Anasayfa > Listeler > GTA Serisinin Dikkat Edilmeyen Güzel Yönleri

GTA Serisinin Dikkat Edilmeyen Güzel Yönleri

Kaçırdığımız bazı ufak detaylar, aslında Grand Theft Auto serisini en aykırı ve özel kılan özellikleri arasında yer alıyor.

GTA birçok oyun severi ve yaş grubunu farklı oyunları ile etkilemeyi başarabilmiş bir oyun serisi. Peki onlarca oyun serisi arasında neden kendine özel bir yer edinmeyi her daim başarabildi? Tabii ki oyun bu listede saydıklarımızdan çok daha fazla özelliğiyle ön plana çıkıyor. Yine de göz önünde olmayan, üzerine pek konuşulmayan bu detaylar da serinin bu denli güzel olmasında bir hayli önemli. Gelin dilerseniz madde madde göz atalım.

Radyo Yayınları

Neden hiçbir yerde bunun üzerine konuşulduğuna denk gelmiyoruz bilmiyorum ama oyun için radyo programları gerçekten çok iyi. Global dünyada yaşadığımız sorunları, saçma yönleriyle ele alarak, fazlasıyla iyi bir kara mizah ile bizlere sunan bu detay seriye ruhunu katan özelliklerden birisi. Oyunu açtığında müzik yayınlarını geçip program arayan birçok oyuncu olduğuna eminiz.

Amerikan Rüyasının Saçmalığı

Serinin her oyununu bir tema ile özetlememiz gerekse ne olurdu? Amerikan rüyasının peşinde koşan kahramanlarımızın başına gelenler değil mi? Peki bunu birbirinden farklı konseptlerde bu kadar iyi sağlamalarına ne demeli? Bu adamlar gerçekten işlerini iyi biliyorlar.

GTA IV Neden Serinin En İyisi?

Gerçek Dünyaya Selam Çakıyor

Seri aynı zamanda yaşadığımız modern dünyaya da sık sık selam çakarak kendi özgünlüğünü korumayı başarıyor. Yeri geliyor Scarface ve Godfather gibi filmler anılıyor, yeri geliyor Amerika’daki rap kültürü işleniyor. Bir de bakmışız şehirler gerçek dünyadan alınmış.

Oyunculara Olan Saygısı

Rockstar firmasının en güzel yanlarından bir diğeri de biz oyunculara gösterdikleri saygı olsa gerek. Serinin önceki oyunlarında oyuncuların çok eğlendiği bir detayı, bir sonraki oyunda easteregg olarak görmemiz mümkün oluyor. Aynı zamanda firma oyuncuların taleplerini de dikkatle izliyor ve ellerinden geldiğince oyunlarına ekliyorlar.

Sektöre Olan Saygısı

Oyun sektöründeki mütevazi duruşlarından da konuşmasak olmaz. Yeri geliyor koca koca markalar “Bu sefer sizi geçeceğiz.” tarzı yaklaşımlar sergiliyor Mafya serisinden de hatırlayabileceğimiz gibi. Fakat Rockstar, Grand Theft Auto ile sadece kendi oyunlarıyla rekabet halinde. Her yeni oyunda, bir önceki oyundan daha iyi ve güçlü bir yapım sunmaya çalışıyorlar. Tabii bunu yaparken diğer firmaların aksine her sene yeni oyun da çıkartmıyorlar seriye, çıkış yapan oyunları da diğer büyük markaların 3-4 ürününe birden kafa tutabiliyor bu sayede.

Unutulmaz Karakterleri

Video Oyun dünyasının ‘Retro’ sınıfına girmeyen en ünlü karakterlerinin de bu oyundan çıktığını hatırlamamızda fayda var. Her oyunda en azından en az bir kategori tüm dünya tarafından tanınır bir hale getirmeleri gerçekten de saygıyı hak ediyor. Tommy, Carl Johnson, Trevor ve daha onlarcası. Sizi seviyoruz.

Hakkında Eran Küçük

Hikaye > Grafik sempatizanı bir yönetmen. Marmara Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu ve hayali kendi oyunlarını yapabilmek. Savebutonu adresinde çeşitli konularda imtiyazı var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir