Anasayfa > Blog > Half-Life 2 Konsol Açma İşlemi

Half-Life 2 Konsol Açma İşlemi

Valve firmasının diğer oyunları gibi bu oyunda da konsol komutları oyuna zevk katıyor. Half-Life 2 Konsol Açma işlemi ile yaşanabilen sorunları çözelim.

Half-Life 2 oynanması zor ve standart ayarları kısıtlı bir oyun olduğundan ötürü komut kullanımı gerekebiliyor. Fakat komut kullanmanıza mani olabilen 2 tane temel problem var. Bu yazımızda sizlerle bunları paylaşmaya çalışacağız. Öncelikli problem komutları girdiğimiz konsolu açmak.

  • Half-Life 2 Konsol Açma: Steam’de kütüphanemizden Hl 2’yi buluyoruz ve sağ tıklayarak ‘Özellikler’ diyoruz. Bunun ardından açılan pencerede ‘Başlatma Seçeneklerini Ayarla…’ butonuna tıklıyoruz ve açılan pencerede konsolu açmamız için gerekli olan ‘-console’ ibaresini yazıyor ve tamam diyoruz.

Oyuncuların yaşadığı bir diğer sorun ise yazdıkları komutların çalışmıyor olması. Komutları çalıştırmak da oldukça kolay. Yukarıdaki işlemi yaptıysanız ‘é’ tuşuna (ESC’nin hemen altında bulunuyor) basarak konsolu açabiliriz.

  • Half-Life 2 Konsol Komutlarını Çalıştırma: Pencereyi açtıktan sonra, hiçbir kod yazmadan önce ‘sv_cheats 1’ yazıyoruz. Bu sayede yazacağımız kodlar direkt olarak aktif edilebilecek.
Eğer sadece fare hassasiyetini yapmak gibi kodlar yazacaksanız, ‘sv_cheats 1’ komutunu kullanmanıza gerek yok. Oyun için basit ayarları sadece pencereyi açarak yapabilirsiniz. Hileleri kullanmak içinse önce yukarıda adı geçen kodu kullanmanız gerekiyor.

Hakkında Eran Küçük

Hikaye > Grafik sempatizanı bir yönetmen. Marmara Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu ve hayali kendi oyunlarını yapabilmek. Savebutonu adresinde çeşitli konularda imtiyazı var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir