Anasayfa > Blog > GTA 5 Nerede Geçiyor?

GTA 5 Nerede Geçiyor?

Gerek çevrimiçi gerekse hikâye moduyla son yılların en popüler ve en çok satan oyunlarından GTA 5 nerede geçiyor? Gelin cevaplayalım.

Grand Theft Auto serisi Amerika Birleşik Devletlerine hayali şehirler eklemesiyle ünlenmiş bir yapım. Serinin en yüksek getiriler yaratan oyunuyla GTA V oldu. Yine bu oyunda da geliştiriciler ABD’de yer alan Los Angeles şehrinden esinlenerek Los Santos şehrini günümüze uyarlamışlar. Bu şehir daha önce serinin yine önemli oyunlarından birisi olan GTA: San Andreas oyununda da karşımıza çıkmıştı.

GTA 5 Bütün Hileleri

Şehirdeki gelir adaletsizliğini vurgulayan ve ‘Amerikan Rüyası’ temasıyla her seferinde dalga geçen Rockstar Games, bu oyunda da yaptığı şeyi sürdürüyor. Los Santos kentinde geçen oyunumuzda Amerika Birleşik Devletlerinde olduğunu sinema filmlerinden gördüğümüz çoğu tiplemeye denk gelebiliyoruz. Ancak şehirdeki sosyoekonomik dağılımının ve şehir coğrafyasının düşünülmesi bu noktada bizlere bir şans tanıyor diyebiliriz. Şehir sahil bölgeleri, ismindeki ‘Los’ kelimesi ve sosyoekonomik yapısıyla Los Angeles şehrinden esinlenilmiş durumda.

Los Santos Neresi?

Şehrin gerçek dünyadaki hali olan ABD’nin Los Angeles ile benzer yönlerini sıralayalım mı? Buyurun liste halinde saymaya çalışalım.

  • Hollywood vs. Vinewood: Şehrin orijinali de, kurgu hali de sinema ve eğlence sektörüne öncülük ediyor. Ünlü sinema devi sektör Hollywood bu oyuna Vinewood adıyla aktarılmış durumda.
  • Gök Delenler: Şehirde birbirlerinin neredeyse tamamen aynısı olan yüksek binalar görmeye alışın. Bazı binaların mimari özellikleri oyunda birebir kopyalanmış durumda.
  • Tarihi Binalar: Şehirde Amerikan kültürünü yansıtan özel ve tarihi binalar da bulunuyor. Bunların da karşılıklarını görmek ve hatta görevlerde binalarla ilgili rollerimizin de olması şaşırtıcı.
  • Cadde Viyadüğü: Bu köprü yapısı da oyuna birebir aktarılmış durumda.

Bu yazımızda “GTA 5 Nerede geçiyor?” sorunuzun yanıtını vermeye çalıştık. İyi eğlenceler diliyoruz.

Hakkında Eran Küçük

Hikaye > Grafik sempatizanı bir yönetmen. Marmara Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu ve hayali kendi oyunlarını yapabilmek. Savebutonu adresinde çeşitli konularda imtiyazı var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir