Anasayfa > Blog > Herobrine Gerçek mi? – Herobrine Nedir?

Herobrine Gerçek mi? – Herobrine Nedir?

Herobrine gerçek mi? Minecraft Herobrine karakteri oyunda gerçekten yer alıyor mu? Kurgusal karaktere dair tüm bilgileri derledik.

Notch rumuzlu Markus Persson tarafından geliştirilen Minecraft dünyanın en çok satış yapan oyunu unvanını taşıyor. Geçtiğimiz yıllarda teknoloji devi Microsoft tarafından satın alınan yapım, oyuncuları bloklardan oluşan devasa bir dünyaya davet ediyor. Yaratıcı ve hayatta kalma modları ile çok farklı oynanış deneyimleri sunan Minecraft için oyun dünyasına adını elmas harflerle yazdırmayı başardı diyebiliriz.

Peki en az Minecraft kadar ünlü olan Herobrine karakteri kimdir? Oyunu oynayan ya da oynamayan herkesin bir şekilde duyduğu Herobrine gerçek mi?

Minecraft Herobrine Gerçek midir?

  • Herobrine Minecraft’ın hiçbir sürümünde bulunmuyor. Dolayısıyla modsuz ve değiştirilmemiş bir Minecraft dünyasında bu karaktere rastlamanız mümkün değil.

Oyunda hayat verdiğimiz Steve karakteri ile aynı görünümü taşıyan fakat beyaz gözlere sahip olan Herobrine, yapımın hiçbir sürümünde daha önce yer almadı.

Herobrine gerçek mi sorusunun cevabını oyunun dosyalarına göz atarak tespit etmek de mümkün. İlk ortaya atıldığından bu yana karakterin Minecraft’ın hiçbir kaynak dosyasında da bulunmadığı defalarca kez ortaya çıktı. Böyle bir mobun ya da karakterin oyunda olmadığını rahatlıkla ifade edebiliriz.

Minecraft Herobrine Nedir?

Daha önce oyunda hiçbir şekilde resmi olarak yer almayan Herobrine için birçok iddia ortaya atıldı. Herobrine nedir sorusunun cevabı olarak karakterin oyunun geliştiricisi Notch’un vefat eden erkek kardeşi olduğu öne sürüldü. Fakat geliştirici Notch’un bir erkek kardeşi yok. Bir diğer iddia ise Herobrine’nin ölü bir madenci olduğu yönündeydi.

Elbette karakterin kendisi gibi bu iddiaların da herhangi bir gerçeklik payı bulunmuyor.

Minecraft Herobrine Skin Nedir?

Minecraft’ta skin adı verilen karakter görünümleri ile çeşitli sunucularda nasıl görüneceğinizi seçebilirsiniz. Bu durum oyunculara kişiselleştirme şansı tanırken, Herobrine skin sayesinde yalan haberlerin ortaya çıkmasına da neden oldu. Birçok oyuncu Herobrine görünümünü kullanarak çeşitli videolar çekti ve çok oyunculu sunuculara giriş yaptı.

Minecraft Herobrine Tarihi

Herobrine Gerçek mi?

Oyun dünyasının en ikonik karakterlerinden biri aşağıdaki ekran görüntüsü aracılığıyla üne kavuştu diyebiliriz. Gönderiyi paylaşan oyuncunun iddiası ise kısaca şöyle:

“Oyuna girdim ve yeni bir dünya oluşturup birkaç odun kesmeye başladım. Bilgisayarım yavaş olduğu için görüş mesafesi oldukça düşük. Ama biraz ileride gözleri olmayan ve Steve görünümünü kullanan bir karakter gördüm. Üzerinde ismi de yazmıyordu. Meraktan takip ettim ama gitmişti.

Oyuna devam ettim ve ne yapacağımı bilemedim. Biyomlarda gezdikçe ilginç şeylerle karşılaştım. Örneğin madende 2×2 boyutunda tüneller vardı ya da okyanusta küçük piramitler görüyordum. Bazı ağaçların yaprakları toplanmıştı. Sürekli bunların arkasında o diğer oyuncunun olduğunu düşündüm. Böyle durumlarda görüş mesafesini de artırdım fakat işe yaramadı.

Daha sonra forumlarda bu konuyu anlatan bir konu açtım. Konum hemen silindi. Tekrar denedim ancak konum bu sefer daha hızlı kaldırıldı. Hemen ardından Herobrine adlı bir kullanıcıdan “Dur” diye bir mesaj aldım. Kullanıcının profiline bakmak istediğimde ise hatayla karşılaştım.

Sonra başka bir forum kullanıcısı aynı şeyleri yaşadığını bana anlattı. E-mail üzerinden konuştuk ve bu durumu yaşayan birçok oyuncu olduğunu öğrendim. Hepsinin dünyalarında insan yapımı şeyler olduğu ortaya çıktı. Biraz araştırmadan sonra Herobrine isminin İsveçli bir oyuncuya ait olduğunu bulduk. Çok uzun bir araştırma sürecinden sonra bu kişinin oyunun geliştiricisi Notch’un kardeşi olduğunu bile öğrendik.

Bunun üzerine Notch’a bir e-mail attım. Kardeşi olup olmadığını öğrenmek için kendisine sordum. Uzun bir süre sonra gönderdiğim mesaja kısa cevap verdi.

“Evet vardı ama o artık bizimle değil.” -Notch

Gizemli karakteri ilk karşılaşmamızdan sonra bir daha hiç görmedim. Dünyamda da değişiklikler yoktu. Ondan geriye sadece ilk gördüğümde alabildiğim bir ekran görüntüsü kaldı. Bu onun varlığına dair tek kanıt.

Herobrine Oyunda Hiç Yer Almadı

Daha sonra yapılan ve tamamen kurgulanan yayınlar ise Herobrine iddiasını iyice güçlendirdi. Kurgusal karakter yıllar içerisinde o kadar ünlendi ki oyunun resmi duyuru kapaklarında bile yer aldı. Geçtiğimiz yıllarda oyunun yeni sürümlerinin yama notlarında düzenli olarak “Herobrine oyundan silindi” maddesi yer aldı. Oyunun her sürümünde Herobrine karakterinin kaldırıldığı art arda belirtildi.

Böylece Herobrine gerçek mi sorusunu cevaplandırmış olduk. Yıllar önce minik bir kurgusal hikaye olarak olarak ortaya atılan Herobrine, Minecraft’da hiçbir zaman resmi olarak yer almadı. Fakat karakteri birçok mod aracılığıyla oyuna eklemek mümkün.

Hakkında Kerem Doğan Karakoç

Kerem İstanbul Üniversitesi'nde edebiyat okuyor ve dört yılı aşkın bir süredir internetin çeşitli köşelerinde yazarlık yapıyor. Boş zamanında da tekrar tekrar Blade Runner izliyor.

5 Yorumlar

  1. Herobrine diye bir varlı yok ama 2010-2011 yılında notch oyuna human isimli steve ile aynı bir mob oluşturdu spawn:mob yada monster deyince geliyordu. Notch bunu yanlışlıkla saldırgan bir şey olarak yayınladı oyundan silebilirdi ama kodları karakterimiz ile aynı koddu. Bir de şaka amaçlı Herobrine oyundan kaldırıldı derdi ama o human mobunun kodlarını kaldırmıştı.Bu 2016 ya kadar devam etti. İsterseniz Minecraft 1.7.3 beta da şu verdiim linkteki haritada mob fazla spawnlanıyor bizzat denetim steve skinli şey bana saldırdı. Link:https://www.mediafire.com/file/gzdzoa9qvthxwy5/Creepy_Hostile_Steve_Map.rar/file

  2. HEROBRİNE666 6666 666

    BANA HERO BRİNE YOU, KİLL YAZDI SONRA 5 KERE CAN, YOU YAZILDI ALTIMA SICTIM

  3. HEROBRİNE666 6666 666

    ALPHA 11 SÜRÜMÜNDEYDİM ELİMDE BİR KAZMA İLE BAŞLADIM

  4. Notch ‘un kardeşi Herobrine ruhu Minecraft’a ruhu sıkış mış

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir