Anasayfa > Blog > Horizon Forbidden West PC İçin Çıkış Yapacak mı?

Horizon Forbidden West PC İçin Çıkış Yapacak mı?

Horizon Forbidden West PC platformu için çıkış yapacak mı? Yeni Horizon oyunun geleceğine dair bilmeniz gerekenleri derledik.

Zero Dawn’da ortaya çıkan gizemlerden sonra Aloy’un macerası Forbidden West üzerinde devam ediyor. Oyuncuları uzak bir geleceğe götüren serinin yeni halkası PlayStation 4 ve PlayStation 5 için çıkış yaptı. Grafik kalitesiyle adeta görsel şölen sunan oyun Metacritic üzerinde 8.2’lik kullanıcı skoru almayı başardı. Serinin ilk üyesi Horizon Zero Dawn ise 2020’de PC üzerinde çıkış yapmış ve oyunculardan geçer not almıştı.

Bilgisayar kullanıcıları Horizon serisinin yeni oyunun aynı kaderi paylaşmasını istiyor. Peki Forbidden West bilgisayara gelecek mi?

Horizon Forbidden West PC’ye Gelecek mi?

Horizon Forbidden West PC sürümüne dair Sony’den resmi bir açıklama gelmedi. Güncel söylentiler ise oyunun uzun bir süre daha PlayStation 4 ve PlayStation 5’e özel kalacağını işaret ediyor. Serinin ilk halkasının PlayStation’da çıkış yaptıktan 3 yıl sonra bilgisayar platformuna geldiğini belirtelim.

God of War’ın bilgisayar sürümü de oyunun PlayStation’daki çıkışından 4 yıl sonra gerçekleşti. Dolayısıyla oyunu uzun bir süre boyunca bilgisayarda görmeyeceğimizi söyleyebiliriz.

PlayStation oyunlarının “exclusive” etiketini yavaş yavaş kaybettiği bir sürece giriliyor. Geçtiğimiz yıllarda Days Gone ve Horizon Zero Dawn gibi oyunlar PC üzerinde çıkış yaptı. Son olarak 2018 çıkışlı God of War’ın PC’ye gelmesiyle beraber bilgisayar kullanıcıların yüzü güldü. Horizon serisinin hayranları ise heyecanla yeni oyunun aynı kervana katılmasını istiyor.

Sony’nin oyunu PC’ye kesin olarak çıkarıp çıkarmayacağına dair elle tutulur bir bilgi yok. Forbidden West’in devasa boyutu ve teknik potansiyelini de unutmamak gerekiyor. Sony’nin PlayStation’dan bilgisayara taşıdığı önceki projelerde belirlediği kalite standardı da sürecin uzamasına neden olabilir. Bu noktada bilgisayar kullanıcılarının Aloy ile geçirdikleri maceraya uzun bi ara vereceklerini söyleyebiliriz.

Horizon Serisi Hakkında

Guerilla Games tarafından geliştirilen Horizon serisi oyuncuları post-apokaliptik bir geleceğe davet ediyor. Oyuncuların gizem peşinde koşan Aloy’a hayat verdiği yapım, hayvansı makinelerin ve gizemli kabilelerin hüküm sürdüğü bir dünya resmediyor. Onlarca farklı yan görev ve keşfedilecek tonla mekanın bulunduğu oyunlar en sevilen PlayStation oyunları arasında yer alıyor.

Hakkında Kerem Doğan Karakoç

Kerem İstanbul Üniversitesi'nde edebiyat okuyor ve dört yılı aşkın bir süredir internetin çeşitli köşelerinde yazarlık yapıyor. Boş zamanında da tekrar tekrar Blade Runner izliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir