Anasayfa > Blog > Gmail Hesap Kurtarma – Google Hesabı Nasıl Kurtarılır?

Gmail Hesap Kurtarma – Google Hesabı Nasıl Kurtarılır?

Gmail hesap kurtarma yöntemlerinden tek tek bahsettiğimiz bu yazımızla umarız sizlere yardımcı olabiliriz, şimdiden iyi şanslar diliyoruz.

Bu yazımızda şifresini unutanlara, eposta adresini unutanlara, hesabını silenlere yol göstermeye, yardımcı olmaya çalıştık. Her problemi sırasıyla nasıl çözebileceğinizden bahsettik, umarız işinize yarar bilgiler verebiliriz.

Gmail Hesap Kurtarma

Şifresini unutanlar için

Eğer şifrenizi unuttuysanız ve hesabınızı kurtarmanız gerekiyorsa buraya tıklayarak hesap kurtarma yerine giriyorsunuz. Gmail adresinizi girmenizin ardından son şifreniz soruluyor, hesabınızla bağlantılı olan yerlere (Telefonunuz, telefon numaranız, kurtarma e-postanız) mesaj gönderiliyor. Son şifrenizi girerken elinizden geldiğince yeni bir şifre girmeye çalışın, aklınıza gelmiyorsa eski bir şifrenizi de kullanabilirsiniz. Eğer hiçbir şifre çalışmıyorsa alttan “Başka bir yol dene” kısmına tıklayarak diğer hesaplarınızla veya cihazınızla iletişim kurup şifrenizi değiştirmeyi deneyebilirsiniz. Şifrenizi değiştirmeye sıra gelince mümkün olduğunca güvenli bir şifre kullanmayı unutmayın. Hesabınızla bağlantılı bir kurtarma e-postanız, telefon numaranız veya telefonunuz yoksa ise maalesef hesabınızı kurtaramıyorsunuz.

E-postasını unutanlar için

E-postanızı unuttuysanız da Google’ın size sunduğu bazı seçenekler bulunuyor. Buraya tıkladıktan sonra hesabınızın kurtarma e-posta adresini veya bağlı olduğu telefon numarasını girmeniz gerekecek. Ardından hesabınızdaki tam adı girmeniz lazım. Sonrasında size Google’ın vereceği talimatları uyguladıktan sonra önünüze uygun e-posta adresleri çıkacaktır, istediğinizi seçip e-posta adresinizi tekrardan bulabilirsiniz.

Hesabını silenler için

Gmail hesabınızı silmenizin ardından uzun bir zaman geçince bilgilerinizi geri almanız çok zor olabilir fakat makul bir aralıktan sonra hesabınıza tekrar ulaşabilirsiniz. Buraya tıklayarak e-postanızı girip sorulan soruları en iyi şekilde cevaplayın. Hesabınızı kurtarmanızın ardından güçlü bir şifre kullanmayı unutmayın.

Yazımız yardımcı olmadıysa buraya tıklayarak Google’daki önerilere de göz atabilirsiniz. Hesabınızı kurtaramadıysanız yeni bir Google hesabı açabilirsiniz.

Hakkında Efe Eren Genç

Boğaziçi Dilbilim öğrencisi, orada burada yazıp çeviriyor, kendince bir şeyler deniyor.

Bir Yorum

  1. Eski goggle hesabıma ulaşamiyorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir