Anasayfa > Oyun Haberleri > Hades, En İyi Yazılan Oyun Dalında Nebula Ödülünü Kazandı

Hades, En İyi Yazılan Oyun Dalında Nebula Ödülünü Kazandı

Amerika Bilim Kurgu & Fantezi Yazarları tarafından düzenlenen Nebula Ödülleri’nin sonuncusunda Hades En İyi Yazılan Oyun ödülünü kazandı.

Hades, bir yerlerde ödül kazanmaya devam ediyor. Supergiant Games’in 2020 yılında piyasaya sürdüğü roguelike oyun, hem oyunculardan hem de eleştirmenlerden büyük övgü toplamıştı. Hades, oldukça popüler olmasıyla birlikte birçok yılın oyunu ödülünü de kapmıştı. Küçük bir eser olmasına rağmen üzerine harcanan emek, oynanış ve hikâye anlatımı konusunda başarılı olan oyun, bu sayede oyun camiasının genelinin beğenisini toplamıştı.

Hades Oyunundan Zagreus, Figür Olarak Karşımıza Çıkacak

Görünüşe göre Hades’in aldığı ödüller sınırlı kalmayacak, zira oyun hâlâ ödül kazanmaya devam ediyor. Amerikan bir yazar derneği tarafından düzenlenen Nebula Ödülleri’nde en iyi oyun yazımı kategorisinde ödülün sahibi Hades oldu. Spiritfarer, Kentucky Route ZeroBlaseballThe Luminous Underground ve Scents & Semiosis ile yarışan Hades, favori olarak gözüktüğü kategoride ödülü kazandı.

Hades’in yazarı ve Supergiant Games’in yaratıcı direktörü Greg Kasavin, bu ödülün sahibi oldu. Kendisi, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada oyun yazmaya olan önemin son yıllarda gerektiği noktaya ulaştığını belirtti. Kasavin, aynı zamanda kendisinin ilham aldığı bazı efsane oyunlardan da bahsetti. Fallout (1997) ve Grim Fandango (1998) gibi oyunlar, Kasavin’in bu noktaya gelmesinde kendisine oldukça yardımcı olmuş.

https://www.youtube.com/watch?v=Hp6oMr_L2Hs

Hades’in ödül aldığı video oyunu kategorisi, Nebula Ödülleri’ne 2018 yılında eklenmişti. Bu kategoride ödül kazanan oyunlar daha önce The Outer Worlds ve Black Mirror: Bandersnatch olmuştu. Bandersnatch’in bir video oyunu olarak gösterilmesi ise ilgi çekici, fakat interaktif filmlerin oyun sektöründe de gayet yaygın olduğunu söylemek yanlış olmaz.

Hades’in son haftalarının nispeten aktif geçtiğini söyleyebiliriz. Zira, oyun mayıs ayının ortasında PS4 için derecelendirilmişti. Bunun ardından da Hades’te oynadığımız ana karakter Zagreus’un bir figür olarak karşımıza çıkacağını öğrenmiştik.

Hakkında Efe Eren Genç

Boğaziçi Dilbilim öğrencisi, orada burada yazıp çeviriyor, kendince bir şeyler deniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir