Anasayfa > Blog > Ğ Ne Demek?

Ğ Ne Demek?

Gün geçmiyor ki sosyal medya hayatlarımıza yeni bir söylem ya da yeni bir trend katmasın, bunlardan birisi olan Ğ ne demek?

Sosyal medyada paylaşılan birçok postun altında birçok yorumda kullanıcıların yalnızca ‘Ğ’ harfiyle yanıt verdiğini gördünüz mü? Ya da mesajlaşma uygulamalarında insanların size ya da başkalarına bu şekilde cevap verdiğine denk geldiniz mi? O zaman başlayan akımı görmüş olmalısınız. Gelin kısaca anlatalım.

Sosyal medyada yorumlarda yumuşak g yazıldığında, kullanıcının komik bulmadığını belirttiğini düşünebiliriz. Kullanıcı bu sembol harfi yazarak, gördüğü paylaşımın vakit kaybı olduğunu belirtmiştir ve bunu alaycı bir tavırla göstermiştir diyebiliriz. Bu yönüyle bu harfin yazılmasının SJ ve Bruh yazılmasıyla benzer anlamlar taşıdığı söylenebilir. Eğer onların da ne anlama geldiğini merak ediyorsanız aşağıdaki yazımızı mutlaka okumanızı tavsiye ederiz.

Bruh Ne Demek?

Postlara bu harfi yazmanın bir akım haline gelmesi de elbette bir ‘meme’ ile doğrudan bağlantılı. Bu noktada da aşağıdaki görselin tüm bu akımı başlattığını söylesek hata yapmış olmayız. “Ğ Ne Demek?” sorunuza yanıt vermeye çalıştığımız bu yazımızın da sonuna geldik. Keyifli vakitler diliyoruz.

ğ ne demek meme

Hakkında Eran Küçük

Hikaye > Grafik sempatizanı bir yönetmen. Marmara Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu ve hayali kendi oyunlarını yapabilmek. Savebutonu adresinde çeşitli konularda imtiyazı var.

15 Yorumlar

  1. vay canına bilmiyodum çünkü ben malım aq

  2. Yorumlar beyinsiz yaratıklarla doluşmuş… “Ğ” demek de komik değil anlamına da gelmiyor. Aptal insansı yaratıklar tarafından yapılmış anlamı olmayan gereksiz bir şeydir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir