Anasayfa > Blog > God of War PC Sistem Gereksinimleri

God of War PC Sistem Gereksinimleri

14 Ocak’ta PC versiyonu çıkış yapacak God of War için sistem gereksinimleri yayımlandı.

God of War: Ragnarok PC’ye Gelebilir

Yunan mitolojisini konu alan pek çok oyundan sonra Kratos‘un macerasında çok radikal bir değişiklik meydana geliyor. God of War‘da bu sefer İskandinav mitolojisine dalıyoruz. Kratos‘un ölen karısının küllerini İskandinav diyarının en yüksek noktasında serpmek için yola Kratos‘un kanı kaynayan, deli dolu oğlu Atreus ile yola çıkıyoruz. İskandinav mitolojisine ait çeşit çeşit yaratıklar ve tanrılarla mücadele ettiğimiz bu yolda Atreus da bir olgunlaşma sürecine giriyor.

PlayStation cephesinin en önemli exclusive oyunlarından biri olan God of War‘ın PC portunu  geliştirildiğini, yakın zamanda PC oyuncularının maceraya ortak olabileceğini biliyorduk. 9 Aralık günü geliştiriciler, God of War‘ın PC portu için gerekli sistem özelliklerini “minimum, önerilen, yüksek, performans, ultra” olmak üzere 5 farklı bölüm üzerinden açıkladı.

gof-of-war-pc-sistem-gereksinimleri

God of War PC versiyonu için klavye ve fare desteği oyuna eklenecek. Oyunun 70 GB’lık bir alanı kapsayacak. Minimum sistem gereksinimleri dışında tüm bölümlerde SSD desteği istenmekte. Ayrıca geliştiriciler, minimum ayarlarda dahi SSD‘yi önermekte.

God of War Sistem Gereksinimleri

Minimum Sistem Gereksinimleri (Grafik ayarı ‘düşük’)

  • İşletim Sistemi: Intel Core i5 2500k (3.3GHz) ya da AMD Ryzen 3 1200 (3.1GHz)
  • Ekran Kartı: Nvidia GTX 960 (4 GB) ya da AMD R9 290X (4GB)
  • RAM: 8GB
  • Boş Alan: 70 GB HDD (SSD önerilir)

Önerilen Sistem Gereksinimleri (Grafik ayarı ‘orijinal’)

  • İşletim Sistemi:  Intel Core i5 6600k (3.3 GHz) ya da AMD Ryzen 5 2400G (3.6 GHz)
  • Ekran Kartı: Nvidia GTX 1060 (6GB) ya da AMD RX 570 (4GB)
  • RAM: 8GB
  • Boş Alan: 70 GB SSD

Santa Monica Studios‘un geliştiriciliğini, Sony Interactive Entermatient‘in yayıncılığını üstlendiği God of War, 20 Nisan 2018‘de PlayStation 4 için çıkış yapmıştı. God of War PC versiyonu ise 14 Ocak 2021 yılında çıkış yapacak.

Şu an God of War, Steam ve Epic Games Store‘da 329 TL ile ön siparişe çıkmış durumda.

Hakkında Emre Çakıcı

Kendimi bildim bileli oyun oynuyor, film izliyor, arada bir de kitap okuyorum. Naçizane yazdıkça hem bilgilendiriyorum hem kendimi geliştiriyorum. İlerde bu sektörde çalışmak birkaç hayalimden biri.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir