Anasayfa > Blog > Instagram IGTV Nedir? – IGTV Kaldırıldı mı?

Instagram IGTV Nedir? – IGTV Kaldırıldı mı?

Instagram IGTV nedir? Popüler sosyal medya platformundaki IGTV özelliği kaldırıldı mı? Detayları yazımızda derledik.

Instagram’ın geçtiğimiz yıllarda platform üzerinde video içeriklerini daha ileriye taşımak için IGTV özelliğini yayımlamıştı. Temelinde Instagram’dan ayrı bir video platformu olarak işleyen IGTV 2018 yılının haziran ayında yayımlansa da beklenen başarıya ulaşamadı.

Kullanıcıların hikaye ve gönderilerin aksine çok daha uzun videolar paylaşmasını sağlayan platform, 2 ay sonra TikTok’un çıkış yapmasıyla hedeflenen performansı gösteremedi.

IGTV Kaldırıldı mı?

  • Instagram 2018’de duyurduğu IGTV’nin adını Instagram TV olarak değiştirdi. Sosyal medya platformunun video düzlemi artık kullanıcılara kazanç da sağlayacak.

Ekim 2021’de alınan kararla beraber Instagram IGTV’de değişiklik yapacak. Böylece uygulamanın ana sayfasında yer alan buton da arayüzden kaldırıldı. Yapılan açıklamalarda ana ekranda yer alan bu butona tıklama oranının oldukça az olduğu belirtildi.

  • Aynı zamanda konum ve kişi etiketi eklenmesine izin vermeyen IGTV videoları, yeni kararla beraber Reels gibi işleyecek.
  • Dikey video çekme, videoyu kırpma ve görüntüye filtre ekleme gibi editör seçenekleri de Instagram’ın yeni video hamlesinde yer alacak.
  • Artık kullanıcılar en fazla 60 dakikalık uzunluktaki dikey videoları hesaplarında yayımlayabilecek.
  • Bununla beraber IGTV reklamları olarak bilinen reklamlar da farklı bir isim alacak.
  • Kullanıcılar video izlemek için IGTV uygulamasına geçiş yapmak zorunda olmayacak

Facebook’un önümüzdeki 2 yıl için video içerik üreticilerine 2 milyar dolarlık bir bütçe ayırdığını duyurmuştu. Bu bütçe Instagram TV için de kullanılabilecek. Böylece sosyal medya devi kullanıcılarının para kazanmasını sağlayan TikTok ile aynı gemiye binecek.

Video Platformuna Yenilikler Gelecek

Instagram’ın başkanlığını yürüten Adam Mosseri geçtiğimiz aylarda uygulamanın video formatına çok daha fazla önem vereceğini duyurmuştu. Bu noktada Tiktok ve YouTube Shorts ile sert bir rekabette olan Instagram, IGTV ile aldığı kararlarla beraber Reels’i de öne çıkarmak istiyor. TikTok tarzındaki videoları önemserken uzun ve dikey içerikleri gözden çıkarmak istemeyen şirket konu hakkında çalışmalara devam edeceğini söyledi.

Yeni güncellemelerin iOS ve Android işletim sistemleri için yakın zamanda yayımlanacağı belirtildi. Uygulamayı Google Play Store ve AppStore üzerinden indirebilirsiniz. Instagram IGTV nedir sorusunu böylece cevaplamış olduk.

Hakkında Kerem Doğan Karakoç

Kerem İstanbul Üniversitesi'nde edebiyat okuyor ve dört yılı aşkın bir süredir internetin çeşitli köşelerinde yazarlık yapıyor. Boş zamanında da tekrar tekrar Blade Runner izliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir