Anasayfa > Listeler > Harry Potter Filmleri Severler İçin 10 Yeni Öneri

Harry Potter Filmleri Severler İçin 10 Yeni Öneri

Harry Potter filmleri ve oyunlarını sevenler için bu listede 10 film topladık. Büyü ve macera dolu filmleri sevenler bu listeyi kaçırmamalılar.

En çok sevilen büyü ve macera dolu serilerin başında gelen Harry Potter, dünya çapında çocuk ve yetişkinler tarafından bugün bile izleniyor. Annesi ve babasını kaybetmiş, teyzesinin evindeki merdiven altında şımarık kuzeninin zorbalığı ile yaşamak zorunda olduğunu düşünen ana karakter Harry’nin hayatının bir mektup ile değişmesini anlatan ve 8 filmden oluşan fantastik bir evren etrafında dönen bu film serisini sevenler için aynı şekilde büyü ve macera dolu 10 filmi bu listede sizler için derledik.

Harry Potter Filmlerinin En Etkileyici Anları

1. The Sorcerer’s Apprentice (2010)

the-sorcerers-apprentice

Nicholas Cage ve Monica Belluci gibi yıldız isimleri kadrosunda barındıran The Sorcerer’s Apprentice 2010 yılında izleyicilerle buluştu. Kral Arthur mitolojisi ile birlikte bir çok büyülü öğe dolu film, Merlin’in en başarılı öğrencisi Morgana Le Fey’in kendisine karşı gelen bütün büyücüleri öldürmesi hikayesi ile başlıyor. Harry Potter filmleri izlemeyi sevenler bu filmi çok sevecekler.

2. Seventh Son (2014)

seventh-son

Amerika ve Avrupa mitlerinden bir derleme barındıran film Joseph Delaney‘in The Spook’s Apprentice isimli romanından uyarlama. Filmin hikayesi ise yedinci bir oğuldan doğan yedinci bir oğul olması sebebi ile özel güçlere sahip Thomas Ward‘un Master Gregory tarafından bir hafta içinde kötülüğe karşı eğitim almasına dayanıyor. Thomas ise hem genç hem de tecrübesiz olması sebebi ile kötülüğe karşı savaşırken duygularını kontrol etmekte zorlanıyor.

3. Percy Jackson (2010)

percy-jackson

İki filmden oluşan Percy Jackson serisi Rick Riordan‘ın aynı isimli kitabından uyarlama. Yarı tanrı olduğundan habersiz olan genç ana karakter Percy Jackson, kendisi ile aynı durumda olan iki kişi ile birlikte çıktıkları maceralarda kendileri ve sahip oldukları güçleri hakkında yeni şeyleri keşfederler. Serinin ilk filminin yönetmeni ise Harry Potter serisinin ilk iki filmini çeken Chris Columbus. Filmleri izlediğiniz zaman Harry Potter serisi ile benzerliklerini siz de göreceksiniz.

4. Doctor Strange (2016)

doctor-strange

Marvel Sinema Evreni’nin en sevilen büyücülük hikayelerinden Doctor Strange, Harry Potter’ın yetişkin ve daha zeki hali. Geçirdiği kaza sebebi ile artık doktor olamayacağını öğrenen Doctor Strange, iyileşmek için çıktığı yolculukta dünyayı kurtaracak bir kahramana dönüşür. Hala izlemediyseniz Doctor Strange sizi büyülü ve heyecanlı bir yolculuğa çıkarmayı bekliyor.

5. Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children (2016)

miss-peregrine

Ünlü yönetmen Tim Burton tarafından çekilen, klasik fantastik filmlerden uzak fakat bir o kadar da kaliteli bir film izlemek istiyorsanız bu film tam size göre. Özel güçleri ile doğmuş çocuk ve yetişkinlerin yaşadığı, zaman ve mekandan korunduğu için içindekilerin yaşlanmadığı bir evde geçen filmde yıldız oyuncu Eva Green yer alıyor. Dumbledore’un öğrencilerine karşı olan sevgisini izlemeyi seviyorsanız bu film çok hoşunuza gidecek.

6. Upside-Down Magic (2020)

upside-down-magic

Çocuklar için çekilmiş Upside-Down Magic filminin devamı olup olmayacağı henüz belli değil. Nory ve Reina adlı iki karakterin gittikleri Sage Academy büyü okulunda kendi güçlerini keşfetmelerini konu alan film oldukça eğlenceli. Filmin devamı çekileceği takdirde bir Kim-Olduğunu-Bilirsin-Sen görüp göremeyeceğimiz ise merak konusu.

7. Mr. Magorium’s Wonder Emporium (2007)

mr-magorium

Antika görünümlü büyülü oyuncaklarla dolu bir oyuncakçı dükkanında geçen filmde, 243 yaşındaki dükkan sahibi Mr. Magorium‘un dükkanını bırakıp gitmesi ile birlikte yerine geçen Molly Mahoney‘in maceralarını izliyoruz. Filmde Dustin Hoffman ve Natalie Portman gibi yıldız oyuncular yer alıyor. Harry Potter filmleri izlemeyi sevenler henüz izlemedilerse bir akşam üstü izlemek için fazlasıyla büyü dolu ve keyifli bu filmi öneriyoruz.

8. The House with a Clock in Its Walls (2018)

the-house

Harry Potter’ın hayat hikayesine benzer bir geçmişe sahip olan ana karakter Lewis Barnavelt amcası ile birlikte yaşamak için Michigan’a taşınır. Amcası ve en yakın arkadaşı Florence’in özel güçlere sahip olduğunu farkeden Lewis, kendisine büyü yapmayı öğretir, fakat Cadılar Bayramı’nda arkadaşlarını etkilemek için çok kötü bir şey yapar. Bu filmin hikayesi düşünüldüğü zaman Hogwarts’da büyü yapmak konusunda bu kadar katı kurallar olmasına şaşırmamak gerekiyor. Filmde Jack Black ve Cate Blanchett gibi yıldız isimleri görüyoruz.

9. Matilda (1996)

matilda

Ünlü çocuk kitapları yazarı Roald Dahl‘ın 1988 tarihli aynı isimli romanından uyarlama film, klasik tarz fantastik cadı hikayeleri sevenler için eşsiz bir öneri. Film, kitap ile olan bağı dolayısı ile eleştirmenler tarafından fazlaca övülmüş. Hikayede ise ana karakter Matilda’nın özel güçleri olduğunun farkına varması, bu güçleri istediği gibi kontrol edebilmeye çalışmasını görüyoruz. Matilda bu güçleri sayesinde aile içine de bir çok yenilik gelmesini sağlıyor. Sevimli ve zeki bir ana karakter izlemeyi sevenler Matilda filmini çok beğenecekler.

10. The Craft (1996)

the-craft

1996 yapımı The Craft filmi keyfi olarak karanlık sanatlarla uğraşmanın iyi bir şekilde sonuçlanmayacağını gösteriyor. Aynı şekilde Matilda gibi klasik tarzda fantastik filmler izleyemeyi sevenler için The Craft iyi bir seçenek olma özelliği taşıyor. Etraflarındaki insanlar ve akranları tarafından cadı oldukları iddiasıyla dışlanan dört genç kızın gerçekten bir araya gelerek çeşitli ritüeller gerçekleştirmeye başlarlar. Bu hareketleri ise onlara inanamadıkları güçleri getirir. Bu film sayesinde cadıların ve büyücülerin neden özel büyü okullarında eğitim almaları gerektiğini bir kez daha anlayacaksınız.

Hakkında İrem Hamamcılar

İrem İngilizce öğretmeni, sıkı bir DnD oyuncusu ve çocuklara DM'lik yapıyor. Bunlardan kalan zamanını okumak ve internetten oyun izlemekle geçiriyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir