Anasayfa > Oyun Haberleri > GTA 6, Söylentiye Göre Modern Bir Vice City’de Yer Alacak

GTA 6, Söylentiye Göre Modern Bir Vice City’de Yer Alacak

GTA 6 oyuncular tarafından heyecanla beklenirken güvenilir kaynaklar oyun hakkındaki bazı söylentileri açıklıyor.

GTA serisinin merakla beklenen yeni oyunu GTA VI ile ilgili dedikoduların sayısı son zamanlarda artıyor. Geçtiğimiz aylarda oyunda bir kadın ana karakter göreceğimiz iddia edilmişti. Sonrasında ise Netflix Fransa hesabından atılan “GTA 6 yakında geliyor.” tweeti oyuncuları şaşırtmıştı.

Daha önce oyunda kadın ana karakter olacağını iddia eden Tom Henderson, ortaya birtakım iddia daha attı. Birçok oyunla ilgili bilgileri daha önce isabetli bir şekilde sızdıran isim, bu sefer GTA VI’dan beklememiz gerekenlerle ilgili birkaç şey sıraladı.

GTA 6’dan Ne Beklemeliyiz?

Tom Henderson, YouTube’da paylaştığı videoda oyunun geçeceği yeri ve bunun sebebini açıkladı. Henderson’ın kaynağına göre GTA VI, modern bir Vice City’de geçecek. Rockstar Games’in modernlik konusundaki ısrarı ise oyunun çevrimiçi versiyonunu daha kolay bir şekilde geliştirmek. GTA Online’da bulunan arabaların ve üst düzey silahların 80’lerde bulunamayacağı da cabası.

Henderson, aynı zamanda GTA VI’nın haritasının çok küçük olmasa da beklendiği kadar büyük olmayacağını açıkladı. Fakat bu harita gelecekte oyuna eklenecek DLC’ler ile “evrimleşecek”, tıpkı Fortnite’a gelen sınırlı etkinlikler gibi.

Güvenilir isim, bunun ardından oyunda kadın bir ana karakter bulunacağını da tekrar belirtti. Bu karakter, söylentilere göre teknolojiden ve bilgisayar korsanlığından anlayan, öne çıkan bir suçlu olacak. Lester’ın rolünde bir ana karakter bizleri bekliyor diyebiliriz.

gta vi kadın ana karakter
GTA VI’da kadın ana karaktere sahip olabiliriz.

GTA 6 Çıkış Tarihi Söylentileri

Birçok kişinin merak ettiği çıkış tarihi konusunda ise maalesef iç açıcı bilgilere sahip değiliz. Henderson’a göre oyunun 2024 veya 2025’te çıkması bekleniyor. Bunun sebebi ise Rockstar Games’in çalışanlarını uzun iş saatleriyle yormak istememesi. Oyunun aynı zamanda sadece Xbox Series X/S, PS5 ve PC için çıkması bekleniyor. Yeni nesil konsol arzında yaşanan mevcut sorunlar, birçok kişinin GTA 6 oynamasına mani olabilir. Rockstar Games, bunun için oyunu mümkün olduğunca yaygın oynanabilecek bir durum varken çıkartmak istiyor. Erteleme konusunda ise endişelenmemize pek gerek yok çünkü Henderson’a göre Rockstar %100 emin olduğu bir çıkış tarihi belirlemeden herhangi bir şey açıklamayacak. GTA V, firmaya hâlâ deli gibi para kazandırırken yeni oyun konusunda acele etmelerine gerek yok gibi gözüküyor.

Henderson, aynı zamanda kendisinin GTA konusunda pek güvenilir olmadığını, kaynağının verdiği bilgilerin kesin olmayacağını belirtiyor. Henderson her ne kadar Battlefield ve Call of Duty oyunları için isabetli sızıntılar yapsa da kendisinin GTA’da aynı başarıyı yakalayıp yakalayamayacağını bilemiyoruz.

Kaynak: DualShockers

Hakkında Efe Eren Genç

Boğaziçi Dilbilim öğrencisi, orada burada yazıp çeviriyor, kendince bir şeyler deniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir