Anasayfa > Espor Haberleri > Gamers Without Borders 2021 Şampiyonu BIG Oldu

Gamers Without Borders 2021 Şampiyonu BIG Oldu

22 Haziran’da başlayan ve 8 takımın katıldığı Gamers Without Borders 2021 şampiyonu Xantares’li BIG oldu.

Çevrimiçi olarak düzenlenen ve 22 Haziran’da başlayan turnuva 6 gün sürdü ve bu pazar günü şampiyon belli oldu. Finalde FURIA Esports‘u 2-1 geçen BIG hem turnuvanın şampiyonu hem de 600.000 dolar ödülün sahibi oldu. Temsilcimiz Xantares attığı tweet ile bu paranın International Medical Corps vakfına bağışlanacağını duyurdu.

Gamers Without Borders 2021 Detayları

22 Haziran’da başlayan turnuvaya 8 takım davet edildi. Bu takımlar arasında BIG, Dignitas, ENCE, FaZe Clan, FURIA Esports, MIBR, mousesports ve Ninjas in Pyjamas yer aldı. Turnuva 4 takımdan oluşan iki gruba bölündü. Her grubun ilk iki sırasındaki ekipler bir üst tura çıktı ve diğer grubun ilk iki sırasındaki takımlarla yarı final maçı oynadı. Turnuvadaki her karşılaşma üç maç üzerinden oynandı ve ödül havuzunun tamamı uluslararası yardım kuruluşlarına bağışlandı. Yapılan bağışların detaylı listesi şu şekilde:

gamers without borders 2021 bağış
Kaynak: liquipedia

Gamers Without Borders 2021 Karşılaşmaları

Turnuvanın A grubunda ENCE, mousesports, MIBR ve Ninjas in Pyjamas bulunuyordu. Bu grupta ENCE birinci olurken mousesports ikinci sırayı aldı. B grubunda ise FURIA Esports, Dignitas, FaZe Clan ve BIG bulunuyordu. Bu grupta ise ilk sırayı BIG, ikinci sırayı FURIA Esports aldı.

İlk yarı final karşılaşmasında FURIA Esports, ENCE karşısında çıktığı 3 maçın ikisini kazanarak finale yükseldi. Yarı finalin diğer maçında ise BIG rakibi mousesports‘u 2-1 ile geçerek finalde FURIA Esports‘un rakibi oldu.

Turnuvanın finali oldukça çekişmeli geçti. Mirage haritasında oynanan ilk maçı FURIA Esports 16-14 alırken, Inferno haritasındaki ikinci maçı 19-16 BIG kazandı. Nefesleri kesen üçüncü maçta kazanan taraf 22-20 gibi bir skorla yine BIG oldu ve bu sonuçla turnuvanın şampiyonluğunu elde etti. Bu şampiyonluğun geçtiğimiz yıl CS:GO sıralamasında birinciliğe yerleşen fakat sonrasında yerini kaybeden BIG‘in sıralamasını nasıl etkileyeceği merak konusu oldu.

İşte bu turnuvadan akılda kalan bazı oyunlar:

Temsilcimiz Xantares‘i ve takımı BIG‘i turnuvadaki başarılarından ötürü tebrik ediyor ve kendilerine sonraki karşılaşmalarında başarılar diliyoruz.

Hakkında Can Kalender

Oyun oynamaya verdiği aradan sonra dayanamayıp tekrar dönen bir NBA meraklısı. Rekabetçi oyunlar oynamayı sever.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir