Anasayfa > Blog > EUIV’te İki Kişilik En İyi Ülkeler Nelerdir?

EUIV’te İki Kişilik En İyi Ülkeler Nelerdir?

Europa Universalis 4, Paradox Interactive tarafından geliştirilen tarih içerikli bir strateji oyunudur. Bu oyunda ülke seçerek ister tek oyunculu, ister çok oyunculu şekilde oynayabiliyorsunuz. Ancak bazen arkadaşlarımızla EU4 girdiğimizde “Ne oynasak?” ya da “Şu an hangi ülkeler bizim için eğlenceli olur?” gibi soruları sormadan edemiyoruz. Bu yazımızda bu sorulara cevap vermeye çalışacağız. EUIV‘te iki kişilik en iyi ülkeler listesi karşınızda!

İngiltere – Rusya

Bir tarafta güneş batmayan imparatorluğa dönüşecek olan İngiltere, diğer tarafta ise doğunun durdurulamaz ayısı olacak Rusya. Bu iki millet ilk başlarda dostça politikalar yürütebilseler de savaş en sonunda kaçınılmaz olacak. İngiltere ilerleyen dönemlerde kolonileri ve ticaret yolları ile güçlenirken, Rusya da boş kalmayıp Avrupa’ya doğru ilerleyecek. Kim bilir belki de bu seriyle beraber arkadaşınızla 1.Dünya Savaşı’ndan bile daha büyük bir savaş çıkaracaksınız.

İspanya – Osmanlı

EUIV'te iki oyuncu için en iyi ülkeler listesi karşınızda.

Taban tabana zıt olan bu ülkeleri oynarken, arkadaşınıza karşı istediğiniz politikayı yürütebilirsiniz. İki taraf da dost olursa Avrupa’yı ve hatta belki de dünyayı paylaşabilir. Ancak aranızda ufak bir Tunus sorunu oluşabilir. Ne diyebilirim bazen büyük ülkeler küçük şeyler için birbirine düşebilir, bu seride de bunu sıkça yaşayabilirsiniz.

Fransa – Polonya

Yine İngiltere – Rusya serisindeki gibi biri batıdaki süper güç, diğeri doğunun savunucusu. Ancak bu sefer önemli bir fark var: İngiltere ve Rusya oyunun başlarında o kadar da iyi değiller. Ama Fransa ve Polonya başlangıçta bile oldukça güçlü ülkeler, bu da demek oluyor ki Avrupa’yı hemen paylaşmaya başlamanız sizin için en iyisi olacaktır. İsterseniz dostça isterseniz düşmanca bir politika sürebileceğiniz bu seride kesin olan tek şey uzun süreceği ve çok eğleneceğiniz.

Osmanlı – Fransa

Gerçek tarihte olduğu gibi ilk başlarda sağlam bir dostluk, daha sonradan acımasızca savaşa dönüşebilecek bir seri daha. Fransa ve Osmanlı oyunun başlarında özellikle ordu bakımından inanılmazlar. Bu sayede beraber Avrupa’yı çok rahatça yiyebilirler. Ancak tarihi bir oyun bu. Entrika olmayacak diye bir şey yok, zira bu ihaneti özellikle Fransa yapabilir. Çünkü Osmanlı’nın elinden Mısır’ı almayı deneyebilir ve bu da bir dostluğun bitişi, bir savaşın başlangıcı olur.

İtalyan Devletleri ve Kutsal Roma Prenslikleri

Hemen başlıkta görüp geçmeyin bir düşünün. İtalyan devleti olan İtalya’nın oldukça gelişmiş toprakları sayesinde güçlenirken Kutsal Roma’nın içindeki oyuncu da İmparator olarak durdurulamaz olabilir. Peki ikisi de siyasi birliğini tamamladıktan sonra ne olacak? Tabii ki büyük bir savaş ancak bu savaş birbirleri arasında mı olur, beraber dünyayı sömüren ülkelere mi olur, o size kalmış. Belki de 1.Dünya Savaşı’ndaki gibi olur ve İtalya taraf değiştirir, bunu bilmek için oynamak lazım.

Portekiz – İngiltere

EUIV’te iki kişilik en iyi ülkeler dendiğinde akla ilk olarak bu seri gelmez ancak yeni keşfedilen toprakları doğru paylaşırsanız bu ölümsüz bir dostluğa da dönüşebilir. Yeni keşfedilen topraklar sayesinde iki taraf da zenginleşip güçlenebilir. Ya da daha gerçekçi olmak gerekirse aç gözlü İngiltere kolonilere göz de dikebilir. Bu yüzden Portekiz’in başka dostlar bulmasını öneririm. Sonuçta karşısında İngilizler var, hiçbir zaman ne yapacakları tam olarak kestirilemez.

 

 

 

Hakkında Emre Koçtaş

Need for Speed oyunlarıyla başlayan uzun yolculuğum beni buralara kadar getirdi. Bunun yanında Lord of the Rings'e bayılırım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir