Anasayfa > Blog > Gmail Hesap Silme ve Hesap Kaldırma İşlemleri Nasıl Yapılır?

Gmail Hesap Silme ve Hesap Kaldırma İşlemleri Nasıl Yapılır?

Neredeyse herkesin kullandığı Gmail platformunda hesap silme ve hesap kaldırma işlemlerini nasıl gerçekleştireceğinizi sizlere bu yazımızda anlattık.

Gmail servisi, Google’a bağlı olan bir eposta medyumu. Gmail hesabınızla e-posta gönderip alabilirken Google hesabınızı temsil edip aynı zamanda YouTube gibi Google servislerini de kullanabiliyorsunuz. Google da internetin adeta bel kemiği olduğu için Gmail herkes tarafından kullanılmakta. Kullananların ve hesabını bir bilgisayardan kaldırmak isteyenlerin, veya Google hesabını tamamen silmek isteyenlerin izlemesi gereken birkaç adım var. Yazımızda bu adımlardan iki işlem için de ayrı ayrı bahsettik. Umarız yardımcı olabiliriz.

Gmail Hesap Silme ve Kaldırma

Gmail hesap silme işlemi Google hesabınızı tamamen internetten siler, iki üç gün içinde bütün e-postalarınız ve bilgileriniz silinir. Bunun için bunu yapmadan önce hesabınızla ilgili önemli bilgileri yedeklemeniz şiddetle önerilir.

Gmail hesap kaldırma ise sadece açtığınız oturumu bilgisayardan kaldırır. Gmail oturumunuzu kapatmanızın ardından bilgisayarda hâlâ şifre girmeye gerek kalmadan e-postanıza erişilebiliyor, bunu önlemek için ufak bir değişiklik yapıyorsunuz.

Gmail Hesap Silme İşlemi

  • Gmaile giriş yapıyoruz
  • Sağ üstte fotoğrafımıza tıklayıp “Google Hesabınızı yönetin” diyoruz
  • Solda “Veri ve kişiselleştirme” sekmesine giriyoruz
  • Aşağıya inip “Bir hizmeti veya hesabınızı silin”e tıklıyoruz
  • “Google Hesabınızı silme”ye tıklıyoruz
  • Şifreyi onaylayıp kutucukları tikleyerek hesabımızı siliyoruz

DİKKAT: Gmailden kastınız Google hesabınız değilse, sadece Gmail hizmetini kullanmak istemiyorsanız “Google Hesabınızı silme” yerine “Bir Google hizmetini silme”ye tıklamanız gerekecektir. Hesabınızı kaldırmadan önce içeride önemli bir bilginizin kalmadığından emin olun. Google’ın önerilerini dinledikten, verilerinizi yedekledikten sonra hesabınızı silmeniz önerilir.

Gmail Hesap Kaldırma İşlemi

  • Sağ üstte fotoğrafa tıklayıp “Bütün hesaplardan çıkış yap” butonuna tıklıyoruz
  • Çıkan hesaplar bölümünde alttaki “Hesap kaldır” butonuna tıklıyoruz
  • Kaldırmak istediğimiz hesabın yanındaki – işaretine tıklıyoruz
  • Hesabı tekrar eklemek isterseniz oturum açmanız yeterli olacaktır

Hesap kaldırma işlemi hesap silme gibi geri alınamaz sorunlara yol açmayacağı için yapılması sakıncasızdır. Sürekli sizin kontrolünüzde olmayan bir bilgisayarda Google hesabınızı açık bırakmanız verilerinizi risk altında bırakacaktır, bunun için giriş yaptığınız bilgisayarlardan Google hesabınızı kaldırmayı unutmayın.

Gmail hesabınızı silmeden önce doğru hesapta olup olmadığınızı, hesabın içindekileri ve maillerinizi kesinlikle kontrol edin. Google’ın da size hatırlattığı bu aşamaları uygulamamanız telefonunuzdaki kişiler, önemli postalar gibi verilerin tek hatayla elinizden kaymasına sebep olabilir. Aynı şekilde sizin olmayan bir bilgisayardan giriş yaptığınız Gmail hesabını da kaldırmayı kesinlikle unutmayın. Aksi takdirde kötü amaçlı birinin eline düşmeniz verilerinizi büyük tehlikeye atabilir.

Siber güvenliğinizi koruyun, hepinize iyi eğlenceler diliyoruz.

Hakkında Efe Eren Genç

Boğaziçi Dilbilim öğrencisi, orada burada yazıp çeviriyor, kendince bir şeyler deniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir