Anasayfa > Listeler > Herkesin Oynayabileceği Şehir Kurma Oyunları

Herkesin Oynayabileceği Şehir Kurma Oyunları

Şehir kurma oyunları, strateji oyun türünün en popüler alt türlerinden birisi. 2000’lere damga vurmuş, abi ve ablalarımızın çoğunun elinden geçmiş Simcity serisinden günümüzde hala binlerce kişinin oynadığı Cities Skylines’a kadar bir sürü şehir kurma strateji oyunu bulunuyor.

Ancak türle pek alakası olmayan oyuncular haklı olarak uzun bir öğrenme sürecine girmek, oyundan zevk alabilmek ve ideal şekilde oynayabilmek için saatlerce oyunun sistemlerini kavramaya uğraşmak istemeyebilir. İşte burada bir bakıma alt-alt tür olan basit/minimalist şehir kurma oyunları yardımımıza yetişiyor.

Homewind

Homewind, henüz bu hafta çıkan tamamen ücretsiz bir şehir kurma oyunu. Tek bir kişi tarafından geliştirilen yapım, kendini ”Minimalist, Rahatlatıcı ve Samimi” olarak tanımlıyor.

Fiyat: Ücretsiz

şehir kurma homewind

Mağaza sayfası için tıklayabilirsiniz.

ISLANDERS

2019 yılında çıkan bu göz alıcı yapımda rengarek adaların üstüne gönlünüzce şehirler kurabiliyorsunuz. Minimalist bir görsel stil ve oynanışa sahip olan oyunun Metacritic puanı 82.

Fiyat: 11,50 TL

şehir kurma islanders

Mağaza sayfası için tıklayabilirsiniz.

Magna Graecia

Şehir kurma türünü bulmaca/puzzle türüyle birleştiren ve altıgenlerden oluşan görünüşüyle Magna Graecia’da stratejik olarak binalarınızı yerleştiriyor ve zeytin/üzümler yetiştirerek dallanan bir köy oluşturuyorsunuz. Oyunun 2022 Mart ayında erken erişim olarak çıkış yapması bekleniyor.

Fiyat: Belirsiz

şehir kurma magna graecia

Mağaza sayfası için tıklayabilirsiniz.

RTS Nedir? Eş Zamanlı Strateji Oyunları

Townscaper

Eğer bu tür oyunlar ile biraz olsun bile haşır neşir olduysanız Townscaper’i görmemiş olmanızın imkanı yok. Geçtiğimiz sene piyasaya çıkan bu ”Anında şehir inşa etme oyuncağı” ile sadece farenizi oynatarak göz alıcı şehirler oluşturabiliyorsunuz. Oynamasanız bile kesinlikle bir göz atmanızı öneririz.

Fiyat: 11,50 TL

Mağaza sayfası için tıklayabilirsiniz.

Dorfromantik

İki üst sıradaki Magna Graecia ile oldukça benzer bir stil ve oynanışa sahip olan Dorfromantik, yeni kareler yerleştirerek köy ve vadiler oluşturduğunuz sakin bir inşa/bulmaca oyunu. 2021’de erken erişim olarak çıkış yapan oyun hala düzenli olarak güncelleme alıyor.

Fiyat: 18,50 TL

Mağaza sayfası için tıklayabilirsiniz.

Poly Towns

Listemizin son yapımı 2016’da çıkmış, basit ama zorlayıcı bir şehir kurma oyunu olduğunu iddia eden Poly Towns. 100 MB kadar oldukça az yer kaplayan oyunun incelemeleri %52 pozitif oranla karışık, ancak yalnızca 25 incelemesi var. Belki de 26’ıncı siz olabilirsiniz?

Fiyat: 8,20 TL

Mağaza sayfası için tıklayabilirsiniz.

Liste bu kadardı. Birçok oyunun yakın zamanda çıktığını göz önünde bulundurursak benzer oyunlar da yolda diyebiliriz gibi görünüyor. İyi oyunlar!

 

Hakkında Ali Ergül

nicelikten ziyade nitelik ve özgünlüğe inanan bir oyun meraklısı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir