Anasayfa > Espor Haberleri > İlk Resmi VALORANT Turnuvası Duyuruldu: VALORANT First Strike

İlk Resmi VALORANT Turnuvası Duyuruldu: VALORANT First Strike

Riot Games, geliştirdiği rekabetçi, 5’e 5, karakter tabanlı taktiksel nişancılık oyunu VALORANT için kendi organize edeceği ve yöneteceği ilk resmi turnuva olan VALORANT First Strike ‘ı başlatıyor.

First Strike; Kuzey Amerika, Avrupa, Asya, Brezilya ve Latin Amerika‘da gerçekleşecek çok sayıda bölgesel finalden oluşacak. First Strike, küresel bir turnuva dizisi olacak. Riot Games, 8 ayrı bölgede 8 ayrı bölge finali düzenleyecek. Bölgelerin en iyi takımları 3-6 Aralık tarihleri arasında oynanacak mücadelelerle belirlenecek. Hem profesyonel takımlar hem de gözü yükseklerde olan amatör takımlar, başlıca espor organizasyonlarınca düzenlenen çevrimiçi turnuvalar aracılığıyla VALORANT First Strike Finallerinde yer alma fırsatı yakalayabilecek.

Riot Games’in Kıdemli Espor Direktörü Whalen Rozelle, konuyla ilgili şu değerlendirmelerde bulundu: “VALORANT, küresel çekiciliğe ve bir sonraki popüler espor olmak için gerekli tüm unsurlara sahip. Ayrıca son derece rekabetçi bir oyun. First Strike, oyuncuların becerilerini sergilemek, bölgesel rekabet kariyerleri inşa etmek ve önümüzdeki yıllarda esporu destekleyecek bir temel oluşturmak için, gelişmeyi sürdüren rekabetçi ekosistemimize ortam sağlayacak bir platform olacak.”

 

VALORANT, çıktığı günden beri yüksek çevrimiçi izlenme sayılarına ulaştı. Bunun yanında, profesyonel oyuncuları ve kendini göstermeyi hedefleyen yeni yetenekleri bünyesine çekmeyi de başardı. En hızlı büyüyen espor oyunlarından biri oldu. Riot Games, VALORANT esporunu desteklemek üzere, geçtiğimiz aylarda 20’den fazla önde gelen etkinlik organizatörüyle iş birliği yaptı. Bununla beraber VALORANT Ignition Series‘e imza attı ve bu kapsamda çok sayıda etkinlik düzenledi. Milyonlarca hayranın ilgisini üzerinde topladı. Geçtiğimiz altı ay boyunca dünyanın farklı yerlerindeki birçok takım ve oyuncuya toplamda 1 milyon doları aşan ödüller dağıtan, birçok farklı formata sahip, yüzden fazla VALORANT turnuvası düzenlendi.

 

Hakkında Sencer YÜCEL

Oyun merakı 9 yaşında kendisine alınan bilgisayarla, e-Spor merakı ise 13 yaşında League of Legends profesyonel liglerini keşfetmesiyle başlamış bir mühendis adayı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir