galibiyete kendilerini yaklaştırsa da yeterli olmadı. Daps ve koosta’nın aldığı clutch rauntlarla maçı 16-9 kazanan Gen.G, turnuvanın şampiyonu oldu.

Hakkında Efe Eren Genç

Boğaziçi Dilbilim öğrencisi, orada burada yazıp çeviriyor, kendince bir şeyler deniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir