Anasayfa > Blog > Forza Horizon 4 Snopy V5H Direksiyon Hatası Çözümü

Forza Horizon 4 Snopy V5H Direksiyon Hatası Çözümü

Açık dünya yarış oyunu Forza Horizon 4 Snopy V5H direksiyon seti ile nasıl oynanır? Oyunun direksiyonu görmesi nasıl sağlanır?

Forza Horizon 4 açık dünya araba sürüş oyunlarının başında geliyor. Başarılı yapım geçtiğimiz aylarda Steam üzerinde de çıkış yaptı. 700’den araç modelini bünyesinde barındıran Forza Horizon 4 özellikle direksiyon setleriyle oynandığında nefis bir deneyim sunuyor.

Forza Horizon 4 Sistem Gereksinimleri Neler, Oyun Kaç GB?

Snopy V5H ise ülkemizde oyuncular tarafından en çok tercih edilen direksiyon setleri arasında yer alıyor. Uygun fiyatı sayesinde birçok oyuncunun rağbet gösterdiği set maalesef FH4 ile iyi bir ikili değil. Dolayısıyla birçok kişi oyunun direksiyon setini görmemesinden şikayet ediyor. Peki bu sorun nasıl çözülür?

Forza Horizon 4 Snopy V5H Direksiyon Görmeme Hatası

Direksiyon, vites, el freni ve gaz-fren bileşenlerinden oluşan V5H sürümü birçok oyunda yeterli düzeyde performans gösteriyor. Fakat oyuncular seti sevilen yarış oyunu FH4’te kullanmak istediğinde setin ayarlar kısmında yer almadığını görüyor.

Set bilgisayara takılı olsa da oyun çoğu zaman direksiyonu görmüyor ve sadece klavye ile oyun kolu ayarlarını gösteriyor.

Bu sorunu çözmek için uygulayabileceğiniz yöntemleri listeledik.

1.Steam Kontrolcü Ayarlarını Yapın

Birçok oyuncu bu sorunu oyunun Steam versiyonunda yaşadığını belirtti. Fakat aşağıda belirttiğimiz ayarlamalar sayesinde sorunu kısmen çözmek mümkün.

  • Steam kütüphanenizden oyunu bulun ve sağ tıklayarak Özellikler sekmesine giriş yapın.
  • Kontrolcü penceresine geçiş yapın.
  • Steam Girdisi‘ni etkinleştirin.

Bu yöntemle beraber Steam direksiyonu normal bir oyun kolu gibi algılayacak. Fakat bu ayarlamadan sonra direksiyonda birtakım ölü bölgelerin oluşabileceğini belirtelim. Deneyimi olabildiğince hassas hale getirmek için setin hassasiyet ayarlarını driver arayüzü üzerinden yapabilirsiniz.

2.Snopy V5H Driver Kurulumu Yapın

forza horizon 4 snopy v5h

  • LS USBMX 1-2-3 Steering Wheel isimli sürücüyü güvenli bir internet sitesinden indirin ve Snopy V5h driver kurulumunu tamamlayın.
  • Sürücüyü çalıştırdıktan sonra oyuna giriş yapın ve Ayarlar kısmında direksiyon ayarlarına göz atın.

3.X360CE Yazılımını Kurun

snopy v5h forza horizon 4

Xbox 360 Controller Emulator ise bilgisayarınıza bağlı olan oyun kollarının bir Xbox 360 kolu olarak algılanmasını sağlıyor. Böylece Forza Horizon 4 Snopy V5H direksiyon setini de bir oyun kolu olarak okuyor.

Elbette bir oyun kolu ile direksiyon setinin kontrolleri arasında fark olduğu için sağlam ve akıcı bir deneyim beklememenizde fayda var. Fakat olabildiğince iyi bir sürüş deneyimi için çeşitli ayarlar sekmesinde çeşitli hassasiyet oranlarını belirleyebilirsiniz.

Hakkında Kerem Doğan Karakoç

Kerem İstanbul Üniversitesi'nde edebiyat okuyor ve dört yılı aşkın bir süredir internetin çeşitli köşelerinde yazarlık yapıyor. Boş zamanında da tekrar tekrar Blade Runner izliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir