Anasayfa > Blog > GTA 4 Nerede Geçiyor?

GTA 4 Nerede Geçiyor?

Kasvetli yapısı, gerçekçi fizik motoru ve akılda kalıcı hikâyesiyle bizleri kendisine bağlayan GTA 4 nerede geçiyor? Oyunu yakından tanıyalım.

GTA 4 başrol karakterimiz olan Niko Bellic’in, bir Amerikan rüyasında yaşamak isteyen kuzeni Roman Bellic’in yanına gitmesiyle başlar. Doğu Avrupa’dan kaçak yollarla hayali şehrimize bir gemiyle gelen karakterimizin de hikâyesi bu şekilde başlamış olur. Karakterimiz GTA evreninin önemli hayali şehirlerinden birisi olan Liberty City şehrine gelmiştir ve oyun bu şehrin çeşitli bölgelerinde geçmektedir. Bu şehir New York City şehrinden esinlenilmiştir.

GTA 4 Hile ve Komutları

Elbette diğer Grand Theft Auto oyunlarından da aşina olduğumuz gibi hayal ürünü şehirler, gerçekte de bulunan bazı şehirlerden alınmıştır. Liberty City de bir sahil ve denizcilik şehri olması, kalabalık nüfusu, bölgeleri ve ‘Mutluluk Heykeli’ne sahip olmasıyla ABD’nin gözde şehirlerinden New York City’den alınmış olduğunu gösterir. Mutluluk Heykeli, Özgürlük Heykeli ile neredeyse tamamen aynıdır. Aradaki en belirgin fark heykelin meşale yerine bir karton bardak tutuyor olması ve gülümsüyor olmasıdır diyebiliriz.

Ayrıca NYC ve Liberty City arasında Times Meydanı, Çin Mahallesi, Central Park gibi çeşitli ortak noktalar da bulunmaktadır. Bu ortak noktaların toplamı neticesinde esinlenmeden net bir şekilde emin olabiliyoruz.

GTA 4 Ne Zaman Geçiyor?

Serinin, dünya ile eş zamanlı hareket ettiği ilk oyununun GTA 4 olduğunu söylemek mümkün. Oyunda cep telefonlarının, internet kafelerin yaygın kullanımı 2000’inli yılların ortalarıyla bağlantılı görülebilir. Ayrıca oyunun da yine 2004-2008 aralığında geliştirildiğini düşünecek olursak bu durum kulağa daha da mantıklı gelmektedir.

Hakkında Eran Küçük

Hikaye > Grafik sempatizanı bir yönetmen. Marmara Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu ve hayali kendi oyunlarını yapabilmek. Savebutonu adresinde çeşitli konularda imtiyazı var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir