Anasayfa > Blog > Halo 5 Bilgisayarda Var Mı? Halo 5 Forge Nereden İndirilir

Halo 5 Bilgisayarda Var Mı? Halo 5 Forge Nereden İndirilir

Geçtiğimiz aylar 20. yılını kutlayan Halo serisi, Halo: The Master Chief Collection’un 2019’da Steam’a çıkış yapmasıyla yıllar sonra bilgisayarlara gelmişti. Serinin son oyunu Halo Infinite de serinin 20. yaş gününde sürpriz bir çıkış gerçekleştirerek hem bilgisayar hem konsol oyuncularına tam 6 yıl sonra yepyeni bir Halo deneyimi getirmişti. Neyden tam 6 yıl sonra diyecek olursanız, elbette serinin en tartışmalı ve Infinite’den önce en yeni yapımı Halo 5: Guardians’tan. Peki Infinite’in hikayesine bir bakıma prequel olan Halo 5, bilgisayardan oynanabiliyor mu?

Cevap hem evet hem hayır.

Halo Infinite FPS Arttırma

Halo 5 Guardians’ın hikaye modu bilgisayarda ne yazık ki direkt olarak oynanamıyor. Üstüne üstlük, eşleştirmeli çok oyunculu modları da oynanamıyor. Nesi oynanıyor peki bu oyunun? Yalnızca Forge modu.

Halo 5

Tüm Windows 10 ve Windows 11 bilgisayarlarda kurulu olarak gelen Microsoft Store üzerinden indirebileceğiniz ve tamamen ücretsiz olan Halo 5: Forge Bundle (Forge Yığını), size oyunun oldukça kompleks harita editörüne ve bu haritalarda oynanan özel oyunlara erişim veriyor. Yani Halo 5’in çok oyunculu deneyimini bilgisayarınızda yaşamanız mümkün, yalnızca oyunun kendi haritaları yerine topluluğun yaptığı haritalar ile sınırlısınız, eşleştirme sistemini kullanamıyorsunuz ve herhangi bir şekilde -deneyim puanı veya zırh özelleştirmesi- ilerleme sistemine dahil değilsiniz.

Biraz hayal kırıklığına uğratıcı olduğu kesin ancak oyunu deneyim etmemizin tamamen imkansız olmasından iyidir diyebiliriz. Şahsen ben, Infinite çok oyunculu moduna başlamadan önce Halo 5’in silahlarına ve oynanışına göz atmak için indirip bir bakmıştım.

Buraya tıklayarak oyunun Microsoft Store sayfasına gidebilirsiniz.

Halo 5 Forge Sistem Gereksinimleri

2016’da çıkan bu uygulamanın sistem gereksinimleri de yabana atılacak kadar değil. Minimum ve önerilen gereksinimleri aşağıda bulabilirsiniz.

Minimum

  • İşletim Sistemi: Windows 10 Anniversary Edition
  • İşlemci: Intel Core i5 2.3Ghz veya AMD FX6120
  • RAM: 8 GB
  • Ekran Kartı: GeForce 650 Ti 2GB veya AMD R7 260x 2GB
  • Disk Alanı: 40 GB

Önerilen

  • İşletim Sistemi: Windows 10 Anniversary Edition
  • İşlemci: Intel Core i5-3570k 3.4GHz veya AMD FX 8150
  • RAM: 12 GB
  • Ekran Kartı: GeForce GTX 970 4GB veya AMD Radeon R9 380
  • Disk Alanı: 40 GB

Hakkında Ali Ergül

nicelikten ziyade nitelik ve özgünlüğe inanan bir oyun meraklısı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir