Anasayfa > Espor Haberleri > İBB, Türkiye’nin Bir Espor Etkinliğine Ev Sahipliği Yapması İçin Girişimlerde Bulunuyor!

İBB, Türkiye’nin Bir Espor Etkinliğine Ev Sahipliği Yapması İçin Girişimlerde Bulunuyor!

İYİ Parti İBB Meclis Üyesi Taylan Yıldız, OGEM’in lansmanında verdiği röportajda İBB’nin bir espor etkinliği konusunda girişimlerde bulunduğundan bahsetti. 

Taylan Yıldız, kendisiyle yaptığımız röportajda belediyenin espor konusunda bazı girişimleri olduğunu belirtti. Görünüşe göre Türkiye’nin bir espor etkinliğine sahip olması için İBB aktif bir rol oynama hedefinde.

Taylan Yıldız Röportajımızın Tamamı

Oldukça küçük bir kent olmasına rağmen espor etkinlikleriyle, özellikle CS:GO turnuvalarıyla ünlenen şehir Katoviçe’den örnek veren Taylan Yıldız, İstanbul’un halihazırda bir dünya şehri olduğunu, bunun için böyle bir potansiyelin oldukça yüksek olduğunu söyledi.

“Türkiye’nin bir espor etkinliğinin olabilmesi için belediye şu an girişimler yapıyor. O çok çok çok önemli, çünkü Polonya’daki o Katoviçe denilen yer, aslında hiçbir şekilde ünü olmayan bir yer, bir anda CS:GO turnuvaları, CS:GO majorları sayesinde ünlü oluyor. İstanbul dünyanın en ünlü kentlerinden bir tanesi. Burada böyle bir marka etkinlik yapmak bence çok önemli.”

Global bazda oldukça ikonik bir şehrimiz olan İstanbul’un böyle etkinliklere ev sahibi yapması, ülkemizin espor sektöründeki ağırlığını kesinlikle artıracaktır. Umarız yakın zamanda İstanbul’da büyük uluslararası espor etkinlikleri izleyebiliriz.

Taylan Yıldız, ayrıca Türkiye’de espor ve oyun sektörünü büyütmek için, İstanbul’u bir espor merkezi yapabilmek için yapılması gereken en önemli şeyi de vurguladı:

“Şu an Türkiye’de bizim inanılmaz önemli oyuncularımız var, her alanda. VALORANT’ta da, CS:GO’da da, FIFA’da da vesaire. Ama burada para kazanmak çok zor. Çünkü burada bir sponsor kültürü yok, burada gençlerin alım gücü az olduğu için markalar buraya yatırım yapmakta çekiniyorlar. Burada devlet ve belediyelerin bu etkinlikleri yapmanın bazı garantilerini verme anlamında özel sektöre önayak olma, destek olma mecburiyeti var. Bunların hepsini yaparsak da, İstanbul’un özellikle, dünyanın en önemli espor merkezlerinden biri olacağını düşünüyorum.”

Hakkında Efe Eren Genç

Boğaziçi Dilbilim öğrencisi, orada burada yazıp çeviriyor, kendince bir şeyler deniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir